un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Refacerea zonelor pietonale la Universitate și Unirii

8 Nov 2012  ·

GÂNDURI  ·

5 comentarii

Am făcut, acum două săptămâni, fotografii pe la Universitate și la Unirii. După cum observați, la Universitate noua parcare subterană este amenajata aproape complet și la suprafață, la statui, iar zona va arăta bine când va fi finalizată.

În fața Arhitecturii a fost refăcut pavajul și nu se mai poate intra cu mașina din bulevard. Îmi place mai mult așa, e mai liber, mai potrivit centrului.

Și la Intercontinental se reface trotuarul. Ce nu-mi place este felul în care se desfășoară lucrarile, cu trotuare întoarse complet pe dos și lăsate așa câteva zile. Femeile care merg pe acolo pe tocuri abia pot păși.

La Unirii se face același lucru. Citeam acum câteva luni un articol prin care arhitecții primăriei propuneau refacerea zonei, care momentan nu corespunde cu standardul pe care ar trebui să-l ofere orașul în acea zonă. Am vrut de atunci să spun ca problema nu este în lipsa pavajului, ci în țigănia de la Unirii, în toți cerșetorii și bețivii care își fac veacul acolo, în mirosul de plăcinte și praful de pe trotuar și mizeria de la intrarea în metrou. Poate iese ceva frumos, totuși.

    5 comentarii

  1. Moama, ce de beton! Si ce de borduri!

      (Citează)

    • Din pacate da, cam mult beton si gri. Daca e zona pietonala, ar fi mers niste copaci in plus.
      De asemenea, la arhitectura s-a blocat accesul auto cu niste ghivece de flori, dar strada a ramas pe acolo. La o adica, se poate deschide iar.

        (Citează)

  2. asa zisa reabilitare de la Piata Universitatii este unul din cele mai mizerabile lucrari facute in Bucuresti in ultimii 20 de ani. pe langa ca rezultatul e sinitru, totul a fost facut romaneste: se face concurs, de gura lumii, dupa care se arunca proiectul la gunoi (apropo, era un proiect bun) si se lucreaza dupa principiul “las ca merge si asa”. nicaieri in lumea civilizata nu se intampla asa ceva si exemplul asta penibil e data tocmai de Primarie, care ar trebui sa vegheze ca asa ceva nu sa nu se intample. in plus, toata distractia e pe bani publici.

    pana si in China au inceput sa se revolte aia impotriva abuzurilor autoritatilor. la noi se dau frumos jos pantalonii si se pregateste lubrifiantul…

      (Citează)

    • Macar arata mai bine ca inainte, tot e ceva. Sa vedem cat tine albul ala de pe jos, parca-l vad gri-negru dupa un an de poluare.

      PS: la noi e fara lubrifiant, ca ne place mai mult asa :P

        (Citează)

  3. problema e ca “las ca merge si asa” e una din cauzele pentru care nimic nu merge. si nu sunt neaparat convins ca arata mai bine ca inainte dar astept sa vad totul terminat 100%

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus