un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Două pentru gurmanzi: Tokyo și Champagne

2 Dec 2012  ·

GÂNDURI  ·

2 comentarii

Tokyo este capitala mondială a gastronomiei, în caz că vă întrebați dacă există așa ceva. Există. Și anul trecut citeam ca are cele mai multe restaurante de top din lume, depășind mult New York-ul.

Anul acesta cifrele sunt următoarele: din 160.000 de restaurante deschise, 287 au o stea Michelin, iar 14 au trei stele Michelin, un record pentru o capitală. România nu are nici un restaurant cu stea Michelin, din câte știu. via StyleReport.ro

Dacă vreți să învățați să citiți o etichetă de șampanie, citiți ghidul de pe TheKitchn.com. Eu nu știam că se adaugă și zahar în șampanie în același procent ca la sucuri, mai ales la cele extra brut, și nici că se folosesc amestecuri de vinuri (în afară de cele Vintage, datate).

    2 comentarii

  1. In sampanie se pune un lichior, probabil asta vor sa zica prin zahar si vin. E corect ca multe case nu au viile lor, de pilda Moet et Chardon cumpara cam 40-50% din vin de la cultivatorii din zona Champagne. Ce face amestecul asta de vinuri sa fie Campagne Moet et Chardon este lichiorul acela care este secretul lor. Daca esti prin zona Champagne (nu e mare lucru de vazut, poate doar Reims si acolo ai si vreo doua restaurante cu stele) si Epernay, orasul cu cele mai bogate pivnite, du-te la un mic viticultor care vinde la astia mari si poti sa cumperi sampanie foarte buna, la preturi ok.

      (Citează)

  2. ah si daca vrei restaurante cu stele mai aproape de casa, hai la Praga, sunt vreo doua.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus