un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Sony lansează Wonderbook și Book of Spells pentru cei mici

16 Nov 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

Spune-ți părerea

Dacă aveţi Playstation 3 şi căutaţi un joc pentru cei mici, Sony a lansat fix la timp pentru Crăciun un super accesoriu şi un joc disponibil şi în română, aşa că aruncaţi un ochi pe detalii, mai ales că-i legat şi de universul Harry Potter.

Accesoriul se numeşte Wonderbook şi arată ca o carte cu simboluri ciudate, pe care Playstation 3-ul le transformă pe ecranul televizorului în realitate augmentată. La picioare ai o carte, dar pe ecran vezi animaţii, vrăji, animale mergând deasupra ei şi alte efecte speciale foarte mişto făcute.

Book of Spells este un joc ce foloseşte această “carte”. Este bazat pe universul Harry Potter şi te face să crezi că ai în faţă o carte de vrăji din librăria Hogwarts, învăţându-te să faci vrăji de levitare, foc, Expelliarmus (am citit cărţile în engleză, nu ştiu cum s-a tradus la noi) şi altele, că sunt vreo 10-15 ore de joc. Partea bună este că jocul a fost tradus profesionist în limba noastră şi doi actori şi-au împrumutat vocile pentru sunet în română, o premieră de la Sony pentru ţara noastră.

Vă faceţi o idee clară despre cum porneşte jocul din clipul de mai jos.

Interacţiunea cu realitatea augmentată se face prin camera Playstation Eye şi prin controllerul Move pentru PS3. Dacă nu aveţi din acestea, există un pachet Wonderbook care le include (sau le cumpărați separat) şi le puteţi folosi şi la alte jocuri mature sau pentru copii, aşa că au utilitatea lor.

Ce mi-a plăcut este că Book of Spells oferă o interactivitate frumoasă cu copiii. Pui cartea jos, pe ecran o vezi că fiind prăfuită şi trebuie să o ştergi şi să o deschizi, iar lumea din jurul tău, pe ecran, se transformă. Controller-ul din mână este arătat pe ecran ca o baghetă magică şi alegi de la început din ce material şi cu ce nucleu o vrei, ca şi cum ai fi vrăjitor.

Wonderbook şi Book of Spells sunt disponibile deja după cum urmează:

  • Pachet Wonderbook şi Book of Spells 169 RON (momentan la Altex)
  • Pachet Wonderbook+ Book of Spells + PlayStation Eye (camera) + PlayStation Move (controller) 369 RON (nu l-am găsit online)
  • Pachet Wonderbook+ Book of Spells + PlayStation Eye (camera) + PlayStation Move (controller) + consola PS3 de 12 GB 1349 RON (Altex)

Daca nu aveti cameră și controller:

Ulterior, pentru accesoriul Wonderbook vor fi disponibile şi alte jocuri precum “Walking with Dinosaurs” de la BBC, jocuri făcute împreună cu Disney şi altele.

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus