un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

În sfârșit, galerii utile în WordPress

17 Dec 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

7 comentarii

WordPress 3.5 a adus un update excelent gândit: o nouă interfață pentru adăugarea și gestionarea fotografiilor, inclusiv în galerii.

Îmi doream să pot crea mai multe galerii în același post, dar fiecare cu fotografii diferite. De exemplu la un review doream să inserez într-un anume loc o galerie cu carcasa aparatului foto, în alt loc una cu mostre de imagini. Până acum rezolvam manual acest lucru folosind atributul include=”” în shortcode-ul gallery, dar trebuia sa menționez manual ce imagini să fie incluse în fiecare loc, iar ID-ul imaginilor îl poți afla doar plimbând mouse-ul pe deasupra lor în secțiunea Media din interfața de administrare.

Acum totul s-a simplificat. Thumbnails-urile sunt mai mari și vezi imediat ce este în fiecare imagine. Poți selecta câteva și poți genera galeria cu acele imagini, iar ulterior selectezi alte imagini și inserezi o nouă galerie.

    7 comentarii

  1. Bucuria lu` Arhi, dar nu numai.

      (Citează)

  2. Eu foloseam pluginul Multiple Galleries. Nu sunt sigur daca il scot, imi strica toata treaba.

      (Citează)

  3. N-ai avut nicio problema? Dupa ce mi-am facut upgrade la ultima versiune mi-au disparut formatarile, la new post si, de fapt, nu mai puteam scrie nimic.

      (Citează)

    • @Emilian: ba da, aveam un .htaccess intr-un folder care bloca ceva din noul wordpress si nu vedeam toate meniurile. Poti face oricand o instalare de la zero, pana la urma.

      @acsel: nu cred ca-ti strica ceva, s-ar putea sa foloseasca tot shortcode-ul gallery. Nextgen Gallery ar strica niste posturi daca-l scoti, dar e un plugin care foloseste multe resurse si mai bine scapi de el.

        (Citează)

  4. e mai bine să formatezi tu manual decât să laşi pe wp. şi asta se face aşa:
    1. arunci toate pozele in articol.
    2. dai preview.
    3. copiezi pozele de acolo şi le dai paste in modul vizual (eu le dau paste in wlw), aşa copiezi direct codul html al pozelor, nu shortcodes.
    4. profit?!

      (Citează)

    • @vali: nu-i rea ideea cu copy/paste din modul preview, o sa incerc si asa. Din ce inteleg, 3.5 face cam acelasi lucru, pagina de Preview e inlocuita de pagina lor imensa de Gallery din fiecare post.

      In general totul e formatat manual. Chiar si cu galerii, am dimensiunile astfel facute incat sa incapa fix 3 fotografii de marime medium pe rand (gallery size=”medium”), iar daca e vorba de 5-10 fotografii le introduc manual oricum. Dar am unele review-uri cu cate 4 galerii de 15 fotografii fiecare (sample-uri, interfata, seria de fotografii pentru ISO etc) la care e misto sa se faca automat ca sa nu intru de o mie de ori in insert picture.

        (Citează)

  5. ştiu povestea ta. dar eu o foloseam pe asta de mult. deh, avantajul de a şti html.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus