un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Anvelope noi, le vând pe cele vechi

15 Nov 2012  ·

AUTO  ·

18 comentarii

Mi-am luat anvelope de iarnă, Nokian W+ prin firma Rotis de unde am ajuns la service-urile Vianor, care înţeleg că sunt deţinuţi chiar de către producătorul finlandez de anvelope. Vianor operează prin Best Tires Shop şi îi găsiţi prin anvelopenokian.com. Complicat lanţul.

398 lei bucata, montaj gratuit, dar echilibrarea a fost pe bani. Eu n-am mai auzit de aşa ceva atunci când cumperi un set nou, dar în fine… 48 de lei în plus nu mai contează la aşa sumă. Le-am luat de la un service Vianor din Bd Metalurgiei, vizavi de intrarea în Carrefour Berceni Grand Arena, unde treaba a mers destul de rapid, aveau 3 rampe cu elevator şi 3 staţii de echilibrare.

Acestea fiind spuse, vând anvelopele vechi, dacă le vrea cineva. Sunt Dunlop SP Winter Sport 3D, 205/55/R16, folosite vreo 4 ierni (dar vreo 30.000 de km), încă au 6 mm adâncimea şanţurilor (măsurat de mine cu şublerul) şi sunt în stare bună. Dacă nu mă înşel, legea cere minim 3 mm. 150 lei x 4 este prețul (una nouă este cam 550 lei), valabil pentru București. Update: vândute.

    18 comentarii

  1. In Brno am dat 1000 Kc pe manopera (250Kc/Roata) plus inca vreo 180Kc-200Kc pe ventile,plumbi plus alte alea. E un service bazat mai mult daca nu cumva exclusiv pe roti. In lei ar veni vreo 200 Lei toata tarasenia cu montajul etc etc. E adevarat se poate gasi si mai ieftin, dar acolo unde am mers mi-a inspirat incredere.

      (Citează)

  2. salut!

    o mica observatie: Vianor opereaza in Romania tot prin ROTIS. Vianor este reteaua Nokian Tyres de retail, retea dezvoltata in roamnia de ROTIS, in calitate de importator Nokian si partener strategic pt Romania.
    http://www.rotis.ro/vianor
    lista centrelor VIANOR http://www.vianor.ro/centre-vianor

      (Citează)

  3. Tu stii ca eu am dat pe montaj plus echilibrat cauciucuri de iarna deja existente 50 de lei? Adica tot atat cat ai dat si tu. :P

    Taica-miu are o oferta de nu stiu unde cu 40 de lei. La fel, caucicurile le avea dinainte.

      (Citează)

    • Doua bucati s-au dat. Mai sunt doua.

      @nashu: da, stiu. Pretul de obicei este inclus in cel al anvelopelor noi. Aici nu era, de aia pareau asa ieftine, probabil.

        (Citează)

  4. Stiu ca stii. Stii si ca imi place sa rasucesc cutitul, nu?

      (Citează)

    • Pentru ce? Mie mi s-a parut doar bizar ca nu era costul echilibrari inclus ca element psihologic, nu pretul in sine. Daca vrei inlocuire ieftina, e plin de vouchere si de oferte pe net si pe la service-uri.

      Am oprit pe Drumul Sarii la o vulcanizare cu stiva mare de anvelope. Vindeau aceleasi Nokian-uri cu 558 lei bucata. I loled.

        (Citează)

  5. Radu, ce parere ai de zgomotul la rulare?

      (Citează)

    • Mi se pare mai redus decat la Dunlop. Nu l-am mai sesizat in mers, ci doar la ralanti, cand motorul era practic cu sonorul taiat.
      In eticheta lor este acelasi nivel ca si la alte anvelope, adica 72 dB.

        (Citează)

  6. E bine, inseamna ca n-am innebunit eu. Sunt mai silentioase si fata de Michelin Alpin3.

      (Citează)

  7. De curiozitate, de ce ti-ai luat noi? Modelul asta il am si eu pe masina si m-am descurcat de minune.
    btw, sunt 450 pe sigemo.ro

      (Citează)

  8. era gheaţă pe jos? ai incercat cu a doua?

      (Citează)

    • Gheata, da. Am incercat de toate, dar parchez si pe un teren un pic inclinat spre spate si aderenta era nasoala. A fost primul an cand am patit-o, dar am pierdut chiar si 30 de minute la fiecare plecare si am zis sa incerc cu unele mai noi.

      Si a doua si balans, dar nu ma ajuta terenul prea mult. Dupa ce-ai condus Dacie din aia veche multi ani stii toate manevrele posibile.

        (Citează)

  9. Si eu tot de acolo am cumparat, au multiple siteuri, la baza fiind Best Tyres. Tot acolo le-am montat dar am platit echilibrarea si plumbii tot vreo 48lei. Anul asta cred ca tot acolo ajung sa le montez, doar ca acum e vreo 80 ron totul.

      (Citează)

    • Daca vrei doar montare si echilibrare, sunt alte vulcanizari care au oferte pe la 50-60 lei, inclusiv vouchere pentru asta. Totusi, daca te duci la vreuna de cartier, macar sa aiba elevator ca sa ridice deodata masina de pe toate rotile, ca altfel stai cu orele pana muta cricul pe la fiecare roata.

        (Citează)

  10. Ai vreo recomandare catre una din asta de cartier ? In primavara mi le-au echilibrat prost, plumbi pusi aiura, vibra volanul, tragea dreapta etc

      (Citează)

  11. Cum au fost anvelopele Nokian pana la urma, bune sau…?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus