un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cum vi se pare Top Chef?

13 Nov 2012  ·

GÂNDURI  ·

12 comentarii

Au fost două episoade din Top Chef pe Antena 1 până acum. Le-ați vazut? Eu simt că emisiunea merge într-o direcție greșită și mă uit la ea doar pentru că-mi place mâncarea, dar tare îmi vine să opresc sonorul.

În primul rând, nu înteleg ce zic ăia. Vreo doi din juriu, Hadad și Nicolai, nu vorbesc bine românește. Câțiva dintre concurenți la fel. Jumătate din emisiune are nevoie de subtitrare.

Primul episod mi s-a părut excesiv de complicat. Fă un preparat, gătește-le și polițiștilor (facepalm masiv când toți le-au gătit finețuri în loc de ceva bogat în carbohidrați sau proteine). Iar în final, la duel, a fost shaorma versus hamburger. Hai frate, cartea cu shaorma din primul episod? Este Top Chef sau caută să-l descopere pe următorul angajat de la Dristor?

În a doua emisiune dezastrul a continuat. Faceți pâine! Bună proba. Apoi faceți sandvișuri! Acum dați-le țăranilor să le mânânce, să vedem ce zic aceșția! Iar cea mai tare probă a fost când i-a dus în pădure să caute trufe, împărțiți pe două echipe, dar de fapt n-au avut decât să urmeze un câine special dresat să descopere ciupercile.

Interesantă proba pentru telespectatori, dar au lungit-o inutil de mult. Când am văzut că au vrut să întrețină suspansul printr-un concurs de genul “fiecare echipă pune pe rând câte o trufă pe masă și cine nu mai are de pus pierde”, imi venea să-mi smulg părul de pe piept. Chiar așa, numărătoare cu suspans de ciuperci găsit de un câine în pădure? Nu puteau pur și simplu să spună “echipa din stânga a găsit 27 de trufe, cei din dreapta 23 de trufe, sunteți mai proști!”?

Hadad țipa la unul de mai-mai că urma să-i dea și doua palme că a ars pâinea, Nicolai o dă pe expresii și accent ardelenesc, iar în total după două emisiuni am reținut doar o singură probă de gastronomie adevărată, în care chef-ilor din concurs li s-a pus totul la dispoziție ca să-și arate imaginația și talentul. Insuficient explicată și prea puțin detaliată, din păcate.

Câteva minute mai târziu, la duel, Hadad spunea pe un ton exasperat “ai făcut salată? Salată la Top Chef!”. Pai nu voi i-ați pus la începutul emisiunii să facă pâine? Și data trecută shaorma și burger? Acum la ce te așteptai? Și la final cu eliminarea prin infigerea unor cuțite într-un panou, de parca ar fi vreun ritual gay-ninja…

Dar na… tot mă uit, că luni nu-i altceva și vplay s-a închis.

    12 comentarii

  1. Nu se compara cu MasterChef si habar nu am de ce nu au continuat cu emisiunea.
    Prima chestie nasoala e aceea ca in juriu, exista un chef care nu stie sa se exprime bine in romaneste si astfel se strica destul de mult ingredientul emisiunii.
    A doua, chefii de la MasterChef mi se pareau mult mai profesionisti decat actualii.

      (Citează)

  2. chiar am aterizat din greseala cand zapam aseara si mi s-a aprins senzoul de “mancare”.

    e destul de penibila emisiunea, atata plasare de produse n-am vazut in viata mea.

    partea buna: la fiecare concurent scrie unde lucreaza, sa stii sa nu calci pe-acolo.

      (Citează)

  3. Cum? Luni nu te uiti la Suleyman maginificul? :)

    See you la Netcamp :) Am primit invitatia.

      (Citează)

  4. Mie nu mi-a placut (cel putin parte din primul episod) nici macar modalitatea de filmare. Mancarurile parca erau filmate/fotografiate cu o sapuniera. Nici o culoare aprinsa, un contrast, nimic-nimic.
    Arata mai bine unele din pozele mele facute acasa la lumina neonului.

      (Citează)

  5. La faza cu numaratul trufelor am simtit acelasi lucru.
    Limba creata nu ma deranjeaza atit de mult. Pina la urma oamenii sint niste meseriasi in domeniu.
    Ma enerveaza ca cica cistigatorul va face nus ce practica la “un restaurant cu stele michelin”. Hai frate, nu a platit ala sa spuna si numele sau numarul de stele ? Ce dracu e asta?
    Ma mai enerveaza ca nu prea poti fura meserie de la astia. Cadrele sint trase prost si nu poti vedea o reteta ceva cap-coada.
    Singura chestie de retinut e ca daca nu-ti palce un produs e normal sa nu-l platesti :)) Ma rog, daca te numesti Hadad ar fi ok, daca nu, ghinion si ciomag pe spinare :)

      (Citează)

  6. cel mai penibil mi se pare cum incearca cei din juriu sa faca pe durii. cand incepe hadad ala sa strige ma simt ca la o cearta cu irakieni. si fufa aia de au pus-o sa “prezinte” mi se pare in plus, macar fodor era discret si era folosit mai mult pe post de cronometru. astea pe langa ce au spus cei dinaintea mea

      (Citează)

  7. Mai, eu nu am inteles care e faza. Niste baieti care sunt Chef, se intrec sa vada care e mai Chef? WTF? Si cine e ala care arbitreaza?
    Am vazut aseara doar 2 clipe… nici ca vor fi mai multe in viitor.

    In alta ordine de idei.. VPlay is on de saptamana trecuta :))
    Daca totusi ai prins logica emisiunii lumineaza-ma si pe mine…

      (Citează)

  8. Top Chef, Master Chef, tot a nume de compilație de manele sună. :D

      (Citează)

  9. Antena 1 sucks rau de tot la toate francizele astea straine pe care le-a preluat la ce sa te astepti la o emisiune de genul asta mai ales ca nici in strainatate nu e cine stie ce .

      (Citează)

  10. Ma intreb cum ar fi aratat emisiunea asta daca o facea ProTVu’.

      (Citează)

  11. tot ce atinge varanul pute rau. top shit trebuia sa se cheme. dupa chix factor, o alta mare realizare antena care o fi ea…

      (Citează)

  12. v-play merge foarte bine. Am revazut un sezon de Arrested Development de sambata pana acum.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus