un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Praline de lux

14 Dec 2012  ·

GÂNDURI  ·

12 comentarii

Moș Nicolae a trecut, dar e luna cadourilor și bomboane bune de ciocolată nu strică niciodată. Iată câteva sugestii din ce-am “testat” eu de-a lungul vremii. Nu vă așteptați să dați mai puțin de 90 de lei pentru vreo 25 de bomboane.

Leonidas

Praline belgiene de cea mai bună calitate, aduse și în România de mai mulți distribuitori. Aveți de ales între ce combinații de praline vreți voi, ce vor fi ambalate pe loc în cutii de diverse dimensiuni, sau cutii deja făcute și frumos pregătite pentru cadou. Au și catalog de bomboane pentru 2012-2013 de 2,6 MB.
leonidas_1leonidas_2

Dulciurile Leonidas se vând prin mai multe magazine din București, dar vi-l recomand pe cel din Calea Dorobanți 35, lângă ASE la doi pași de Romană (pralinebelgiene.ro), sau de pe str Doamnei la doi pași de Universitate, unde mai găsiți uneori și înghețată Ben & Jerry.

Neuhaus

Tot praline, tot belgiene, la fel de bune. Ei au un singur magazin în mall-ul Băneasa, lângă Cinnabon-ul dinspre Carrefour.
Sistemul este asemănător, poți alege tu anumite bomboane ce vor fi ambalate într-o cutie frumoasă sau alegeți una deja făcută. Pralinele sunt excelente și sunt disponibile multe sortimente.
neuhaus_1neuhaus_2neuhaus_3

Au, printre altele, două praline numite Satan și Mephisto. E pentru momentele când zici “dă-mi și mie o satană de ciocolată!”

Corne Port Royal

Tot belgieni, desigur. Le-am mâncat cândva în Belgia, iar în România am găsit doar la magazinul Saveur din mall-ul Băneasa, aflat la etaj între Nordsee și cafeneaua Bubbles. Au diverse delicatase acolo (cafea, bomboane, băuturi fine), inclusiv Corne, dar uitați-vă la data expirării întâi.
corne_port_royal_1corne_port_royal_2

Cutia e din piele, apropo.

Dacă aveți alte sugestii din categoria lux, scrieți în comentarii.

    12 comentarii

  1. Bomboane Bucuria de la Chișinău

    http://www.bucuria.md/ro/products/category/4

      (Citează)

    • @Dan: ai idee unde se găsesc Bucuria mai ieftine la noi? Cele de prin mall-uri sunt scumpe, am găsit uneori și la jumătate de preț la târguri tradiționale.

        (Citează)

  2. Cand am mancat prima data Leonidas am ramas socat … dupa ce am aflat si pretu m-am trezit din SOC :))

      (Citează)

  3. Recomand http://www.triangledor.ro/magazin/

    Site-ul nu le arata cam 20 % . Magazinul este superb esti inconjurat de ceaiuri si tot felul de bomboane plus ca miroase prea bine . Poti sa-ti faci ce cel de cutie vrei tu acolo mereu iau de Craciun cam de 100 de ron o cutie pt prietena plus ca doamnele de acolo sunt super si ti-l ambaleaza foarte frumos si unic mai ales daca le zici ca e pt prietena ti-l face special .

    Poti sa faci si cosulete cu tot felul de chestii in el , ei au produs franceze deci si vinuri foarte bune . In schimb trebuie sa te duci la ei ca gasesti mult mai multe decat pe site-ul lor .

      (Citează)

  4. Salut!

    Am cumparat intr-un an bomboane de la Bruxelles, nu mai tin minte exact firma. Am dat aprox 8 eur/100g. Au fost cele mai nasoale bomboane de ciocolata pe care le-am mancat in viata mea. De-atunci sunt reticent la lucruri scumpe.

    Sau… se mai poate spune si “ce stie taranu’ ce-i aia sofranu’ “, nu?

      (Citează)

    • @GEorge: eh, cine stie cu ce-o fi fost ciocolata. Jumătate dintre cele de la vânzare nu-mi plac nimic mie, am venit cu ciocolată făcută manual din Franta și am luat cândva și de la noi și nu mi-a plăcut deloc că erau niște combinații ciudate.

        (Citează)

  5. Leonidas, Corne Port-Royal si Neuhaus sunt bune, dar nu as zice “de lux”. sunt fabricate industrial si asta se simte in gust, mai ales daca le compari cu pralinele sau orice tip de ciocolata, bomboane facute in laboratoraele unor cofetari priceputi (alea chiar sunt de lux, pretul fiind pe masura).
    bine, in alta ordine de idei, eu nu mai am voie sa bag zahar asa ca postul tau ma arunca in depresie… :))

      (Citează)

    • @stefan: corect, nu se cumpară cu cele făcute de vreun maestru, dar pentru nivelul ROmâniei și chestii totuși accesibile, cam astea sunt.

      @Ana: păi vezi fotografia mea cu sortimentele Neuhaus. S-ar putea să fie 22, că atâtea erau în cutie.

      (tot citesc Legolas în loc de Leonidas)

        (Citează)

  6. Zotter – se gaseste pe site lista cu magazinele
    Michel Cluizel – magazinele Comtesse du Barry
    Bruyerre – cica au deschis un magazin in noiembrie (Piata Amzei 13, acces din str. Christian Tell), eu n-am apucat sa ajung pe acolo
    PaulaAna – la Bacania Veche (Barbu Vacarescu)
    Choco Fashion

    De acord si ca Leonidas si mai ales Corne Port-Royal (care se gasesc si la Fonzi, eu doar de acolo mi-am luat asa ceva) nu sunt de lux. Si cu atat mai putin Bucuria, lol. Neuhaus n-am incercat niciodata, asa ca nu pot sa-mi dau cu parerea.

    Pentru cine sta prost la capitolul finante, exista alternativa ieftina Lidl si marca proprie J.D. Gross. Sunt produse pentru Lidl de catre Rausch si sunt probabil cele mai faine ciocolate ieftine de care stiu (15-25 lei cutia/ punga de praline/ trufe).

    In alta ordine de idei, zilele astea am mai mult pofta de inghetata.

    PS – 25 de bomboane? Nu cred ca pot sa-mi pun reactia naturala, necenzurata aici :)) Eu de obicei imi iau sa gust cate una din fiecare. As turba sa trec prin atat de multe intr-o singura repriza :)) Oricum nici nu cred ca am gasit vreodata atatea sortimente interesante pe undeva :-?

      (Citează)

  7. @radu: o sa caut, era o cofetarie prin centru care facea bomboane si alte chestii, cu maestru cofetar si tot tacamul… ala de unul singur ridica tot nivelul Romaniei :) dar nu mai stiu unde era

      (Citează)

  8. wow cat de bine arataaaa :x

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus