un blog de Radu Dumitru

Robotesc și la canalul meu de YouTube, dați un Subscribe dacă vă place.

Cum arată un manual școlar pe iPad

29 Mar 2013  ·

GÂNDURI  ·

3 comentarii

holcim_manual_mediu
Eu știam de Holcim doar văzându-le fabricile de ciment de prin țară, ca e imposibil să nu dai de vreuna dacă te deplasezi pe drumurile țării. Am aflat că sunt cel mai mare producător român de ciment, betoane și agregate, parte a unui mare grup internațional.

Cu și mai multă surprindere am aflat că încă din 2004 Holcim a creat un manual despre mediu. Manual, adică o carte școlară, una atât de bună încât a fost aprobată de Minister și utilizată în școli. Mediu, ca în mediu înconjurător, nu media cum am înțeles eu prima oară din prea multă obișnuință cu acest termen. O inițiativă frumoasă a unei companii private, nu? Ce poate fi mai bine pe partea de CSR decât să faci chiar un manual utilizabil în școli?

Miercuri l-au lansat și în format digital pentru iPad. Cu această ocazie am văzut și eu cum arată un manual digital, o carte pentru școala viitorului, dacă e să mă iau după firme precum Apple și Samsung.

Mi-a plăcut ce-am văzut. Un manual pe iPad înseamnă culori vii, desene frumoase, scheme și grafice explicative, teste rapide în pagină, când ai de bifat răspunsul corect pentru a trece mai departe, și mai ales interactivitate și animații explicative. Înțelegi în 5 secunde dintr-o animație bine făcută despre vulcani sau circuitul apei în natură sau mișcarea planetelor decât din 10 pagini de text despre același subiect.

Manual de mediu înseamnă că tratează subiecte precum poluarea, apa, natura și fenomenele acestuia. Am văzut secțiuni de “Astăzi în lume”, cu date concrete despre anumite probleme, și “Ce poți face tu” cu câteva sfaturi pentru a nu polua. Are 321 de pagini în total, împărțite în 8 capitole cu pagini ușor de navigat, desene și text. Dacă aveți copii și iPad, dați-le să citească acest manual indiferent de vârstă, are informații de interes pentru toată lumea. Îl găsiți în iBooks Store căutând “Lecția verde” sau pe lectiaverde.ro

  3 comentarii

 1. Si uite asa, de astazi sunt fan Holcim

    (Citează)

  • @Revo: acum mă gândesc, la ce bani au companiile de acest nivel, dacă nu s-ar putea face mai multe manuale de aceeași calitate. Până la urmă, pentru scheme, grafice, animații și texte bine scrise e nevoie de bani.

     (Citează)

 2. De salutat initiativa Holcim. Iar manualul arata foarte bine. Cred ca o asemenea carte merita citita de oricine nu doar de copii.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite. Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea.

sus