un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ford produce un nou motor la Craiova

12 Apr 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

Spune-ți părerea

ford_focus_ecoboostProbabil că ați văzut zilele trecute la televizor un reportaj despre cum producția Ford și Dacia are o contribuție importantă la creșterea exporturilor României. Ford este pe cale să crească și mai mult economia țării.

Începând cu finalul acestei luni, la fabrica de la Craiova se demarează producția motorului Ecoboost de 1,5 litri. Am mai vorbit de acest tip de motoare, mult premiate în străinătate și fabricate de Ford deja în 6 fabrici internaționale pentru a putea face față cererii.

Am scris mai în detaliu pe blog despre motorul Ecoboost de 1 litru și puteți citi și cum se fabrică la Craiova. Cel de 1,5 litri, care va oferi aceeași putere ca un motor Ford mai vechi de 1,6 litri, dar un consum mai redus, taxe mai mici și tehnologie mai modernă, va ajunge și pe noul Mondeo. Vestea tristă este că noul Mondeo ajunge în România abia în 2014.

Zilele trecute Ford a anunțat că modelul Focus a fost cea mai bine vândută mașină a anului 2012 pe plan mondial, conform datelor centralizate de la înmatriculări. Probabil că din acest motiv fabrică 1600 de Focus-uri pe zi doar în fabrica din Germania. Fiesta este cel mai bine vândut model din clasa sub-compactă și al 6-lea în topul general.

Îmi pare rău că n-am putut scrie un articol despre un test-drive cu un Focus nou, cu motor de 1 litru. Am fotografiile, dar l-am condus doar până la Craiova și înapoi, pe un drum relativ banal și nu aș fi putut acoperi toate punctele pe care le vreau. Ce vă pot spune este că deși pare mic, motorul de 1 litru aleargă de nu-ți vine să crezi, se înfige imediat în depășiri și are un sunet atât de plăcut încât îți vine să-l ții doar în a 3-a ca să-l turezi bine.
ford_focus_2

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus