un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cum a fost la târgul de dulciuri Sweet Fest

30 Apr 2013  ·

GÂNDURI  ·

12 comentarii

sweet_fest_2013_14Ca să terminăm cu Sweet Fest, iată câteva fotografii de acolo. Târgul a fost micuț, o sală în Hanul lui Manuc, cu vreo 20 de participanți, dar dulciurile păreau bune. Marea majoritate făceau cozonaci și produse tradiționale și bomboane și patiserie, dar am văzut si câteva prăjituri de mare artă pe acolo, plus un tort cu lămâie și unul “pădurea neagră” care arătau foarte bune.

I-am întrebat pe fiecare unde-i pot găsi în afara târgului, cu scopul de a scrie aici despre ei. Surpriză! Câțiva distribuie produsele lor prin Mega Image și alte magazine, unii la Delicatese Florescu, dar o bună parte nu aveau nimic. Nici site, nici Facebook, au vrut să-mi dea un număr de telefon la care să dau comenzi viitoare la… nu șțiu ce, având în vedere că nu văd produsele prezentate undeva.

Fraților, o pagină de Facebook nu te costă nimic! Un site pe WordPress, cu câteva galerii și posturi, tot nimic! În comparație, un alt expozant mi-a dat pliant și mi-a spus “să ne dați un Like!”. Degeaba ai produse bune dacă nu știe nimeni de ele.

Iată pe cine am reținut de acolo:

  • Târgul Domnesc – magazin bio-tradițional, au deja trei magazine fizice. Aici vindeau bomboane și tarte/patiserie, dar mi-au spus că au inclusiv mezeluri bio în magazin, ceea ce m-ar tenta.
  • ChocoMe – artizani de ciocolate cu diverse ingrediente.
  • Gurmans – cafea de mai multe feluri
  • Leonard Cafe – cafea de mai multe feluri, au și magazin pe Regina Elisabeta, între Kogălniceanu și Hașdeu.
  • Mon Choix – cofetărie cu multe produse apetisante.
  • Leonidas – nu cred că ai au nevoie de prezentare, sunt prezenți în România în mai multe magazine, au unele dintre cele mai delicioase bomboane, dar și prețuri pe măsură.

N-am cumpărat nimic. Eram în trecere, afară era cald, nu cred că reușeam să duc ceva acasă.

    12 comentarii

  1. Tin minte ca atunci cand am trecut pe la Targul Domnesc cele mai interesante chestii mi s-au parut inghetatele. Nu mi-a mai pasat de nimic altceva dupa ce le-am vazut.

    Leonidas sunt OK ca pret. Ma rog, daca nu cumperi decat cate cinci bomboane din soiuri diferite deodata si doar la cateva luni bune distanta. Oricum nu m-as descurca cu mai multe. Nu-s rele, dar sunt mult, mult prea dulci. Daca te uiti pe spatele tabletei lor de ciocolata cu lapte o sa vezi ca 55 de grame din ea e doar zahar.

    Nu pot spune ca regret prea tare ca nu m-am carat pana acolo. Singurele chestii care imi par tentante sunt prajiturile alea de 6-8 lei… dar prajiturile sunt mai mereu greu de adus in stare perfecta pana acasa. Iar eu is maniaca, nu suport sa se ia din prajitura pe ambalaj si sa i se strice aspectul…

      (Citează)

    • @brontozaurel: În Leonidas-ul de pe Doamnei au și înghețată Ben & Jerry. Sau aveau când am fost eu pe acolo.
      Sunt bune bomboanele. Neuhaus mi s-au părut măcar la fel de bune, dar sunt mult mai scumpe.

        (Citează)

  2. – ce apetisante sunt prajiturile din imaginea 11 si 14 ..
    – de la cei din ultima poza am cumparat cafea Mexicana anul trecut tot la un Sweet fest
    Magazinul de clatite Creperie d’Amour are si site si facebook.

      (Citează)

  3. Yup! Si cand am trecut eu pe acolo ultimele dati. In alta parte n-am mai gasit sa incerc asa ceva, chiar eram curioasa. Nu pot spune ca am fost incantata. Poate si din cauza ca din sortimentele pe care le-am gasit, doar trei nu erau cu ceva care stiu ca intra in conflict cu papilele mele gustative si nici alea trei nu erau chestii dupa care sa ma omor.

    La capitolul ciocolata nimic nu bate deocamdata Zotter pentru mine. Au unele sortimente atat de ciudate (chestii cu sange de porc, cu jumari, mamaliga, telina… poti vedea toata gama pe zotter.at) incat eu nu m-as atinge niciodata de ele, dar cele mai “cuminti”, care nu contin chestii care sa-mi displaca mi s-au parut mereu excelent facute.

    Se gasesc la Demmers la Universitate (si prin alte locuri, e o lista ceva mai lunga pe eastgate.ro, dar mie la Demmers mi-a fost mereu cel mai comod sa ajung)

      (Citează)

  4. georgel007@gmail.com

    30/04/2013 la 10:24 PM

    am luat niste halva cu fistic foarte buna de la cei din poza 9. are cineva idee ce firma sunt, ca as mai vrea sa cumpar?

      (Citează)

  5. 15 lei o felie de tort cu lamaie? ce gluma proasta :(

      (Citează)

    • @gogu: prin cofetării dai tot atât pe o prăjitură sau o felie de tartă, și nu-i făcută probabil la fel de bine, ci “la duzină”. Iar felia era imensă.

        (Citează)

  6. @gogu : Lime e lime si lamaile sunt altceva. Evident au alt pret alea.

      (Citează)

  7. in cofetariile unde e 15 lei felia stai si o mananci in niste conditii…la pretul asta vreau sa mi-o aduca o tipa ca alea de la Hooters, vreau muzica Chillout Summer Longe, vreau perdea de vapori de apa… ;)

      (Citează)

    • Mai sunt cofetării unde poți mânca acolo o prăjitură în condiții bune, eventual cu o cafea bună lângă? Caut de mult așa ceva prin București și singura soluție e în restaurante.
      Eu mă refeream la 15 lei și o iei acasă învelită în hârtie :P

      E o cofetărie în Sinaia care face tort Padurea Neagră asemănător la aspect cu acesta. Terasa Bulevard, mai la intrare în centru. Foarte bun. Tot 15 lei felia, dar de două ori mai mică decât cea de la târg.

        (Citează)

  8. Erau in jur de 30 expozanti acolo, si fata de alte targuri de profil, chiar aveai de unde alege :)

      (Citează)

  9. Am vrut si noi sa participam la aceasta expozitie ca participanti dar destul de piperate standurile. Noi suntem de la http://www.ladolceria.ro . Sper sa nu va suparati ca am trecut link-ul aici dar poate vreodata o sa apelati la noi. Cu respect.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus