un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Nu greșiți emailul!

20 Nov 2012  ·

GÂNDURI  ·

4 comentarii

Atenție mare cu emailurile și cum le trimiteți. In ultimele zile, am citit două articole amuzante despre consecințele greșelii de-a trimite email la mulți oameni punându-i in TO sau CC, nu în BCC, ca să nu știe unul de altul.

Cum și-a dat foc GLS la valiză – GLS a anunțat vreo 200 de clienți ai serviciilor de curierat că vor crește tarifele, dar adresele tuturor erau vizibile în email. Oamenii au făcut front comun, au renunțat la contracte, au căutat împreună alte firme de curierat. Update 17:29: una și mai tare cu GLS care n-a găsit pe nimeni la Senatul României.

Au greșit-o și talibanii – un purtător de cuvânt de-al lor a trimis informări cu toată lista de adrese în CC, nu BCC. Printre ei, jurnaliști, guvernatori, conducători locali, oameni care probabil nu doreau să se știe că sunt pe această listă.

    4 comentarii

  1. Cunosc si eu o experienta de genul asta facuta de un coleg la o firma unde am lucrat in Romania: “imi bag **** in el de client” cu reply to all in loc de reply :).

      (Citează)

  2. Been there, done that. Pus toti clientii mei la cc in loc de bcc.

      (Citează)

  3. In decursul timpului am primit o gramada de email-uri pe care nu trebuia sa le primesc, au fost facturi, rapoarte interne, tot felul de acte, etc.

    De fiecare data am fost baiar bun si le-am dat un reply :) eu insa n-am primit nici un reply pana acum, ori am trimis bine, ori…

      (Citează)

  4. Un laborator de analize din Bucuresti a trimis raportarile unei luni intregi catre casa de asigurare dand reply to all la o comunicare de la casa de asigurare.

    Astfel a trimis la toate laboratoarele concurente lista intreaga de pacienti cu CNP-uri, ce analize si-au facut si ce pret au negociat cu casa.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus