un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

S-a lansat Galaxy Camera cu Android

27 Nov 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

4 comentarii

lansare_samsung_galaxy_camera_01Ieri am fost la lansarea în România a camerei Samsung Galaxy Camera, o compactă cu sistem de operare Android 4.1 Jelly Bean. Camera mi-a plăcut, are zoom optic 21x și un ecran tactil de 4,7 inci, iar obiectivul are deschiderea maximă F2.8, adică o treaptă mai luminos decât majoritatea compactelor (care încep de la F3.5)

GPS, 3G, Wifi, Bluetooth, HDMI, Allshare către televizoare. Fotografiază la 16 megapixeli și filmează Full HD, filmează și slow-motion 120fps la rezoluția acceptabilă de 720 x 480 pixeli. Baterie de 1650 mAh. Vine în culorile alb, negru, auriu și roz (despre care o femeie a spus că-i fuchsia, desigur).

Faptul că rulează Android 4.1 deschide o altă posibilitate. Prinzi un Wifi sau folosești 3G-ul din dotare și pui fotografiile imediat pe Facebook, Dropbox, Instagram, Gmail, Flickr sau oriunde altundeva, ca de pe orice smartphone cu Android. E o nouă idee în camerele foto/video și cei de la Samsung, la o primă vedere, par să o fi implementat mai bine decât cei de la Nikon.

Mai multe nu pot zice fără să o testez cu mâna mea. Momentan nu se știe unde și când va fi disponibilă, dar presupun că în viitorul apropiat și am înțeles că și la operatorii de telefonie.

Ca o notă, lansarea a fost foarte ciudată. Actorul Andi Vasluianu a avut camera vreo două săptămâni și ne-a prezentat fotografiile făcute cu ea. Toate erau modificate puternic cu filtre “creative” din cameră, de ne uitam la fotografii și nu știam dacă vedem o frunză sau o barcă. Cred că dacă-i arată cineva Instagram îi revoluționează viața.

alte detalii în comunicatul de presă.

    4 comentarii

  1. Stau pe facebook pe camera foto ca sa nu consum telefonul.

      (Citează)

  2. Cred ca e o solutie ok pentru cei care nu sunt adeptii smartphone-urilor.

      (Citează)

  3. Ce s-a intamplat cu pozele facute cum ti s-a incarcat blogul pe o camera foto? :D
    Sunt foarte curios care va fi pretul.

    Acu, stai sa vezi valul de oameni care vor spune ca e ciudata, ca cine ar vrea asa ceva, ca va fi un fail & so on.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus