un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Scărlătescu despre restaurante

29 Mar 2013  ·

GÂNDURI  ·

13 comentarii

catalin_scarlatescuCătălin Scărlătescu, unul dintre jurații Masterchef, vorbește într-un interviu Playboy despre câteva restaurante din București care-l încântă:

Uite, dacă vrei un gust cât se poate de curat, nesofisticat, te duci pe Colentina, la Edessa 63, la prietenul meu Mahmud. Eu mănânc acolo de 5 ani. Mâncarea este fabuloasă! Alt restaurant care pe mine m-a surprins se numește Zexe și este pe strada Icoanei. Lor le place să spună că au specific românesc-boieresc.

Shaorma e foarte prost înțeleasă la noi în țară. Dacă vrei să mănânci o shaorma adevărată, du-te la Damasc. În schimb, este unul în Centrul Vechi, la Gyros, care nu are nici o treaba cu bucătăria, dar care are cea mai bună salată grecească din București. Și asta deoarece a înțeles că e cel mai bun lucru să se suie în mașină și să se duca în Grecia, să-și ia feta de-acolo, uleiul de măsline de-acolo.

Toată lumea laudă restaurantul Zexe, dar când e de dus un străin la masă tot la Caru’ cu Bere ajung.

    13 comentarii

  1. L-am văzut pe acest “chef” la câteva emisiuni proprii pe Tv Paprika și pe încă un post; La cum gătea acolo cred că nu ar fi rezistat nici 5 minute în fața aceluiași juriu de Masterchef România din care face parte.

    Pentru show la TV are replici ok, unele inspirate (cel puțin pe materialul editat transmis la TV), dar la capitolul mâncare și sfaturi, pentru mine nu reprezintă un formator de opinie după prestațiile culinare de care am amintit.
    Ah da, ce legătură are Playboy-ul cu mâncarea ?

      (Citează)

    • @Ariel: Playboy are diverse interviuri cu vedete, nu doar femei goale. Se discută mai multe acolo, am extras doar acest paragraf care m-a interesat.

        (Citează)

  2. Poate că ai dreptate Ariel, dar l-ai văzut ce frumos flegmează-n coşul ăla de gunoi ? :X

      (Citează)

  3. Exact, nu știu cum se face că numai el trage paiul scurt și gustă mâncărurile care apoi ajung la coș. Și în plus întotdeauna înfulecă serios ca să aibe ce să flegmeze.

    Astea spun mult fie despre capacitatea lui culinară fie despre nivelul la care coboară pentru show…

      (Citează)

  4. Salata aia de batog pe chifle proaspete a-la-Zexe…priceless :)

      (Citează)

  5. Mersi. Playboy răsfoiam acu mai bine de 10 ani, de atunci n-am mai văzut la nici un cunoscut și nici nu m-am gândit că și-au schimbat cumva abordarea.

      (Citează)

  6. Edessa e o bomba jegoasa (ma rog, renovata recent) dar mancarea e chiar buna… si turcii mai primitori ca orice romani. Pacat ca e la mama dracului.

      (Citează)

  7. @radu: sa zicem peste medie, nu cred ca e un local la care sa mergi in fiecare week-end, depinde cum privesti lucrurile. O iesire in mai multi se poate lasa cu o nota de plata de patru cifre :) dar daca nu faci excese sau excentritati este ok.
    Chiar daca salonul “de jos” este foarte ok din primavara pana in toamna, daca ai un invitat parerea mea este ca etajul I este mai potrivit.
    Pe cand un review la tine pe blog?

      (Citează)

  8. Jen: toate arabestile dau impresia asta de bombe. Insa, mancarea si servirea…

      (Citează)

  9. mie imi place cum ia Scarlatescu cu lingura sau cu furculita, zici ca e excavator.

      (Citează)

  10. Mie chestia cu shaorma mi se pare exagerata. Poti sa ii zici ca shaorma de la noi nu e saorma din Damasc dar nu cred ca poti spune ca una e mai slaba decat alta. Shaorma de la noi se face pentru noi nu pentru sirieni. Printre astea de la noi exista diferente prea mari pentru comparatia asta. De exemplu, inca clujenii si muresenii sustin si cred ca pot produce ceva mancabil cu numele asta. Nu stiu cine le-a bagat porcaria aia in cap.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus