un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Am trecut la Star Taxi pentru wifi gratuit în mașină

7 Dec 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

14 comentarii

Anul acesta a prins avânt metoda chemării unui taxi printr-o aplicație de smartphone. Taximetristul are un telefon sau o tabletă cu Android pe bord, aplicația respectivă îi indică adresa la care îl apelezi și tu primești înapoi aproape imediat în câte minute sosește taxi-ul și ce indicativ are mașina.

Speed Taxi a popularizat acestă metodă prin aplicația lor, iar Clever Taxi a îmbunătățit sistemul cu o aplicație cu mai multe funcții. Îți apelează taxi-uri de la mai multe companii, iar pe hartă vezi exact locația mașinii apelate și cum se deplasează către tine. Ieși din casă atunci când o vezi intrând pe strada ta.

Vodafone a mărit recent miza cu aplicația Star Taxi, disponibilă pe iOS și Android. Star Taxi vine cu un alt “major selling point”: toate taxi-urile comandate prin aplicație îți oferă acces la Internet gratuit, prin wi-fi, în mașină. Vodafone le-a echipat cu telefoane sau tablete ce rulează aplicația, net mobil, iar funcția de Internet Sharing este activată pentru beneficiul clienților.

Restul funcțiilor sunt identice: hartă, vezi cum vine mașina spre tine, vezi date despre șofer, calificative, preț, iar în viitor se va introduce și plata cu cardul în aplicație, nu doar cash la șofer. Prin urmare, eu de astăzi folosesc Star Taxi.

În teorie, un astfel de sistem ar putea face să scadă tariful pe kilometru al mașinilor. Șoferi independenți ar putea să preia comenzi doar prin aplicație și le-ar dispărea costurile lunare cu dispeceratul și taxa către firma de taxi. Îi plătești lui direct, cash sau card prin aplicație. Într-un viitor perfect ar fi posibil.

    14 comentarii

  1. foarte tare ! mai ramane sa lucram la calitatea unora dintre soferi.

      (Citează)

  2. in teorie, e cea mai misto aplicatie. practic, nu poti sa stii tariful taxi-ului care-ti vine. asta e o mare problema – eu, unul, nu vreau taxi-uri de 3.5 lei/km.

      (Citează)

  3. Mda, plata cu cardul as vrea si eu sa vad, dar am o presimtire ca nu o sa intre prea rapid din moment ce bacsisul la sofer e sfant si cateodata fortat de “nu am sa va dau rest”

      (Citează)

  4. @Bogdan, ba stii tariful in momentul in care iti gaseste un taxi. Daca-ti convine il accepti, daca nu… ii zici la revedere! :)

      (Citează)

  5. wtf is caransebes bypass in prima poza ?

      (Citează)

  6. Din cate stiu ii costa 5 lei pe zi abonamentul la star taxi . Nu stiu daca acopera si costul echipamentelor .
    Stiu ca nu toti taximetristii sunt incantati de pretul asta si multi au zis ca isi iau tepe des mai ales ca poti sa anulezi comanda … .
    Totusi 5 lei nu e o avere si cine ia macar un client isi scoate banii .

      (Citează)

  7. @gg: calea rahovei apare cu numele asta in google maps… desi.. nu mereu

      (Citează)

  8. merci pentru pont. tariful e tot 1.4 pe km nu?

      (Citează)

  9. @nwradu: cum vine treaba asta?! Sunt in pom! Chiar ma gandeam sa aplez in curand la ei… dar nu vreau sa ma fac de ras cand nu voi vrea sa urc in masina din cauza tarifelor.

      (Citează)

  10. Conform unui articol din ZF corporate, Clever Taxi vrea 10 euro pe lună pentru comenzi via smartphone.

      (Citează)

  11. Nu mai e wireless gratis in masina..

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus