un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Aplicația Crucea Roșie pentru telefoane

4 Mar 2013  ·

GÂNDURI  ·

4 comentarii

Crucea Roșie a făcut o aplicație de smartphone (momentan doar iOS – link download) cu sfaturi de acordat primul ajutor. Aplicația este gratuită, dar este făcută în parteneriat cu hipermarket-urile Real, care vor dona 2 euro către Crucea Roșie pentru fiecare download al aplicației.

Prin urmare, dacă aveți iPhone sau iPad, descărcați aplicația Prim-Ajutor, în ea veți găsi clipuri explicative despre cum se acordă primul ajutor în diverse situații. Eu am fost cândva la un astfel de curs și este o experiență extraordinară, înveți foarte multe lucruri utile, proceduri pe care ar trebui să le știe orice om pentru că oricine din jurul tău poate avea nevoie de ele.

Mic concurs: lăsați un comentariu despre ce anume v-ați dori să învățati la un curs de prim-ajutor (de exemplu cum să procedați cu cineva care se îneacă, masaj cardiac, des-înghițitul limbii, oprirea unei sângerări etc) și ulterior voi trage la sorți un câștigător care va participa la un curs de prim-ajutor. Nu șțiu când și unde, dar credeți-mă că merită, pleci de acolo cu încrederea că la nevoie îți poți salva un membru al familiei de la moarte. Cred că trebuie să fiți din București pentru astaToată țara!

    4 comentarii

  1. As fi spus manevra Heimlich pana acum cateva zile, dar in urma unor evenimente recente foarte neplacute, acum as vrea sa stiu masaj cardiac. In situatia despre care stiu eu probabil ar fi fost oricum prea tarziu, dar alta data… cine stie.

      (Citează)

  2. Am făcut și eu un curs din asta și mi se pare foarte util.
    În special pentru că la un accident majoritatea oamenilor care se bagă sa facă ceva fac fix ce nu e indicat.
    Ar trebui să fie și la noi niște reclame despre CPR ca la englezi în locul insipidelor “sarea dăunează…”

      (Citează)

  3. Mi-ar placea sa stiu ce trebuie facut in cazul unui stop cardiac.

      (Citează)

  4. Mai exista o astfel de aplicatie pt iOS, “Lectia de prim ajutor”. Este “supportata” de ING. Cu cat mai multe, probabil cu atat mai bine.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus