un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Abonamentele 4G au intrat la vânzare la Vodafone

20 Nov 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

7 comentarii

Vodafone a anunțat prețurile pentru câteva abonamente de date 4G LTE și sunt mult mai bune decât mă așteptam. Anunțul vine în urma unei decizii ANCOM de a permite comercializarea serviciilor 4G încă de acum, nu de la 1 ianuarie, deoarece Vodafone are rețeaua gata în marile orașe. Explicația rețelelor LTE.

Momentan serviciile sunt disponibile doar pentru modem-uri dedicate, adică:

  • modem USB Vodafone K5005 LTE, pentru laptopuri
  • hotspot Vodafone R210 LTE, cu care creezi o rețea wireless și dai net și altor dispozitive din jur

Dacă le iei cu abonamentul Internet Nelimitat Profesional de 19 euro/lună, modemul este gratuit, iar hotspotul 89 euro. Abonamentul oferă 18 GB trafic inclus și limitarea vitezei după consumarea acestuia.

Internet Nelimitat Extra costă 14 euro/lună, include doar 6 GB de trafic și limitarea vitezei după consumarea lor, iar probabil modemul și hotspotul au alte prețuri în acest caz.

Există și o mică promoție pentru cei ce cumpără până la sfârșitul anului, dar nu cunosc multe detalii, noul site vodafone.ro încă este criptic. Porniți căutarea prin el în vodafone.ro/4G sau mergeți la un magazin. Cel de pe Magheru are om dedicat pe trafic de date.

14 și 19 euro pentru așa mult trafic și acces la rețeaua 4G, cu viteza crescută de la 7,2-21 Mbps de pe 3G la 75 Mbps pe 4G (și 100 Mbps la anul) sună foarte bine. Am speranța că vor fi prețuri bune și pentru opțiunile de Internet pe mobil, atunci când vom avea cu toții telefoane cu 4G.

    7 comentarii

  1. Ar trebui sa vina o oferte de 30Giga. Pentru o peroana care il foloseste ca si conexiune principala, 18 giga nu sunt suficienti. Atat pe HSPA+ (3.75G) cat si pe 4G.

      (Citează)

  2. Mie mi se pare foarte ok. As plati separat de abonamentul de voce sa am 19 euro pentru 18 Giga . Sa tot stai pe internet. Fara torrent si fara youtube eu zic ca poti sa tii in picioare 3-4 calculatoare intr-o luna cu 18 Giga.

      (Citează)

  3. @mobila fara youtube? :) fara poze? daca e publicat un film youtube pe facebook nu dai play ? c`mon! sa fim seriosi. ce spui tu este imposibil. in plus din cand in cand esti tentat sa asculti muzica online etc. Fara torente iti spun ca depasesti cu succes 18 giga. Eu consum pana in 25giga lunar si nu folosesc deloc torentele. Poate tu esti in targetul lor, dar in cazul meu am nevoie de mai mult. Aici unde sunt acum (Cehia) am un abonament cu 30Giga inclus, viteza constanta o am pe la 10mbps pe secunda indoor fara sa tin modemul la fereastra. viteza maxima este de pana la 40mbps. pretul ? un pic peste 30 euro pe luna.

      (Citează)

    • Eu zic ca 18 GB sunt ok. Oferta e gandita pentru business, mobilitate, nu pentru mediu static in care sa ai asa un trafic mare. 4G-ul permite in plus si downloaduri rapide si seriose, dar nu ca o obisnuinta. Mergi in delegatie si vrei sa vezi un meci sau film pe streaming, ok, iti permite viteza sa-l vezi. Iti permite si videochat HD. Dar peste 18 GB pe luna inseamna ca faci chestii destul de seriose in timp ce esti mobil si poate iti negociezi alt pachet.

      @Mihai: sunt sigur ca pentru 30 de euro pe luna ti-ar da Vodafone mai mult aici. Pe business poti negocia ce pachet vrei si poti adauga trafic suplimentar. Iti dai seama ca nu te refuza nimeni daca vrei sa platesti mai mult.

        (Citează)

  4. Nu stiu cat de mult o sa tina 4G pentru ca am inteles ca a aprut alta tehnologie mult mai rapida, da nu cred ca fac fata mobilele…

      (Citează)

  5. Ne putem plange noi, romanii, de multe, dar de internet si telefonie nu prea.. ma bucur ca se tine pasul cu tehnologia si nu am ajuns in top doar dintr-o intamplare..

      (Citează)

  6. Da 18 gb este mai mult decat suficient.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus