un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Sfârșitul lumii: scade tăria whiskey-ului

16 Feb 2013  ·

GÂNDURI  ·

14 comentarii

Update 17 feb: am primit multe întrebări pe email și în afara lui despre magazine de unde se poate cumpăra Jack Daniel’s Single Barrel. Citez ce-am spus și într-un comentariu:
Auchan Militari – prețuri bune, gamă largă de băuturi, eu de acolo am luat. Ultima oară am plecat de acolo cu Jack Daniels Single Barrel, Cardhu și Glenlivet de 12 ani, au și mai bătrâne.
The Room – Victoriei, aduc inclusiv la comandă:
Davidoff of Geneva – în mall-ul Băneasa zona Paul și în Marriott.
Tot în Băneasa Mall magazinul Saveur, sus lângă Nordsee.
Lorena, distribuitor, undeva în zona Pieptănari, prețuri bune, whisky-uri parcă dau și la sticlă, altele la bax
Mai e în Centrul Vechi un magazin numit Whisky Time, dar nu am intrat în el până acum.

O știre amuzantă de zilele trecute spunea că producătorul de whiskey (bourbon, că-i american) Maker’s Mark va micșora tăria băuturii pentru că cererea este prea mare pe piață și nu pot face față. E drept că scade de la 45% la 42%, ceea ce oricum e tare și peste majoritatea whisky-urilor, care au “kilometrajul” la 40%.

Personal știrea mi s-a părut publicitate mascată, la modul “Frate vindem atât de mult că nu mai facem față!”. Nu de alta, dar reacția normală în vânzări, atunci când cererea este foarte mare, e să crești prețurile, ocazie cu care te poziționezi și ca un brand mai șmecher. sursa: CNN Money.

Dacă vreți să beți un whiskey extraordinar, luați un Jack Daniel’s Single Barrel. Nu Jack normal, nu Gentleman Jack, ci Single Barrel. E unul dintre cele mai bune whisky-uri băute de mine vreodată și îl pun imediat sub Balvenie-ul de 21 de ani. Este tare (45), foarte aromat, cu un gust complex, puternic. Nu mai spun de sticlă, care arată foarte bine. Îl găsiți pe la 130 de lei în comerț, dar merită banii (măcar de Crăciun, ca mine).
jack_daniels_single_barrel

Whisky-uri nou-văzute în aeroport, pe lângă un Balvenie de 30 de ani la care mă uit mereu, dar doar atât, că-i 400 de euro sticla (e ok, unul de 40 de ani era 3000 de euro): Ballantine’s de 17 și 21 de ani, despre care sunt foarte curios ce gust au, și un Jim Beam de 12 ani (sau 21? așa este când nu fotografiezi, uiți).
ballantine_vechi

    14 comentarii

  1. pot sa te rog sa imi recomanzi un magazin fizic de bauturi? pana acum am comandat online glenfiddich de 12, 15 si 18 ani de la cel care e pe langa foisor dar momentan nu ma mai satisface.

      (Citează)

  2. multam.
    de la Whisky Time am luat pana acum dar ultima data mi s-a parut ca nu au pastrat ok sticla si avea un gust diferit.

      (Citează)

    • Eu sunt chiar împresionat de Auchan, au prețuri bune și aduc și whisky-uri vechi, spre deosebire de alte hipermarket-uri care au doar din cele uzuale.

        (Citează)

  3. Recomand whisky-urile single malt cu un pret de pornire de minim 250 ron, sa simt ceva gust bun.

    Am baut un Jameson recent, triple distiled: iti lasa pe gat o senzatie de racoare.

      (Citează)

  4. Defapt il fac un pic mai putin calitativ si in acelasi timp mai scump.

      (Citează)

  5. @dirtman : sa nu exageram, un glenfiddich de 15 ani e excelent si nu este peste 250, pe langa multe alte single malt-uri pe la 200 lei care si ele sunt foarte bune.

      (Citează)

  6. Am luat si eu multe single malt-uri de la Whisky Time de la foisor si nu am avut nici o problema, chiar il recomand pentru ca au preturi mai mici decat pe Victoriei. E si non stop magazinul , eu sunt multumit de ei.

      (Citează)

  7. Salut Radu,

    Ca tot zici de wiskey-urile care le mai vezi in aerport. Daca imi permiti sa iti recomand un wiskey bun, cel putin eu nu am mai baut inca unul mai bun pana acum, dar cum gusturile nu se discuta:

    http://www.knappoguewhiskey.com/

    Eu l-am gustat pe ala de 12 ani.

    Bafta,

    Sorin

      (Citează)

  8. Am auzit si eu de aceste magazine whisky time . Cei care ati fost la ala de la foisor , imi puteti spune si mie mai exact unde este ?

      (Citează)

  9. Single barrel Jack mai e la Metro. Cca 140 lei.
    Chiar e bun .

      (Citează)

  10. jameson am vazut si de 18 sau 21. Pacat ca era 100+ E. Ce-i drept am balit un pic pe langa el

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus