un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cele mai frecvente cauze de deces

15 Feb 2013  ·

GÂNDURI  ·

15 comentarii

Iată un grafic interesant despre cauzele deceselor în anii 1900 și acum. După cum vedeți, bolile de inimă și cancerul sunt pe noi.
cauza_deces_boli_actuale

Am avut un coleg care a murit de inimă la 35 de ani. Citeam undeva că vârsta media la care oamenii au infarct a scăzut de la 60+ la 40+, ceea ce este foarte îngrijorător pentru că sunt greu de eliminat cauzele, acestea fiind legate de stresul de la muncă, stilul de viață nesănătos și, desigur, stresul cu Sf Valentin, 1 și 8 martie.

sursa: Hotnews.

  15 comentarii

 1. …postul asta se vrea o scuza pentru ziua de ieri cand ai uitat ( nu ai vrut )sa iei ceva prietenei ? :))

    (Citează)

 2. au aparut si sinuciderile :)

    (Citează)

 3. Ar fi interesant de vazut totusi si comparatie cu durata medie de viata. In general cancerul apare mai tarziu in viata, daca mureai la 20 de ani de pneumonie, nu mai aveai “sansa” sa o faci de cancer de colon la 60.

    (Citează)

 4. Responsabila cu cresterea numarului cazurilor de cancer ar putea fi mancarea nesanatoasa (din care face parte si fastfood-ul). Cel putin asa sustin unii…

  If you know what I mean. Case close! ;)

    (Citează)

 5. Da, mai ales cele 3 probleme anuale…alea provoaca mult stres:))

    (Citează)

 6. Ma intreb pe ce esantion de populatie si in ce zona a lumii a fost facut acest grafic.

  Bolile prezentate in grafic sunt tipic occidentale.

    (Citează)

 7. Conform statisticilor ONU, speranţa de viaţă la bărbaţi, pe glob, e cu cu 5-7 ani mai mică decât la femei. Discriminare pe faţă, dom’le. Ar trebui să ne unim, să cerem pensionari anticipate (sau inversarea raportului vârstei de pensionare, să fie la bărbaţi 60 de ani), concedii prelungite post-martie, decretarea prin lege a unei săptâmani (ca să nu zic luni) a bărbatului, în care acesta să fie ocrotit şi apărat, prin interdicţie judecătorească, de soţiile, amantele, prietenele sufocante şi nebăutoare de bere.

  Bărbaţi din toate ţările, uniţi-va! Sau, în fine, înfrăţiţi-vă!

    (Citează)

 8. Lista se refera strict la USA.

    (Citează)

 9. măcar nu apare HIV / SIDA semn că unii au băgat la cap anumite lucruri

    (Citează)

 10. @ariel: daca graficul ar lua in calcul toata populatia, ar fi si HIV pe acolo. la fel si malnutritia, razboiul si multe altele

    (Citează)

  • @stefan: nu știu dacă HIV ar fi o cauză așa mare față de altele, când vorbești de 6 miliarde de oameni.

   @Ariel: dacă e pe America de Nord, nu apare, nu e așa mare mortalitatea.

     (Citează)

 11. exact ce spuneam, în țări civilizate, unde oamenii au acces la informație și mai au ceva neuroni să o și proceseze HIV nu mai e o problemă.

    (Citează)

 12. Stresul este cauza numarul 1 in toate bolile, probabil….

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus