un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cele mai bune fotografii din Barcelona 2013

9 Mar 2013  ·

TURISM  ·

19 comentarii

Cele mai bune fotografii din Barcelona. Le-am numerotat (la click) ca să puteți spune care vă place cel mai mult:

1_foto_barcelona

2_foto_barcelona

3_foto_barcelona

4_foto_barcelona

5_foto_barcelona

6_foto_barcelona

7_foto_barcelona

8_foto_barcelona

9_foto_barcelona

    19 comentarii

  1. Mă așteptam ca GF5 să facă fotografii mult mai bune, sincer. 8 ș 9 sunt destul de bune, restul lasă mult de dorit. Pe ce mod le-ai făcut?

      (Citează)

  2. 3,5,7,8

      (Citează)

  3. 5, 8.

    Ce dumnezeu e Starship Enterprise aia din prima poza ?

      (Citează)

    • @mr Cab0: este antena de comunicații proiectată de Calatrava, în vărful Montjuic, lângă palat. Uite o imagine de la baza ei, de acum câțiva ani.

      antena montjuic

        (Citează)

  4. @Cristian: 8 și 9 sunt făcute cu mirrorless-ul, celelalte cu DSLR-ul. Cele din port sunt făcute cu timp de expunere 4-8 secunde și ISO 200.

      (Citează)

  5. @Mr Cab0, e turnul de telecomunicații din Montjuïc.

      (Citează)

  6. @nwradu, am comentat în paralel, se pare :)

      (Citează)

  7. @nwradu, la 8 și 9 nu m-am mai uitat la exif. Am presupus că e vorba de același aparat. Scuze.

      (Citează)

  8. din seria indicată 8-ul e mai ok.
    N-ai fost la nici un obiectiv al lui Gaudi seara/noaptea ?

    PS: mai faci un tablou ?

      (Citează)

    • @Ariel: nu, nu prea aș face cu scene de noapte. Mai am vreo 100 de imagini bune din diverse locuri care-și așteaptă rândul.
      Am văzut Casa Batllo rapid așa, frumos.

        (Citează)

  9. Pfff nici o poză cu Isus cu parașuta. Mă declar dezamăgit.

      (Citează)

  10. uu, a revenit cristianls :)

      (Citează)

  11. Superbe! Tare dor îmi e de oraşul ăsta!

      (Citează)

  12. 4 şi 8. Mi s-a făcut dor de Barcelona!

      (Citează)

  13. nu stiu ce sa zic, ca ma deranjeaza la toata seria asta (mai putin prima) sunt contrastele foarte dure intre zonele de lumina si umbra.
    simti ca expunerea e impinsa fix pana la momentul in care zonele suprprapuse incep sa apara cam peste tot (si sunt oricum cam peste tot unde ai o lumina) iar in zonele de umbre nu ai niciun detaliu, 0 informatie, negru.
    nu imi dau seama daca e din cauza momentului ales (e adevarat ca noaptea tarziu cand cerul e f negru, orice imagine cu surse aritificiale e f dificil de gerat) sau din cauza cauza DNR-ului (dynamic range, nu stiu cum sa ii zic in romana) slabut al aparatului.

    de aia sfatuiesc pe oricine sa traga doar RAW in cazuri din astea (eu nu cred ca am mai facut fotografii in JPG de prin 2007) si sa mai sa se joace cu expunerea putin acasa.
    compozitional primul cadrul era mai interesant daca era mai drept si cadrai putin mai bine jos. nr5 putea deveni f interesant daca faceai o expunere cu adevarat lunga, sa aiba timp sa se miste barcile bine de tot.

      (Citează)

  14. “ce ma deranjeaza”. pune un bunton de edit comment! :)

      (Citează)

  15. @stefan, subscriu! Astfel, dacă în timp ce tu ai trimis un comentariu au răspuns și alții, pentru a continua conversația n-ar mai trebui să faci un cârnaț de comentarii, cum am făcut eu mai sus; dar “problema mea” s-ar putea rezolva și cu un buton “Reply”… desigur.

      (Citează)

  16. pai problema e ca nu ar trebui expus mai mult. din ce vad eu deja ai zone supraexpuse, nu ai face decat sa le arzi si mai rau. trebuie ori sa activezi optimizarea zonei de umbra (daca aparatul stie asa ceva) sau sa “tragi” apoi in photoshop de umbre. dar pentru asta trebuie sa lucrezi in format RAW.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus