un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ubuntu OS pentru tablete și telefoane

8 Mar 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

1 comentariu

Am văzut un scurt demo al Ubuntu OS pentru tablete și telefoane. Clipul de mai jos începe imediat după întrebarea “de ce tableta nu are nici un buton?”.

Nu mi-a plăcut ce-am văzut. Dacă vrei să prezinți audienței principalele avantaje ale OS-ului tău, unul concurent cu Android, care nu-i tocmai de ignorat pe piață, și primul lucru cu care începi sunt gesturile deștepte de pe ecran, nu m-ai convins. Dacă le priviți din altă perspectivă, sunt exact cele din Windows 8 cu meniul nou de start, posibilitatea de a ține o aplicație pe o treime de ecran și restul gesturilor, doar că nici măcar Microsoft nu se laudă cu asta. Măcar Firefox OS vorbea de aplicații HTML 5 și un search inedit.

Între 25 și 28 februarie am fost la Mobile World Congress în Barcelona, la invitația Orange România. Urmăriți toate noutățile pe tag-ul MWC2013, Twitter și Facebook!

    1 comentariu

  1. Oricat de bun poate fi un sistem de operare nou, in cazul acesta Ubuntu, partea grea ar fi sa convingi companiile sa puna pe produsele sale acest nou sistem, avand in vedere succesul pe care il are deja Android. Firefox OS, in schimb, are un avantaj ca e usor customizabil, iar operatorii gsm adora sa cosmetizeze “putin” OS-ul …

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus