un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Stick-ul USB Kingston de 1 TB

6 Feb 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

8 comentarii

kingston_stick_usb_01
Am văzut ieri cele mai “încăpătoare” stick-uri USB din lume, modelele de 512 GB și 1 TB de la Kingston. Sunt din gama HyperX Predator, USB 3.0 desigur, și oferă viteze de 240 MB/sec la citire și 160 MB/sec la scriere (și chiar mai mari), sunt rezistente la șocuri și beneficiază de 5 ani garanție.

kingston_stick_usb_02kingston_stick_usb_06kingston_stick_usb_07

Vin și într-o cutie frumoasă, dar observați și că sunt cam de două ori mai groase decât o brichetă. Bine, acesta nu-i un impediment, ci prețul.

Memorie USB Kingston DataTraveler HyperX Predator 512GB, USB 3.0 – VEZI AICI PREȚUL INCREDI… eh, vi-l zic direct, 4.329 lei la eMAG!

Varianta de 1 TB urmează să apară în vreo 2 săptămâni la vânzare. Nu a fost anunțat un preț și nici nu țin să-l comentez pe cel de mai sus și ce s-ar putea face cu banii aceia. Dacă vrei stocare în 2 x 4 cm, e singura soluție.

În teste, ambele variante oferă rezultatele cu care se laudă și chiar le depășesc. Un test efectuat pe loc a arătat o viteză de scriere constantă de 180 MB/secundă la copierea unui fișier de 1,5 GB pe stick de pe un laptop Sony. În paralel, un stick USB 2.0 obținea viteze mult mai mici.
kingston_stick_usb_17kingston_stick_usb_16

Ca să vă faceți o idee despre cât de rapid este USB 3.0 ca tehnologie, citiți un test făcut de mine. Ulterior acelui articol am cumpărat un stick Kingston DataTraveler de 32 GB și este extraordinar, copiez un film de 4 GB în câteva secunde în și de pe el și n-am mai folosit altceva de atunci.

OK, nu aveți bani de un stick de 512 GB. Kingston are unele excelente și de 32 și 64 GB, le găsiți pe toate în Stick-uri USB Kingston.

Alte cifre aflate:

  • În România s-au vândut în 2012 în jur de 30.000 de SSD-uri. Kingston are o cotă de piață de 30%, meritată pentru că gama SSD HyperX oferă performanțe foarte bune.
  • Pentru 2013 se estimează o dublare a unităților SSD vândute, dar prețul acestora nu va scădea foarte mult.
  • Stick-urile USB 3.0 încă n-au prins la noi. Doar 6,3% din vânzări au fost în această tehnologie, deși cifra a crescut la 16% în ultima perioadă a anului 2012.
  • Cele mai vândute sunt stickurile de 8 GB și mai sus, cele de 4 GB pierzând mult teren.
  • Memoriile RAM Kingston sunt foarte populare, în special seriile Predator și Beast fiind preferate pentru sisteme de gaming și procesare performantă.

    8 comentarii

  1. Aproape 1000 euro pe un stick ? Cine ar dat atat ?!

      (Citează)

    • @Alex: s-a vândut unul, ni s-a spus la conferință. Cine ar da? Oamenii care au nevoie să pună 512 GB în 2 x 2 x 4 cm și nu mai mult.

        (Citează)

  2. Am renuntat la idee. Ma mut pe online :)

    http://razvanbb.ro/2013/02/astia-sunt-nebuni.html

      (Citează)

  3. @Alex un spion industrial :) Sau un nene care vrea sa tina datele intr-un seif de banca.
    E foarte misto ca solutie de backup sau end of the world :) Usor de protejat si ascuns.
    Numa la prostii gen Bond ma duce capul acum.

      (Citează)

  4. Uite ca este si pe Amazon (UK). Si (culmea) la un pret mult mai bun.
    http://www.amazon.co.uk/gp/product/B00AV3XGPW/ref=ox_sc_act_title_1
    675 de lire cu tot cu transport, cam 3600 lei la cursul zilei.

      (Citează)

  5. Pentru ca nu ai fost unul din aceia care sunt cancanisti (vezi aici mega pretul) ti am dat click pe link in semn de apreciere ca ai pus pretul si in articol vizibil direct :D

      (Citează)

  6. interesant dar la bini ne topesc astia cu stikurile astea am si eu stikuri pana in 16 gb si acum am inventat caseta audio tape drive de 2 gb pentru muzica mp3 cu conectare la usb inventia e cool pentru colectia de muzica si discografii si pentru pastrare a datelor si sunt iara cd urile cu foita de aur de 24 karate dar pretul ma depaseste asa ca am recurs la metoda tape drive usb e cool.

      (Citează)

  7. o caseta audio usb are cam 1200 de melodi mp3 functioneaza la statie de amplificare cu usb si casetofon cu usb si citirea e rapida de 32 mb pe secunda dar decamdata e gadget nu i in vanzare si nu e pentru vanzare mai mult pastrez colecti pe ele cum e spacesynt eurodance italo disco dance se pastreaza este colectia personala nu se vinde.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus