un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Mai folosiți Yahoo Messenger?

26 Nov 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

44 comentarii

Voi mai folosiţi Yahoo Messenger? Dacă nu, cum ţineţi atunci legătura cu persoanele cu care vreţi să mai schimbaţi o vorbă ziua?

Ştiu că foarte mulţi au renunţat la acest program, dar nu înţeleg prin ce l-au înlocuit. Twitter? Facebook chat? Google chat? Mi se par slabe, ineficiente.

Update: mie îmi place că la fiecare instalare îmi bifează automat yahoo.com homepage și Yahoo ca motor de căutare și le debifez eu. Nice try!

    44 comentarii

  1. pidgin.

      (Citează)

  2. Gtalk si, rar, Facebook.

      (Citează)

  3. Cel mai bun inlocuitor pentru Yahoo Messenger este, de departe, WhatsApp.

    Faci grupuri, trimiti fisiere (poze, video, audio etc), partajezi locatia si merge pe orice telefon cu Android, iOS, Windows Phone, BlackBerry si Symbian.

    Problema este cu persoanele mai in varsta si cele care au Nokia 1100 cu lanterna, dar pana la urma mai trebuie consumate si minutele din abonament, nu?

      (Citează)

  4. da, îl folosesc pentru chat scurt cu câteva persoane apropiate. Rar, bagam rapid un video call. În rest, skype all the way

      (Citează)

  5. Emilian Nedelcu

    26/11/2012 la 8:32 AM

    Urasc Facebook chat, iti trebuie lupa sa vezi scrisul. Tot Yahoo Messenger ramane de baza, atat la job, cat si pentru a vorbi cu amicii.

    Google Talk nu-mi displace, dar nu-l foloseste aproape nimeni :)

      (Citează)

  6. Miranda im. E un all in one foarte rapid, extrem de customizabil.

      (Citează)

  7. Eu l-am inlocuit de ani buni cu Skype si Gtalk. Acum imi dau seama ca nici nu imi mai amintesc parola de la contul de Yahoo.

      (Citează)

  8. Trillian.
    Android, iOS, History sync pe toate device-urile. $25 pe an.

      (Citează)

  9. GTalk + FB

      (Citează)

  10. Facebook chat e diavolul.

    Pidgin si Miranda nu tot ymess sunt, doar cu alta interfata?

    ICQ mai foloseste cineva? Ce tare era cand avea afisarea mesajului in timp real, litera cu litera!

      (Citează)

  11. Yahoo al the way. Aproape exclusiv la job. Pt prieteni si familie avem minute gratuite.

      (Citează)

  12. Gchat, fie direct din browser fie prin pidgin. Si Skype pentru gaming.

      (Citează)

  13. Folosesc Digsby. Cu el imi integrez contul de Yahoo, Gtalk si Facebook + alerte pentru toate adresele de mail.

    Daca ar fi dupa mine as trece complet pe Skype, dar sunt foarte multi cei care nu se lasa de Yahoo Messenger.

      (Citează)

  14. Din când în când așa o singură dată la 2 săptămâni. L-am înlocuit în mare parte cu Facebook chat sau socializarea offline. :P

      (Citează)

  15. Trillian

      (Citează)

  16. ym si skype. facebook chat? cred ca nu m-am logat niciodata pe el. pe linux folosesc pidgin.

      (Citează)

  17. daca sunt la munca folosesc messu, in rest whats app sau facebook chat :)

      (Citează)

  18. da, mai folosesc YM, dar destul de rar, cand am ceva de discutat cu una-doua, maxim 3 persoane. Atat. Il deschid doar cand stiu ca-s persoanele alea online. Altfel, de cateva saptamani am inceput sa folosesc mai des FB Messenger, unde tin legatura mai mult in legatura cu blogul meu de turism. Ma atragea ideea de chat cand eram mai mica, la inceputurile internetului in Romania, acum m-am cam plictisit. E cam pierdere de vreme. Folosesc foarte des,insa, e-mailul.

      (Citează)

  19. gtalk instalat pe tel si pe calc. astfel pot prelua conversatia de unde am posibilitatea

      (Citează)

  20. Normal ca il folosesc,in plus am si skype.

      (Citează)

  21. Nu poate fi inlocuit YM pt ca e foarte usor de folosit si am 100 contacte always on. WhatsApp folosesc pe telefon dar voi renunta la el cat si f multi din lista mea pentru taxa de 1.99E solicitata anual(btw unii au doar 0.99) din principiile mele .

      (Citează)

  22. Folosesc foarte rar messenger. Folosesc FB chat și sms-urile :)

      (Citează)

  23. La munca avem Google applications special modificate pentru compania noastra, deci la munca, google chatul e baza. si il folosesc si acasa, cu multe persoane, direct din gmail.

    Yahoo il folosesc pentru ca i-am obisnuit pe ai mei asa acum multi ani, cand era cel mai tare si acum nu pot sa ii dezobisnuiesc. Daca vreau sa ii aud, le cer sa treaca pe skype si in momentul ala se blocheaza complet asa ca renunt si le zic, ok, Yahoo (care se blocheaza des)

      (Citează)

  24. Eu folosesc imo.im, in browser sau o aplicatie de la acelasi furnizor in Google Play.

      (Citează)

  25. Da mai folosesc Yahoo Messenger, dar din cate observ lumea (mai ales cei teenagerii) folosesc din ce in ce mai des Facebook Chat renuntand la Yahoo

      (Citează)

  26. hohooo nu am mai folosit YM de ani de zile. Daca am ceva de vorbit dau un telefon, tot am cateva sute in retea. Daca nu merita un telefon atunci un salut sau ceva dau pe facebook chat. Nu stiu exact, dar foarte multi priteni au renuntat de mult la YM.

      (Citează)

  27. @ liviu: whatsapp il platesti anual? e prima oara cand aud asta… pe android e gratuit iar pe ios se platea o taxa de 0.99 can cumparai aplicatia si aia era tot… dar de taxa anuala nu am mai auzit nicaieri.

      (Citează)

  28. Am renuntat de vreo 5-6 ani… WhatsApp e singurul pe care-l mai folosesc in caz de urgenta, in rest am eu o problema personala cand vine vorba de instant messaging. :))

    Mi se par fascinante reactiile celor care mai imi cer id-ul de mess cand le spun ca nu am. Mi s-a intamplat de ft multe ori sa-mi raspunda: “hai lasa vrajeala, mai bine zi-mi direct ca nu vrei sa mi-l dai!”. :| Sau cand mai cer eu cate o adresa de mail si mi se spune doar prima parte, pana la “@”… si cand intreb continuarea: “pai @ yahoo.com, dooooh!” :| Doooh my ass.

    @mihai: da, se plateste anual WhatsAppul, doar primul an e gratuit pe Android (vezi ca ai detalii in aplicatie la Settings -> Account -> Payment info)

      (Citează)

  29. @pyuric: mare dreptate ai, habar n-aveam ca se plateste… ha ha, din ianuarie ar trebui sa il platesc… in cazul asta, ne mutam la concurenta :)

      (Citează)

  30. Folosesc inca yahoo messenger datorita persoanelor care nu doresc sa faca tranzitia spre skype sau facebook chat sau de ce nu pe telefoanele mobile. Recunosc ca in ultima perioada am folosit mai des facebook chat decat Y!m. Cand le zic de Twitter sau Skype sau orice alt serviciu mai nou se uita super ciudat, cum sa treaca ei pe altceva cand yahoo e cel mai bun…

      (Citează)

  31. Pentru Barbati

    26/11/2012 la 1:25 PM

    Il am instalat dar sincer comunic prin Facebook mai nou …

      (Citează)

  32. WhatsApp e la putere, mai ales ca interconecteaza mai toate platformele de OS-uri.

      (Citează)

  33. Cand am citit initial titlul in Reader, prima mea reactie a fost un mare si hotarat “DA”. La urma urmelor, e mereu acolo, deschis la startup.

    Dar… practic… nu-l folosesc chiar asa mult. Oricum nu cred ca am avut vreodata mai mult de 40 de persoane in lista. Oricum nu sunt eu vorbareata de fel, desi mai pica uneori si zile in care stau cu cineva pe Messenger vreo ora.

    Facebook nu am, iar twitter nu mi se pare ca l-ar inlocui. Pentru mine twitter e in primul rand feed, gasesc acolo o tona de chestii peste care n-as fi dat altfel.

      (Citează)

  34. Dezinstalat si inlocuit cu facebook.

      (Citează)

  35. Facebook, whatsapp si clasicul apel sau intalnirea face 2 face.

    #
    La instalare dau custom si deselectezi schimbarea paginii de pornire si a motorului de cautare.

      (Citează)

  36. facebook – mesaje si chat – de mult timp, skype pentru familia care nu-i in tara, pentru intalniri si alte urgente – miile de minute care nu se consuma niciodata. messengerul nu l-am mai folosit din liceu, de vreo 5 ani.

      (Citează)

  37. aveti mare grija la pidjin ca are prostul obicei de a salva user/parola intr-un fisier xml, care poate fi citit destul de usor de cine nu trebuie.

      (Citează)

  38. Eu folosesc in continuare yahoo messenger.. si probabil o sa il tot folosesc.. intr-adevar a inceput sa fie folosit mai rar, dar mi-e peste mana sa folosesc alt program…

      (Citează)

  39. Eu nu pricep raspunsurile astea cu Pidgin/Trillian etc. Si eu folosesc Trillian, nu clientul Gtalk facut de Google… dar tot pe Gtalk se cheama ca vorbesc.

      (Citează)

  40. Eu am început să folosesc rar YM, mai mult Facebook-ul e de baza pentru mine.

      (Citează)

  41. Eu folosesc Trilian! Mult mai rapid decat Y!Mess plus ca ai posibilitatea de a adauga conturi de Skype, Twitter, FB si altele!

      (Citează)

  42. Si eu cu trillian ma dau, e mai simplu si integrate retelele principale de socializare…

      (Citează)

  43. Chestia e ca nu exista nici o lege care sa le initzreca sa se refere la produsele lor ca fiind naturale, bio si alte denumiri care atrag. Numai cei care stiu sa citeasca ingredientele pot stii Ce sa mai zicem de margarina care e o mare prostie si acum ii face reclama Nadia Comaneci si spune ca ea cica da la copil asa ceva ca e sanatoasa. Ce sa mai zici???

      (Citează)

  44. Din moment ce toata lumea are facebook, poti vorbi cu toata lumea pe facebook. Optiune din vechiul Mirc unde puteai vorbi cu toti fara sa dai add ca la Y.mess. Pe langa asta nu e plictisitor ca y.mess, pe fb poti vedea poze, video interesante, nshpe mii de jocuri. FB poate fi folosit pe majoritatea blogurilor, sectiunilor de comment sau vote pentru a te loga. Yahoo ? Nu. Eu unul nu am mai folosit y mess demult, desi aveam cont de prin 2003-2004. Orice lucru nefolositor se duce, probabli la fel cum nu mai stie nimeni de hi5, ringo, netlog si altele

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus