un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Strada cucerește trotuarul

19 Feb 2013  ·

GÂNDURI  ·

3 comentarii

În imaginea de mai jos este trotuarul din față Cercului Militar. O clădire impresionantă, monument istoric, foarte pitorească în cursul unei vizite turistice pe Calea Victoriei, în fața căreia este Piața Drapelului și Fântâna Sărindar.

De asememea, după cum puteți vedea, trotuarul din față ei s-a transformat într-o mare parcare ilegală. Cineva a găsit un loc prin care să urce mașina acolo, probabil pe la vreun stâlp lipsă, vreo alți 20 îl urmaseră în acea zi. Cam așa este mereu.
parcare_cercul_militar_1

La Universitate, în piața refăcută, este acum mult spațiu în jurul statuilor. E frumos ca un loc pentru pietoni. Cu toate acestea, pe undeva intră mașini acolo și parchează, deși dedesubt este o parcare de câteva sute de locuri cu un tarif modic.

parcare_universitate_3parcare_universitate_2

(Parcarea subterană de la Universitate poate fi un interesant studiu uman. Sunt mereu locuri disponibile, în timp ce deasupra lumea preferă să se înghesuie pe străduțe și încă e plin de parcagii ce-ți arată locurile libere de parcă tu nu le-ai vedea. Sunt curios dacă motivul este de genul “statul îmi datorează parcare gratuită / sunt prea zgârcit să plătesc 2 lei pe oră deși dau 20 de lei pe un cocktail în centrul vechi” sau pentru că s-a dus vorba că Primăria a făcut o treabă de mântuială acolo și lumea se ferește pentru că ar fi prea complicat, deși nu e cazul.)

În acest timp, Poliția e peste tot pe străzi, dar pe trotuare nu.

Acum ceva vreme v-am arătat (punctul 7) cum înțelege Primăria Capitalei să încurajeze transportul în comun și să facă viața mai ușoară pietonilor: făcându-și propria parcare chiar pe trotuarul din fața Primăriei, în stația de RATB de acolo, blocând complet traseul pietonilor. Am văzut acest lucru repetat și pe Adevărul, împreună cu o cerere de desființare a acelei parcări. Sper să aibă succes.

    3 comentarii

  1. pe hotnews au aparut mai multe articole legate de acest fenomen; la un moment dat, politia s-a apucat de “curatat” piata de masini;

    inteleg ca au reinceput sa parcheze pe trotuare?

    la fel, o campanie dusa de zf s-a finalizat cu introducerea taxiurilor ieftine la otopeni

    probabil daca se tot publica astfel de articole, pana la urma isi vor face treaba cum trebuie…

      (Citează)

  2. In Centrul Vechi, pe strazile Carada si Lipscani risti sa fii călcat de masinile FanCurier, DHL sau de taxi-uri, asta intr-o zona pietonala.

    Eu recomand sa faci poze cu numarul masinilor, sa le postezi pe site si sa facem reclamatie la Politie pentru a-i amenda pe soferii care parcheaza in zona nepermise.

      (Citează)

  3. bine ma…cand ai Logan MCV iti permiti.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus