un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

2Parale a explodat

17 Dec 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

4 comentarii

Ca mărime și acoperire, desigur. A fost anunțată fuzionarea cu 2Performant, platforma de afiliere pentru care 2Parale avea drepturi exclusive în România, așa că intră sub umbrela lor și activități în alte țări din jur. Planurile de dezvoltare includ mai multe țări din Europa Centrală și de Sud-Est, Turcia, iar 2Performant era deja prezentă și in Irak, Cipru și Serbia.

Știrea este importantă ca exemplu de companie românească ce se extinde în online-ul “mare”. Pentru afiliați nu văd relevanța, decât dacă vă doreați să vindeți și în Serbia sau alte țări, însă afilierea este de cele mai multe ori o chestiune locală, din considerente de limbă.

Alte detalii din comunicatul primit:

2Performant este o platformă de afiliere dezvoltată în 2010 de antreprenorii români Radu Spineanu – fondator 2Parale, Vladimir Oane și Lavinius Marcu. Aceasta asigură sistemul tehnic de înregistrare și monitorizare a vânzărilor și a tuturor acțiunilor generate prin intermediul rețelei 2Parale.

”Această fuziune asigură toate premisele pentru o creștere explozivă a businessului 2Parale în 2013. Țelul nostru a fost întotdeauna să creăm o companie cu un impact global și suntem convinși că platforma și abordarea 2Parale-2Performant vor face diferența pe piață”, a explicat Radu Spineanu, fondator 2Performant și 2Parale.

Tranzacția a implicat atât schimb de acțiuni, cât și numerer, astfel că acționariatul companiei care furnizează serviciile 2Parale s-a schimbat astfel: Dorin Boerescu – 40%, Ștefan Iordache – 40% și 2Parale On-line – 20%. Tranzacția a fost asistată de casa de avocatură Biriș Goran, lider de piață în domeniul asistenței juridice în tranzacțiile IT. Responsabilitățile legate de dezvoltarea tehnică a platformei de afiliere sunt preluate de Silviu Lucian Văcăroiu, cooptat recent în echipa 2Parale ca Chief Technology Officer (CTO). Cu o experiență de 10 ani în web development și aproximativ 6 ani în marketing online, Silviu Lucian Văcăroiu a ocupat anterior funcția similară în cadrul eRepublik.

Investițiile în creșterea calității serviciilor de afiliere oferite de 2Parale vin să confirme atât dezvoltarea industriei de marketing afiliat din România, cât și evoluția pieței de comerț electronic locale, care, în opinia principalilor jucători, va atinge un miliard de euro în 2013.
Proiectul rețelei de afiliere a fost anunțat de fondatorul Radu Spineanu în decembrie 2008, în cadrul NetCamp, iar în februarie 2009 a primit prima rundă de finanțare din partea fondului Seed Money. La finele lui 2009, afacerea a fost preluată de antreprenorii Dorin Boerescu și Daniel Enache, businessul fiind separat în doua companii. În februarie 2012, Ștefan Iordache, fondatorul Leo Burnett Group, a intrat în acționariatul 2Parale, preluând 40% din acțiunile companiei. Tranzacția a marcat exit-ul lui Daniel Enache din business. În prezent, serviciul 2Parale este furnizat de 2 Parale Afiliere.

    4 comentarii

  1. Asta nu e proiectul lui arhi ?
    Vezi ca in blogroll apare adresa veche pentru Manafu, acum este manafu.ro nu manafu.blogspot.com.

      (Citează)

  2. Hai ca mi-ai dat emotii, dupa titlu am zis prima oara ca au tras obloanele :)

      (Citează)

  3. Asta e foarte bine pentru online-ul românesc :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus