un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Planuri pentru 2013

14 Jan 2013  ·

GÂNDURI  ·

12 comentarii

Rezoluții, cum s-ar zice, dar nu-mi place termenul. Mă gândesc ce-aș vrea să modific la blog și au rezultat cele de mai jos:

1. Mai multe despre turism. Nu călătoresc nici pe departe cât de mult aș vrea, dar dacă mă gândesc bine sunt tot felul de lucruri pe care aș dori să le spun despre diversele locuri în care am ajuns, amintiri anume care nu au intrat în posturile mari despre respectivele orașe.

2. Review-uri mai scurte. Culmea, vreau să le micșorez, deși textele lungi sunt “my thing”. Ideea este că vreau să le scurtez tâind de la anumite secțiuni precum carcasă, butoane și alte lucruri ce se văd din poză și pot fi eficientizate prin mai puține cuvinte (nu ca acest paragraf, se poate) și să insist mai mult pe ce le diferențiază, fie asta doar o husă inclusă, un widget util sau altceva special. Gadget-urile devin tot mai asemănătoare și detaliile fine le diferențiază.

3. O nouă temă. Ar fi timpul, m-am gândit.

4. Mai multe experiențe de toate felurile. Merg la mai multe restaurante decât cele despre care scriu aici. Folosesc mai multe produse. Am tot felul de interacțiuni cu tot felul de obiecte și servicii, bune și rele, și vreau să scriu despre mai multe.

5. Mai multă tehnologie. Din aia adevărată, nu “uite ce telefon a anunțat X”. Chestii mai avansate, de detaliu, într-un limbaj ușor de înteles. Posturi precum bosonul Higgs, licitația 4G, chiar și cel mai recent despre cum se topește gheața mi-au arătat cu bucurie că sunt foarte mulți cititori interesați de o discuție ceva mai avansată decât banalitățile din altă parte.

6. Mai multe “how it’s made”. Depozitul eMAG, fabricile Ford și Danone au fost articole foarte populare. Mi-am propus să vizitez cât mai multe astfel de locuri interesante, dacă mă și invită cei care le administrează să le văd.

7. Mi-ar plăcea să continui rubricile despre cartierul Tineretului și “Un cititor întreabă”.

radu_d

    12 comentarii

  1. Succes!

      (Citează)

  2. doar 7 chestii ? poate-s 7 chestii publice, de rezolvat in 2013.
    Nimic de foto ?

    O recomandare pentru: 3. O nouă temă, daca vrei s-o schimbi alege una responsive, care să-ti facă resize si la video și la foto

      (Citează)

    • @Ariel: responsive să fie, dar chiar e așa important? Avantajul ei este că arată aproximativ la fel și pe telefoane și tablete, dar dezavantajul este că și pe mobil încarci tot la fel de multe pluginuri și widgeturi ca și pe conexiunea de calculator. O tema de mobil care să și eficientizeze transferul ar fi mai bună.

      Pe partea foto îmi doresc doar să fac fotografii bune și poate să lansez site-ul pe care-l am în plan despre asta, dar e altă discuție acolo.

        (Citează)

  3. Succes si cat mai multi cititori!

      (Citează)

  4. 2. Nu sint de acord. Nu vreau zece rinduri in loc de doua pagini.
    3. Tema actuala e ok asa cum e ea. Dar poate altii stiu mai bine, ca eu is pe linga.

    Restaurante and stuff. Merg. Mai aflu si eu ce mai e in zona.

    “Un cititor intreaba” ar merge macar o data pe saptamina dca excista interes.

      (Citează)

    • @jules: vreau una care să nu mai aibă fundalul negru, te cam doare la ochi așa. Pentru un cititor întreabă primesc prea puține întrebări potrivite, unde să conteze părerea statistică a mulțimii.

        (Citează)

  5. Mult succes!

      (Citează)

  6. Rezolutia mea pe 2013 este 1920 x 1080.

      (Citează)

  7. sunt un cititor mai nou al tau adica de prin vara 2012 dar imi permit sa iti fac unele sugestii pentru ca vreau sa urmaresc in continuare acest blog:
    2. sunt ok si cele lungi daca sunt la obiect
    3. tema e chiar ok dar daca esti asa hotarat sa o schimbi sa fie tot ceva simplu si usor de urmarit si mai ales sa se incarce usor (nu tot timpul ai la dispozitie net de viteza)aici pot da exemplu pagina lui zoso care rivalizeaza cu pagina de google.ro la viteza
    5. O DA, pentru acest gen de articole te-am adaugat in bookmarks
    6. speram la cat mai multe invitatii sa putem beneficia si noi de astfel de experiente prin intermediul tau pt ca imi pari destul de obiectiv
    sunt doar cateva sugestii

      (Citează)

    • @Andrei: a lui Zoso se încarcă rapid și pentru că folosește stilul “read more” la orice post, așă că de la el de fapt încarci doar un scurt text din fiecare articol și o imagine mică de tot pentru homepage, ceea ce eu nu vreau să fac. În plus, are tema de multă vreme și a putut să o eficientizeze la maxim. Dacă fac schimbarea la una noua voi încerca și eu să fac asta, știind că o țin o perioadă mai mare de timp.

      Cu obținut invitațiile la vizite e mai greu, că nu toate firmele se gândesc la asta. Să știi că puteți ajuta și voi scriindu-le pe Facebook “uite ce articole face asta, nu-l chemați și la voi în fabrică?”.

      Iar despre review-uri, cel de la Padfone 2 este mai scurt decât altele, chiar dacă poate nu ți-ai dat seama de asta. După ce toată lumea a văzut tablete și laptopuri, nu pot să mai scriu reviewuri ca și cum ar fi prima oară când vorbim despre așa ceva. După un timp, te uiți dintr-o privire și vezi chestiile uzuale, iar eu vreau să insist atunci doar pe ce este nou. În plus, pot găsi exprimări mai scurte pentru a descrie carcasa, cursa tastelor, ecranul și restul, atunci când e cazul.

        (Citează)

  8. 6 sînt cele mai spectaculoase, clar, cele mai greu de obţinut de către “oamenii de rînd”… dacă poţi, merită !

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus