un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

“Roaming pe zi” de la Vodafone, bine ai venit

12 Jul 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

16 comentarii

Sper că nu doar mie mi se pare că Vodafone a lansat o ofertă de zile mari prin opţiunea Roaming pe zi, care pentru o taxă de 3,99 euro îţi permite să utilizezi în roaming minutele şi traficul de date inclus în abonament sau cartelă fără să plătești altceva suplimentar.

Pentru mine, asta înseamnă că de acum încolo voi avea mereu trafic de date în roaming, pentru că plătesc cu bucurie 4 euro zilnic pentru acces practic nelimitat în roaming la Google Maps, Instagram, blog, Facebook, Whatsapp şi tot ce fac în rest pe telefon şi aici în România. De acum nu-mi mai pasă de wifi-uri şi caching de hărţi, am direct net.

Vi se pare mult 4 euro pe zi? Am dat atâta pe un păhărel-suvenir în Germania, l-am pus în vitrină şi nu cred că-l mai văd prea curând. Costă cât o îngheţată şi îmi oferă acces la toate cele de mai sus, plus posibilitatea de a-mi asasina urmăritorii cu fotografii şi tweet-uri în timp real, pe lângă accesul la celelalte servicii numite. 28 de euro pentru 7 zile de concediu? Am dat atât la un singur prânz în străinătate, aşa că nu mi se pare scump.

Mie această ofertă mi se pare chiar prea bună ca să fie adevărată. Ştiu că mulţi plângeau dispariţia serviciului de tarifare Passport, dar acum e mult mai avantajos. Chiar şi pentru apeluri, considerând că nu vrei trafic de date, dai 4 euro pe zi şi vorbeşti minutele incluse în abonamentul tău obişnuit, ceea ce înseamnă de obicei sute de unităţi.

    16 comentarii

  1. Da, si mie mi se pare super oferta. Mai ales pentru trafic si sper sa vina si Orange cu asa ceva!

      (Citează)

  2. Suna bine cost rezonabil cum zici, însă atenție la mici detalii:

    Detalii taxare:
    1) Tarifele opțiunii Vodafone Roaming pe Zi se aplică numai dacă ești înregistrat în una dintre rețelele care aparțin unei țări unde este disponibilă opțiunea Vodafone Roaming pe Zi
    Si ce faci, stai cu lista după tine si telefonul setat pe manual ?

    Cea mai tare mi se pare aceasta:
    Tariful pentru un apel primit în roaming, primele 30 de minute/zi nu se tarifează. După depășirea acestor minute, vei fi taxat cu 0,10 EUR/minut la abonament și cu 0,08 EUR credit/minut la Cartela Vodafone.

    Nu imi e clar daca e TVA inclus. Bănuiesc că nu, pt că eu interpreterz orice sumă în valută stăină neavând aplicat TVAul.

    Nasol că:
    – tocmai ce am revenit din concediu;
    – nu’s pe Vodafone.

      (Citează)

    • Tarifele sunt cu TVA (toate sunt asa acum, indiferent de valuta), iar tarile sunt cele de mai jos:
      Opțiunea este valabilă pentru țările din Zona Principală şi pentru țările din Zona Extinsă

      Zona Principală: Austria, Belgia, Cehia, Franta, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Malta, Olanda, Portugalia, Spania, Elvetia si UK.
      Zona Extinsă: Albania, Australia, Bulgaria, Croatia, Cipru, Danemarca, Egipt, Estonia, Finlanda, Hong Kong, Islanda, India, Japonia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Malaezia, Noua Zeelanda, Norvegia, Polonia, Reunion, Singapore, Slovacia, Slovenia, Africa de Sud, Suedia, Ghana, Qatar si Turcia.

      Cat despre reteaua exact din acea tara, ce sa zic, pentru siguranta treci in modul manual si fortezi Vodafone sau alta retea partenera locala. Ma astept sa primesti SMS cu “in reteaua asta e valabil Roaming pe zi” atunci cand intri in ea, asa cum primesc acum cu tarifele practicate.

        (Citează)

  3. un mare mare pas inainte.

    @ariel cum se cheama optinea asta:

    Tariful pentru un apel primit în roaming, primele 30 de minute/zi nu se tarifează. După depășirea acestor minute, vei fi taxat cu 0,10 EUR/minut la abonament și cu 0,08 EUR credit/minut la Cartela Vodafone.

      (Citează)

  4. Nu o sa ai acces niciodata nelimitat, optiunea nefiind compatibila see you abonamentele ce au beneficii nelimitate.
    https://twitter.com/vodafonebuzz/status/220438365558939648
    https://twitter.com/vodafonebuzz/status/220438397079138304

      (Citează)

  5. @mihaivoiculescu

    optiunea de care zic: Tariful pentru un apel primit în roaming, primele 30 de minute/zi nu se tarifează. După depășirea acestor minute, vei fi taxat cu 0,10 EUR/minut la abonament și cu 0,08 EUR credit/minut la Cartela Vodafone. este o opțiune a serviciului lansat “Roaming pe zi”.

    intra pe linkul indicat de Radu in articol, si apoi expandează
    Tabelul de tarife pentru taxa de conectare la Vodafone Roaming pe Zi

      (Citează)

  6. Atentie, ca nu e vorba de primele 30 de minute ale unui apel primit care nu se tarifeaza, ci de primele 30 de minute de apeluri primite intr-o zi:

    Tariful pentru un apel primit în roaming, primele 30 de minute/zi nu se tarifează.

    …iar mai jos:

    în opțiunea Vodafone Roaming pe Zi, pentru 18.11 lei (3,99 €)/zi, ai acces la beneficiile din abonament, iar primele 30 minute/zi primite nu se tarifează.

      (Citează)

  7. :D

    Scuze, citisem in graba si nu am obs. ca si in prima fraza apare “30 de minute/zi”. Altfel, au am citit: “Tariful pentru un apel primit în roaming, primele 30 de minute nu se tarifează.” si atunci ar fi fost putin ambigua exprimarea, fiindca puteau fi primele 30 de minute din fiecare apel… :)

      (Citează)

  8. Plus ca e limitat doar in 45 de tari, ei nu specifica in ofertele trimise prin mesagerie, niste magari care nu se uita decat sa insele.

      (Citează)

  9. Plus ca e limitat doar in 45 de tari, ei nu specifica in ofertele trimise prin mesagerie, niste magari care nu se uita decat sa insele.

      (Citează)

  10. e buna oferta pt iesiri scurte

    totusi ar fi bine ca domnii de la vodafone sa propuna un cost scazator pt durate mai lungi, de exemplu eu daca stau o luna plecat si mananc cu 4 euro = 3 mese intr-o zi, mi se pare mult sa dau aceeasi suma doar pt a-mi citi mailul

      (Citează)

  11. Într-un post recent ai spus că ai folosit opțiunea asta. Cei 4 euro ți-i ia odata cu primul apel sau primul kb de date? Primești vreun SMS să te anunțe că s-a activat? Sau alte detalii care ți se par interesante…

      (Citează)

    • @Cristi: activezi serviciul la plecarea din țară, înainte de a ieși în Roaming, sau pe loc din străinătate prin apel la *100# și te uiți prin meniurile de Roaming.

      Serviciul rămâne activat până îl dezactivezi.

      Îți ia cei 4 euro pe zi prima oară în acea zi când suni sau faci trafic de date și îl ai activ.

      Cel mai bine suni la ei să ți-l activeze și să-ți confirme că e ok. Parcă venea și un SMS, nu mai țin minte că l-am folosit în septembrie parcă pentru prima oară.

        (Citează)

  12. Mulțumesc pentru răspuns!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus