un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Accesoriile Nokia pentru încărcare wireless și muzică

1 Mar 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

8 comentarii

La standul Nokia am văzut multe accesorii axate în special pe muzică și pe încărcare fără fir cu acele telefoane care suportă acest lucru. E mai jos un film în care mi s-au prezentat acestea, dar întâi fotografii.

Acesta este un stand clasic de încărcare wireless. Pui telefonul pe el, fără a-l conecta la nici un cablu, și acesta începe să se încarce prin tehnologiile incluse de încărcare prin carcasă. Standul este perfect pentru a ține telefonul acasă sau la muncă, eventual noaptea la capul patului, iar încărcarea wireless nu este periculoasă pentru oameni. Nu pățești nimic dacă-l atingi.
nokia_accesorii_01

Fatboy este același stand de încărcare, dar mai mare și mai moale, ca să nu dai cu telefonul de masă atunci când îl arunci pe el.
nokia_accesorii_04

Acest difuzor JBL include și suprafața de încărcare fără cablu în partea sa de sus. Difuzorul integrează NFC și e suficient să atingi telefonul de boxe pentru a porni redarea muzicii pe acest difuzor.
nokia_accesorii_02

Tot un difuzor JBL, dar fără încarcare wireless, ci doar cu NFC pentru împerechere.
nokia_accesorii_03

Căști fără fir, activate prin NFC. V-am arătat un model asemănător și la Jabra.
nokia_accesorii_05

Suportul pentru mașină este foarte interesant pentru că include încărcare wireless. Este suficient să pui telefonul în acest suport pentru a-l alimenta, ceea ce te va ajuta foarte mult la navigarea GPS și desigur și în alte scenarii. Suportul este unul universal, poate fi adaptat la multe alte telefoane, chiar dacă nu le va și încărca. Prețul său este undeva la 69 de euro.
nokia_accesorii_08

Și filmul de care vă spuneam:

Între 25 și 28 februarie am fost la Mobile World Congress în Barcelona, la invitația Orange România. Urmăriți toate noutățile pe tag-ul MWC2013, Twitter și Facebook!

    8 comentarii

  1. Vastile cu nfc vin la pachet cu 920 :)

      (Citează)

  2. Misto accesoriile astea. mai ca ma bate gindul la un nokia.

      (Citează)

  3. Salut Radu, trebuia sa-l intrebi cu ce curent se face incarcarea, cat timp dureaza o incarcarea completa?
    Eu imi puneam problema ca ma expun campului electrmagnetic cand vb la tel, acum apar noi emitatoare in viata noastra. Exista vreun parametru gen SAR care sa indice cam la ce te expui daca ai un incarcator de tipul asta pe birou, sa spunem la 1m distanta?

      (Citează)

    • @Valentin G: am întrebat, dar nu știa și nici de pe ecran nu puteam afla.

      Cred că se găsesc suficiente documente pe net pentru caracteristicile acestor dispozitive de încărcare prin atingere.

        (Citează)

  4. Mi-a placut comentariul lui Valetin G. As mai avea o intrebare cum vorbesti la telefon daca e descarcat complet si l-ai pus la incarcat si vrei sa vorbesti exact atunci?

      (Citează)

  5. @Andrei: Pui la ureche telefonul cu tot cu standul de încărcare :)) Sau dacă te duce puțin capul, folosești un handsfree sau difuzorul integrat.

      (Citează)

    • @Andrei: îl poți încărca și de la cablu USB sau din priză, ca pe orice alt telefon. Încărcarea inductivă e gândită ca un fel de docking pentru telefon, fără mufe și conectori. Un fel de “dacă e să pui telefonul pe birou, de ce să nu se și încarce în acest timp?”

        (Citează)

  6. Da, pune la cap in timp ce dormi ditamai generatorul de radiatii electromagnetice si te trezesti cu cancer la creier sau alte boli ciudate peste cativa ani …

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus