un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

4DX în cinematografe

18 Apr 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

7 comentarii

iron_man_3_posterDupă 3D, HFR, IMAX, e timpul să mai învățăm un acronim pentru tehnologiile de cinema lung metraj: 4DX.

4DX înseamnă a patra dimensiune și adaugă un nou tip de efecte în sală. Prima proiecție se va face la Iron Man 3 în Japonia, iar în sală vor fi montate și lumini stroboscopice, stropitori cu apă, scaune înclinabile, ventilatoare de aer și altele.

Nu-i nou-nouț, tot Avatar a fost primul film proiectat astfel, în China. Iron Man 3 va fi difuzat în acest mod într-un cinema special din Japonia și compania producătoare ce-a inventat totul speră să introducă sistemul în mai multe săli din toată lumea.

sursa: Hollywood Reporter.

    7 comentarii

  1. Era si la Eforie Nord anul trecut. Ii ziceau 7d parca.

      (Citează)

    • Asta voiam și eu să zic, te duci în AFI sau în Băneasa și ai cinema 6D sau 7D, unde era să cad din scaun de tare ce se mișca. La Disneyland am fost acum 10 ani la ceva cu Star Wars și era la fel.
      Dar e o diferența între un clip special făcut pentru așa ceva și un film de lung metraj pregătit integral. Și mai trebuia să ajungă și tehnologia la un preț ok pentru a putea intra în săli.

        (Citează)

  2. Eu zic că-i veche, am experimentat eu la Madame Tussauds Londra, în 2011. Scaunele vibrau la un moment dat, era suflat un jet de aer fin pe la picioare de zici că umbla ceva animal pe acolo și când Wolverine bătea de zor cu lamele scoase la un personaj negativ simțeai o la propriu în rinichi. (tehnic erau niște perne de aer înglobate în scaun care se umflau/desumflau repede)

    http://www.madametussauds.com/london/newsandevents/marvelsuperheroes4dannounce/default.aspx

    Acum, că-i 4DX sau are alt nume dar același lucru …
    Ah și prin BV sunt parcă vreo 2 cinema 7D … dar nu m-am dus că au pelicule scurte…

      (Citează)

  3. Nu cred ca s-ar potrivi aceste efecte la un film de lung metraj. Am fost la 7D la Baneasa la un film de 15 min. si dupa vreo 7 min de-abia asteptam sa se termine. Era prea obositor.

      (Citează)

  4. Şi când te gândeşti că eu nu suport nici măcar 3D-ul …

      (Citează)

  5. De la un pr0n 7D ieşi stropit ?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus