un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Google actualizează imaginile de pe Maps pentru București

27 Jan 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

13 comentarii

Google m-a anunțat că a introdus imagini de rezoluție mare și la 45 de grade pentru București. Par a fi făcute în toamna 2012, dar fiecare unghi la momente diferite. E amuzant să explorezi orașul la așa o rezoluție și să descoperi diverse priveliști amuzante. Începeți de aici.

    13 comentarii

  1. Imaginile ortogonale nu sunt de rezoluție mare. Pentru București în ultimul update sunt chiar groaznice (acoperire mari de nori). Poate următorul update va aduce întradevăr imaginile de rezoluție mare și pentru București așa cum există deja în toate orașele cu imagini la 45 de grade cu excepția Constanței. Vezi Timișoara, Sibiu, Cluj-Napoca, Sighișoara, Iași, Brașov să vezi acolo imagini de rezoluție mare. Sunt imagini ortogonale luate în același timp cu cele la 45 de grade și sunt făcute din avion. De aici rezultă și calitatea foarte mare. Pentru București și Constanța încă le mai așteptăm.

      (Citează)

  2. Unele imagini sunt din 2010.

      (Citează)

  3. nice!

      (Citează)

  4. Spre deosebire de Bing, in GMaps nu poti roti imaginea din toate punctele cardinale. Avand in vedere ca in Bing se putea face asta inca din 2009, google mai au inca de lucru. Un plus la Google este inmultirea modelelor 3D ale cladirilor, mi-am gasit blocul modelat in 3D :D

      (Citează)

  5. Ok, my bad, nu vazusem (in firefox oricum arata un pic diferit) :-)

      (Citează)

  6. Eu sunt trist. Eram plecat cu masina cand au facut poza si acum nu stiu unde s-o caut pe harta :(

      (Citează)

  7. mie mi se pare că sunt făcute ori în august, ori în aprilie-mai 2012. am un reper pe care l-am identificat :P

      (Citează)

    • @Gabi Udrescu: baschet Red Bull în Piata Revolutiei. Poți identifica foarte precis perioada :P

      @Alex: asta ma gandeam si eu, teoretic ei ar trebui sa mearga in continuu pe strazi cu acele masini, ca pana termina toata tara trebuie sa o ia de la capat, fiind multi ani trecuti.

        (Citează)

  8. Da, perioada pare “consistenta” cu alte indicii identificate de mine, cum ar fi MegaImage-ul in constructie din Chitila: http://goo.gl/maps/x5YrK

      (Citează)

  9. Nasol ca Street View a ramas la nivel de 2007-2008 , m-am dus langa Sun Plaza pe Street view si e diferenta mare.. Mall vs santier.

      (Citează)

  10. @Alex … le-a ajuns odata in Romania … nu mai vor sa-si strice Corsele :))

      (Citează)

  11. vile faine:
    http://goo.gl/awaUB
    http://goo.gl/4uynP
    casa ascunsa: http://goo.gl/4cujt
    casa de sub pod: http://goo.gl/EGm8V
    casa cu lei din cotroceni: http://goo.gl/6ejo7
    cavalerul de arama de Al. Dimitriu: http://goo.gl/dxs21

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus