un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Momente zen la fast-food

17 Feb 2013  ·

GÂNDURI  ·

22 comentarii

Eram la McDonald’s, mâncam un Quarter Pounder (bun, simți că mănânci carne, nu chiflă; cam așa ar trebui să fie un burger normal). Se așează lânga mine un tip care-și luase două Big Tasty, cele mai mari sandvișuri.

Le deschide pe amândouă, pune toate bucățile de chiflă deoparte, ia carnea și salata și tot restul de la un sandviș și le pune peste cele ale celuilalt sandviș, scoate o furculiță și un cuțit și mănâncă din ele ca dintr-o friptură, tăind bucăți “cu de toate”. De pâine nu s-a atins. O fi fost alergic. Toți cei din jur erau “wtf?!?”.
friptura_tasty

Acum câțiva ani, la KFC, vine un puștan și comandă un meniu crispy, niște aripioare, un sos de usturoi și 10 chifle. O chiflă costa și atunci cât o pâine întreagă din comerț. Se uită toți de la coadă la el… Casiera îl întreabă “chiar doriți 10 chifle?”. Nu glumea. A luat 10 chifle.

Ați văzut alte asemenea obiceiuri ciudate prin fast-food-uri?

    22 comentarii

  1. Posibil sa fi fost diabetic, in modul asta poate “savura” mai mult junk food la o singura masa.

      (Citează)

  2. eu am un coleg de ia 10 cutii cu sos de ustoroi de la kfc mananca 3 si restul le ia acasa .

      (Citează)

  3. Pentru mine un obicei cel putin ciudat e sa te duci la fast-food si sa mamanci salata :)

      (Citează)

    • @Nicoleta: ai fi uimită câți mănâncă nu neaparat pentru că-i bună, ci pentru că e servirea rapidă. Plus că de post se vinde o grămadă de mâncare la McD, mulți vin pentru salată și cartofi prăjiți.

      @ITranceYou: e o explicație bună.

        (Citează)

  4. E simplu, e pe o dieta low-carb si nu voia sa manance mizeria aia de chifla

      (Citează)

  5. cel mai ciudat obicei văzut de mine la fast-food: mâncatul!
    ba unii, cei mai ciudați, stau și la coadă pentru asta.

      (Citează)

  6. Singurul lucru de apreciat la McDonald’s este ca are locatii centrale unde poti stabili o intalnire. Smecheria e sa nu consumi de la ei.

      (Citează)

  7. @alin. recomand. nu ratez niciodata placerea sa zic ca am fost la mec. pai si ce ai mancat? nimic, am intrat sa ma pis.

      (Citează)

  8. Cum ai intrat sa te pisi fara sa ai bonul? Hmmmmm, trolling or what?

    Recunosc ca nu imi place la Mickey Do, dar il frecventam acum multi ani, cand eram pustoaica saraca… Cu prietenul din liceu ma intalneam zilnic la Mc-ul dr la Romana. Ce vremuri!

      (Citează)

  9. Poate tine keto :D

      (Citează)

  10. @roxana, m-ai prins. aproape…
    inainte sa se emancipeze astia cu bon si comanda mergea like a charm.
    acu ceva mai greu, dar merge. ajuta daca? comanzi si ai o foaie de 200 la tine.

      (Citează)

  11. Stiu o multime de fast-food-uri. Nu pentru ca as fi mancat acolo, ci pentru ca le-am folosit toaletele.

    N-am avut niciodata nevoie de bon. Pur si simplu am intrat, am intrebat un angajat daca au toaleta, mi-a aratat si in cazurile in care se intra cu bon a venit cu mine si mi-a deschis.

    Nu mi s-a intamplat niciodata sa-mi fie refuzat accesul la toaleta intr-un fast-food. Am patit-o insa intr-o ocazie in parc, cand tipa de la paza n-a vrut sa-mi deschida toaleta aia verde “ecologica” de acolo pentru ca cei care le curata nu vin decat la 3 zile si ea n-are chef sa curete.

      (Citează)

  12. Am auzit ca Mc vinde salata doar pentru imagine. Nu-i intereseaza cat se vinde, cui se vinde, cum se vinde, numai sa existe si sa ia ochii. :)

      (Citează)

  13. in State la un moment dat stiu ca Mac-ul avea o parte destul de mare din actiunile Chipotle ( un lant de restaurante mexicane) ba poate chiar partea majoritara. Probabil realizeaza si ei ca nu vor rezista o infinitate in stilul asta. Gusturile se schimba la fel ca si oamenii, trebuie doar timp.

      (Citează)

  14. La Mc Dristor tin minte ca am vazut odata un tip care comandase un meniu dublu cheez fara carne.
    A cam ramas vanzatoarea perplexa dar comanda a fost livrata conform cerinte.

      (Citează)

  15. Se cheama alergie la gluten, element ce se gaseste in toate cerealele, si care provoaca dureri de stomac si burta respectivului.

      (Citează)

  16. Apropos de obiceiuri ciudate. Am vazut la Dristor (Budapesta) un individ in fata mea care a comandat o shaworma de vita…si atat. A cerut sa fie doar carne in lipie. L-a surprins putin pe “maestrul shawormar”, dar s-a conformat. Nicio salata, nici cartofi prajiti macar. Lipie cu carne de vita.
    Comentariul unui prieten a fost ca omul este eficient. A scos maximul ca valoare in bani. Pentru ca a primit mai multa carne decat ceilalti clienti.

      (Citează)

    • Nu știu ce-i trebuia atâta carne totuși, cei de la Dristor oricum îți pun în dușmănie. Eu luam de obicei baghetă fără cartofi în ea și le ziceam să nu-mi pună atât de multă carne. Dacă nu iei cartofi, ți-o umplu de carne. Trebuie să fie totuși o proporție între ingrediente.

        (Citează)

  17. Scurtu Sorin Izvoras

    06/02/2014 la 8:47 PM

    Obiceiul cel mai ciudat (si daunator daca nu-ti iei ceva masuri de protectie) este acela de a manca de acolo.
    Ciudat ca inca nu stiti ce anume mancati!
    Si mai ciudat este faptul ca nu sunt vegan rowegan sau alta denumire exotica, insa dupa ce am vazut ce arsuri “pe gat” am avut de la asemenea mancaruri, luate de acolo sau facute acasa, ce dureri de stomac si alte asemenea asezonari au urmat, foarte ciudat este ca am mancat aceeasi carne, fara grasimi prajite suplimentare, ci cu carne ( ce are in textura destula grasime necesara de exemplu hranirii creerului) pregatita gen copt de exemplu, la foc mic, sau rasol ( cand auzeam de asa ceva, inainte , dadeam sa fug, astazi descoperind dulceata unei asemenea mancari , pentru noi inexistenta actualmente) scapand de toate inconvenientele mai sus expuse.
    Nu mai apar renumitele “bube” pe fata , datorate toxinelor din “meniurile rapide” , nu tu balonari, ingrasare puhava, doctorii etc
    Cred ca ar cam fi de ajuns , pentru inceput in a gasi drumul cel bun , spre o sanatate cel putin acceptabila si o educare a simturilor in directia corecta.
    Am facut o paralele intre doua manechine, cu ceva ani in urma, respectiv o femeie imbracata aparent sobru, o culoare gri cenusie si o “pupaza” super inzorzonata.
    Cineva a facut remarca: aia da femeie, superba, rafinata, ce mai , un model fata de “pupaza” aia (de acolo am luat termenul) , la care se vede lipsa de gust, finete, carima. Oare se poate face o comparatie intre cele doua tipuri de hrana, asemanatoare acestor doua modele. Chiar daca pare a fi fortata, eu o prefer
    Cu stima pentru toti co-vorbitorii
    Scurtu

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus