un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cititul cărților este un plan de durată

31 Jan 2013  ·

GÂNDURI  ·

15 comentarii

dance_with_dragonsSeria de cărți Game of Thrones a lui George R.R. Martin (acela este numele primului volum, seria fiind numită de fapt A Song of Ice and Fire) mi se pare un pariu riscant. Martin a pornit cu ideea de a face o trilogie, iar acum scrie la volumul 6 din totalul de 7 plănuit în acest moment.

Calendarul de apariție a fost următorul:

  • A Game of Thrones – 1996
  • A Clash of Kings – 1999
  • A Storm of Swords – 2000
  • A Feast for Crows – 2005
  • A Dance With Dragons – 2011

După cum vedeți, ultimele două volume au apărut după 5, respectiv 6 ani de la precedenta lansare. În acest ritm, putem estima volumul 6 pentru 2015 și ultimul pentru 2020. Și asta dacă e ultimul, pentru că firele epice se tot complică și poate Martin decide să scrie și cartea 8. În fond, plecase cu o trilogie în gând. Momentan Martin spunea că ar avea cam 30% din volumul 6 gata, dar nu e nici o garanție că nu va mai rescrie acele capitole.

Pe scurt, dacă aveai 16 ani când ai citit primul volum, în 1996, poți avea 40 când îl citești pe ultimul și să ai chiar tu copii de 16 ani. Cititul cărților este un plan de durată…
Puteți cumpăra seria Song of Ice and Fire de pe nemira.ro.

Sezonul 3 începe pe 31 martie și urmărește o parte din volumul 3.

Văd că printre cititori sunt mulți fani de cărți fantasy și SF, așa că ne vom auzi mai des pe acest subiect.

    15 comentarii

  1. Bine ca mai “scapa” cate un capitol pe blog :)

      (Citează)

  2. Asta daca mai traieste sa termine si ultima carte, ca e destul de batran.

      (Citează)

  3. avand in vedere ca acum este direct implicat si in filmarile pentru Game of Thrones, cred ca estimarea ta este destul de optimista.

      (Citează)

  4. Eu cred ca o sa se grabeasca cu scrisul tocmai din cauza serialului care o sa il ajunga din urma cu actiunea.

      (Citează)

    • @Claudiu: nu se grăbește. Dacă-i citești blogul vezi că participă la tot felul de conferințe, alege actori, din astea.
      Serialul nu va fi “sezonul și volumul”. Sezonul 3 urmărește doar o partea din volumul 3, așa că mai are timp, mai ales că volumele 4 și 5 se complică. Va fi Game of Thrones – the young and the restless.

        (Citează)

  5. sa speram ca apuca autorul sa termine de scris.

    nebunia Harry Potter a inceput (in Romania) prin 1999-2000. Eram in clasa a 5-a sau a 6-a cand am pus mana pe primele 2 romane. Apoi a aparut volumul 3, cel de-al 4-lea stiu ca mi-a mancat vreo 2 nopti in clasa a 7-a si de-acolo s-a rupt filmul. Pana a terminat doamna Rowling de scris invatam pentru BAC. Am vazut filmele ca sa aflu cum s-a terminat povestea, cartile nu mai aveau acelasi farmec. Dar presupun ca pustii care le vor lua de-a gata se vor bucura de toate. Cum ne-am bucurat noi de ciresarii.

      (Citează)

  6. Deci practic Tânăr și neliniștit, varianta cu țâțe și săbii.

      (Citează)

  7. Primul sezon a urmarit actiunea primei carti. Nu se asteptau sa aiba un asa succes cu serialul.Deja in sezonul doi au parcurs aproape 50% din volumul 2 daca imi amintesc eu bine. Mai are de unde sa faca inca 6 sezoane. Asta daca pastreaza 1 volum /2 sezoane.

      (Citează)

  8. @sw din cate am citit eu, in sezonul 2 a urmarit a doua carte in totalitate.

      (Citează)

  9. Oricum, am inteles ca le-a lasat niste indicatii celor care se ocupa de serial despre ce se va intampla in linii mari in volumele 6 si 7, in caz ca moare pana le termina de scris :))

      (Citează)

  10. Omul are totusi doar 65 de ani. Nu e chiar pe moarte. Durata medie de viata pt un barbat in SUA este pe la 75, deci statistic mai are vreo 10 ani.

      (Citează)

  11. Cartile lui asta sunt de cacat. Pierdere de vreme totala, zero barat ca valoare literara.
    Sa il compari pe asta cu vre-un mare clasic e ca si cum ai compara un Lastun cu un Rolls Royce.
    Ecranizarea facuta de HBO in schimb este excelenta si cred ca e meritul lui Martinel asta.

      (Citează)

  12. Serialul e excelent, intotdeauna o ecranizare a unei carti “iese” bine. Ma tenta la un moment dat sa citesc si cartile dar ar fi ceva redundant, mai degraba citesc altceva si pastrez placerea vizionarii serialului.
    Merci Radu ca ai semnalat o serie excelenta care-mi scapase, Wheel of Time , sper doar sa am rabdarea sa o parcurg pe toata … 12 volume inseamna ceva :) noroc ca e terminata. In paralel sunt la volumul 2 din Black Company iar universul de acolo e mai intunecat si axat spre partea strategica a situatiilor conflictuale.
    Poate ar fi interesant sa ai o sectiune dedicata cartilor in partea de header a blogului ;) my 2c

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus