un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Hotspot-urile Digi Wifi pregătesc ceva nou

26 Mar 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

4 comentarii

RDS-ul are multe rețele wifi prin oraș, în stații de metrou, mall-uri, piețe, toate gratuite dacă ești abonatul lor la Internet și îți faci cont.

De ceva vreme am observat ca pregătesc ceva noutăți în conectarea la aceste rețele. Mai exact este vorba de hotspot-uri cu login rapid, după cum puteți vedea în imaginile de mai jos pentru cele numite Direct Login.

Avantajele ar fi foarte mari pentru utilizatori. Momentan login-ul web presupune că te conectezi la wifi, deschizi browserul și accesezi un site, rețeaua Digi Wifi te redirecționează către un site de-al lor unde introduci userul și parola și abia apoi ai acces liber la net. Până faci toate acestea, vine metroul și trebuie să pleci din stație, iar în următoarea o iei de la capăt cu loginul.

digiwifi_direct_login_2digiwifi_direct_login_1

Pe Direct Login se folosește un alt protocol în care username-ul și parola sunt transmise încă de la conectarea la rețea. Cu puțin noroc, asta înseamnă conectare instantanee și acces direct la Internet, fără redirecționări inițiale, adică în minutul cât trenul stă într-o stație ai putea să sincronizezi niște date (pentru că, să fim serioși, pe 3G la ore de vârf în metrou nu prea poți actualiza Facebook-ul sau uploada o fotografie, aplicația fiind tare proastă).

  4 comentarii

 1. Dan a scris ieri ca ar fi activa logarea cu user si parola. Eu nici astazi nu m-am putut loga cu datele de pe web login, poate maine gasesc userul si parola de la PPPOE sa le incerc.

  Atunci ar fi o problema fiindca am fi deconectati de acasa cand ne logam pe hot-spot.

    (Citează)

 2. Site-ul RDS are informații despre direct login.

  http://www.rcs-rds.ro/digi-wifi | vedeți la “Cum mă conectez”.

  ” Iti creezi un cont Digi Wi-Fi din contul de client, Contul meu Digi .Nu ai inca un cont al tau? Creeaza-l aici
  in Contul tau de client, selectezi in meniul principal “Servicii/Digi Wi-Fi” si setezi un username si o parola pe care le vei utiliza pentru conectare la reteaua Wi-Fi
  setezi telefonul sau laptop-ul pentru vizualizarea retelelor wireless
  cand ajungi intr-o zona Digi Wi-Fi, iti apare afisata reteaua cu numele DIGI_WIFI
  selectezi reteaua
  deschizi o pagina web si vei fi redirectat automat catre pagina de autentificare la Digi Wi-Fi
  intri in retea pe baza numelui de utilizator si a parolei pe care le-ai setat in Contul tau de client

  NOU – RECONECTARE AUTOMATA

  Acum te poti reconecta automat la reteaua Digi Wi-Fi.

  Cand esti in locatii Digi Wi-Fi, cauta Digi Wi-Fi Direct Login.
  Pentru prima contectare la aceasta retea, introdu numele de utilizator si parola pe care le-ai folosit si pana acum.
  Dupa aceasta prima conectare in Digi Wi-Fi Direct Login, reconectarile la retea se vor face automat.

  Unele terminale necesita anumite setari pentru reconectare automata. Vezi setarile pentru Android si iPhone”

    (Citează)

 3. Sau folosești DIGI Wi-Fi Authenticator din Google Play şi nu îți mai faci probleme.

    (Citează)

 4. Am intrat si eu pe direct Login si e ok – dupa prima autentificare in retea MAC-ul wifi-ului tau va fi retinut in DataBase RDS si ti va oferi acces permanent la net in aria echipamentelor

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus