un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cât de fideli vedetelor sunt telespectatorii?

26 Mar 2013  ·

GÂNDURI  ·

8 comentarii

De ce munca e de kktCuriozitatea mea referitoare la plecarea lui Ciutacu la România TV se rezumă la întrebarea “de ce l-ar urma telespectatorii la noua televiziune?”.

Credeam că în România s-a învățat lecția că spectatorii nu sunt prea fideli vedetelor cărora le fac audiență. Teo Trandafir a plecat de la maxima audiență de la ProTV și la Romantica n-a făcut nimic. Vacanța Mare a plecat tot din ProTV, unde aveau audiență, și s-au dus rapid în uitare la Kanal D. Petreanu, Turcescu, Cristoiu…

Prin urmare, câți telespectatori fideli are Ciutacu, încât aceștia să-l urmeze în altă parte? Pentru că mie mi s-a părut mereu că singurul om-brand de la Antene este Mircea Badea, la emisiunea căruia te uiți pentru realizatorul ei, nu pentru subiectele abordate. În rest celelalte emisiuni sunt un clasic anti-Băsescu, anti-ce-supără-acum-poporul, anti-dușmanii-lui-Voiculescu în care se amestecă laolaltă voci precum Gâdea, Grecu, Dumitrescu, Tudor și altele, fără a fi individualizate.

Sigur, toți îl știu pe Gâdea, dar spectatorii se uită pentru dezvăluirile despre mârșăvia celor de la putere, nu pentru omul care le face. În absența lui (sau cazul concret, a lui Ciutacu), locul ar fi luat de o altă voce care să ofere publicului același tip de opinii vehemente, iar obișnuința de a da seara pe Antena 3 pentru a-ți descărca nervii văzând ce milioane învârt mafioții în comparație cu viața stresantă a omului de rând este foarte mare. Câți vor spune “stai, că la ora asta e Ciutacu pe RTV și vreau să văd ce zice el!”?

    8 comentarii

  1. Pai poate nu se duce acolo ca sa duca din telespectatori, ci pur si simplu ca i s-a oferit ceva mai bun. Iar el spera ca va beneficia de o potentiala crestere a RTV, in viitor.

    Poate ca intre a fi la televiziunea unuia care risca o condamnare si a lucra pentru un parlamentar, alege a doua varianta :)

      (Citează)

  2. La Ciutacu nu se pune problema de cât de inteligentă e audiența lui, proști găsește cam peste tot.

    Audiența unui post/emisiune e bazată pe IQ-ul telespectatorilor. Migrarea vedetelor de la un post la altul, dacă nu se realizează în aceleași categorie de audiență e cam degeaba.

      (Citează)

  3. Sa nu uitam totusi si un caz fericit: Moise Guran. Eu zic ca si-a pastrat publicul tinta, chiar i-a mai crescut audienta/popularitate la tvr. ma rog, publicul latrina3 nu e dintre cel mai educat/interesat de economie.

      (Citează)

  4. adevarul e ca mare jurnalist e ciutacu asta… chiar merita sa butonezi telecomanda doar ca sa dai de fata lui… sa fim seriosi, totusi…

      (Citează)

  5. asa ca nu mai face vorbe grele?! :(

      (Citează)

  6. Mentalitetea romanului este: “Aha, deci a plecat dincolo ca il ingroapa aia in bani. Nici de-a naibii nu ma uit, imbuibatii dracu’.” :)

      (Citează)

  7. O singura observatie: la emisiunea lui badea nu se uita lumea pentru el. E o emisiune exact ca toate celelalte si orice ai pune acolo ar avea aceeasi audienta – sau poate mai buna. Dovada sta evolutia audientei de la Antena 3 de-a lungul emisiunilor dintr-o zi:

    Se intampla in Romania – 1.6
    Esential – 1.7
    100 de minute – 1.9
    La ordinea zilei – 2.8
    Subiectiv – 3
    Sinteza zilei – 3.4
    In gura presei – 1.9

    Vezi vreun spike de audienta la “In gura presei” datorat fanilor lui badea? Nimic. Se incadreaza in trend…ba chiar exceleaza ca emisiunea care pierde cea mai multa audienta fata de cea din-aintea ei. Aduce audienta aproape la jumatate.

    Daca te intreb cine realizeaza celelalte emisiuni cu audienta comparabila cu a lui badea stii? In afara de sinteza zilei.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus