un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

La Cafeneaua Veche

9 Dec 2012  ·

GÂNDURI  ·

4 comentarii

Am fost joi seară la inaugurarea, dacă vreți să-i spuneți așa, a Cafenelei Vechi, o cafenea restaurant în Centrul Vechi. O găsiți pe strada Covaci la numărul 16, prima casă, mai jos de Wu-Xing și de Atelierul Mecanic.

Pentru cunoscători, e vorba de cel mai vechi local din Centrul Istoric, deservind întâi curtea domnească, apoi din 1812 devenind loc de întâlnire și discuții pentru mondenii vremii, lăsat în paragină, redeschis anul trecut ca restaurantul Vecchio și acum refăcut în cafenea-restaurant.

Are atmosferă de cafenea care arată bine atunci când este aglomerată, când la fiecare mese se vorbește cu poftă despre ceva. Ca tematică își dorește să reamintească de Bucureștiul vechi și sper să fie mereu pe fundal muzică potrivită cu acest design. Cafeaua e bună, cine mânuiește espressorul știe ce face. Am băut un espresso lung bun și un latte genial, cu spumă de lapte perfectă.

Ca restaurant, deoarece Vecchio rămâne pe poziție, am auzit de un bucătar priceput și am văzut meniul, dar încă n-am gustat nimic. Am ochit însă o supă cu fructe de mare din meniu și un vițel cu ton, capere, anșoa și sos de vin alb și muștar, iar la deserturi tarta cu lămâie sper să fie bună, că nu găsești peste tot așa ceva.

Între atâtea pub-uri și berării, o cafenea cu un aer retro nu strică niciodată.

    4 comentarii

  1. Preturile?

      (Citează)

  2. Imi plac ceasurile vechi de pe perete,o sa ma opresc la o cafea aici.

      (Citează)

  3. Arata foarte bine….de abia astept sa merg….

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus