un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Digi24 și Click iau țeapă de pe bloguri

3 Apr 2013  ·

GÂNDURI  ·

6 comentarii

Sorin a făcut o păcăleală de 1 aprilie pe AirlinesTravel.ro, anunțând o cursă aeriană București-Beijing, și Digi24 și Click au mușcat crezând că-i știre reală.

Cel mai tare a luat-o Digi24, care a anunțat cursa necitând sursa, ba chiar a făcut o întreagă analiză despre ce varză e TAROM-ul că nu introduce aceeași linie.

Click a citat sursa, așa că măcar au scuza “nu știu, am citit și noi în altă parte, nu știam că-i țeapă”. Mă înșel când spun că sarcina unui jurnalist este să și verifice informațiile auzite, nu doar să le publice fără nici un pic de analiză? Mai ales când informațiile vin pe 1 aprilie?!?



Ca o observație, la lansare Digi24 avea articole bune și analize competente. Acum se coboară nivelul. Zilele trecute insistau să demonstreze că mașinile noi sunt mai scumpe decât au fost generațiile anterioare la lansare, exemplificând ca mai jos și ignorând dotările suplimentare introduse. Cred că în ultima luna am mai văzut vreo 10 alte tâmpenii sau analize puerile, de umplutură.
digi24_opel

    6 comentarii

  1. Exact aceeasi senzatie o am si eu, si cum de multe ori folosesc Digi24 pe post de zgomot de fond, intorc tot mai des capul spre tv cand aud ca debiteaza cate-o prostie :)

    Pacat, pentru ca la inceput chiar erau echidistanti si se chinuiau sa transmita stiri si analize pertinente. Acum, inclusiv cu marea dezbatere despre regionalizare mi se pare ca au dat-o in bara si ca tot “studiul” lor e facut undeva la nivel de scoala primara (mi-a ajuns sa vad o comparatie intre Timisoara si Arad, in care Aradul era numit centru universitar iar la Timisoara au amintit doar de Universitatea de Vest, uitand probabil ca mai exista si Politehnica si multe altele pe langa).

      (Citează)

  2. acum sa mai crezi tot ce spun astia de la digi24! din moment ce au publicat un articol fara ca macar sa-l verifice, inseamna ca la ei tot ce zboara se mananca!!!!

      (Citează)

  3. Am facut print screen-uri si am scris un articol. Problema nu e ca s-au pacalit. Din aceste motive a fost facuta farsa..sa vedem cine se prinde de pacaleala si cine nu. Problema e ca n-au dat sursa si nici nu vor sa recunoasca unde au gresit…Au incercat sa schimbe textul de pe site, apoi au scos de tot stirea…

      (Citează)

  4. Eu i-as trage un picior in ego la redactorul sef care se ocupa de web la digi24.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus