un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Tineretului: zapadă

19 Dec 2012  ·

GÂNDURI  ·

5 comentarii

După mașinuța care vara spăla străduțele din cartierul Tineretului noapte de noapte, după aspiratorul de frunze cu care se curățau străzile astă-toamnă, am văzut în Tineretului și mini-plugul de zăpadă.

Dar nu l-am văzut oricând, ci pe 12 decembrie, adică prima zi în care a nins, la ora 10:50 a dimineții. Când alții se plângeau pe Twitter că au străzile blocate, aici se intrase deja cu utilaje speciale pentru zone înguste.
tineretului_mini_plug

18 decembrie – zăpada este strănsă “en-gros”, băgată în containere și dusă undeva. Și zilele trecute am văzut angajati ai serviciilor de salubrizare luând la lopată trecerile de pietoni pentru a le elibera.
tineretului_strans_zapada

Sincer să fiu, simt că Primăria și-a făcut cu brio treaba, că Piedone nu stă degeaba. Dacă și oamenii ar curăța locurile de parcare pe la bloc și ar sparge șleaurile formate în stradă, iar magazinele pe trotuarul lor ar face tot ce-i posibil pentru a deszăpezi și pentru a nu lăsa un morman de zăpadă care să înghețe în timp, atunci următoarea ninsoare mare ar putea trece la fel de ușor pentru cartier. Altfel mormanul de care nu te-ai ocupat ieri se mărește de la ninsoare de mâine și peste două luni mai dispare de acolo.

    5 comentarii

  1. In tineretului se face treaba pentru ca este ,,Piedone” pe capul lor.

      (Citează)

  2. Ce frumos ar fi sa faca si locatarii ceva. In sectorul nostru o da de pe masina lor si o pune in fata masinii tale. cand vrei sa pleci dim la munca te intrebi, de unde a aparut?

      (Citează)

  3. rosal facea de mult treaba asta, cel putin prin ploiesti. din pacate banii pentru serviciile astea erau mult prea mult…si inca sunt!

      (Citează)

  4. Anul trecut in ziua cu prima zapada, am primit o scrisoare (ca si toti vecinii de altfel) de la primarie (Amsterdam) in care eram informati(printer altele) unde sunt centrele din care distribuie sare gratuit si ca trebuie sa ne facem datoria sa ne curatam trotuarele. Tot acolo scria ca n-o sa intre cu deszapezire pe strazile de cartier pentru ca asta ar duce la taxe mai mari de la cetateni spre primarie.

      (Citează)

    • Aici e dupa principiul “deja platesc taxe, deci sa-mi dea si o nava spatiala daca de asta ar fi nevoie”. Nu conteaza ca poate ceea ce platesti nu e destul nici pentru subventiile de caldura.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus