un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Direcția Innsbruck

7 Feb 2013  ·

TEHNOLOGIE, TURISM  ·

2 comentarii

Într-o discuție prin ianuarie cu cineva de la Bitdefender am pus o întrebare: “bine, dar cum se testează acești antiviruși? Proceduri, flux, cum se dau notele, cine stabilește testele, cât de obiective sunt, ce iau în considerare?”. Voiam să aflu mai multe despre acest subiect pe care nu l-a explicat nimeni foarte bine, mai ales că Bitdefender tocmai câștigase titlul de produsul anului de la AV-Comparatives, un nume mare în testarea software-ului.

Iată că o lună mai târziu am ocazia să discut chiar cu cei de la AV-Comparatives. Cei de la Bitdefender se duc să primească premiul într-o mică ceremonie, iar eu îi însoțesc. În Innsbruck, Austria. La ora la care citiți acestea sunt deja acolo, dacă nu a întârziat sau prăbușit avionul.

Întrucât călătoresc cu bagaj de mână, mi-am pregătit un kit de blogger:

  • ultrabook Asus UX31, un model subțire, ușor și cu autonomie mare. Încărcătorul este de dimensiuni reduse.
  • mirrorless Panasonic GF5 de la F64. Un zoom mai mare ar fi fost de preferat în călătorie, dar prefer să car 300 de grame în buzunar decât 2 kg la gât
  • am activat Vodafone Roaming pe Zi, care pentru 4 euro/zi mă lasă să fac în roaming traficul inclus în țară fără costuri suplimentare. Așadar ne vom vedea și pe Twitter, Facebook, Instagram și îl voi folosi și ca modem la laptop.
  • baterie externă, ca un supliment pentru telefon.
  • un mic triplu-ștecher

kit_it_drum
Împreună au cam 2 kilograme. Altfel, un laptop normal plus DSLR-ul meu mare m-ar fi dus la 4 kilograme, poate chiar 5 cu tot cu încărcătoare, ceea ce pur și simplu nu sunt dispus să transport (și nu doar din cauza limitării bagajelor de mână).

    2 comentarii

  1. Drum lin si sa ne citim cu bine la intoarcere !

      (Citează)

  2. Distractie placuta ! :D

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus