blog demisec cu note fine de tehnologie

Abonați-vă la newsletter-ul Orange și puteți câștiga telefoane P20 și o tabletă.

Ce anvelope de iarnă să iau?

18 Oct 2012  ·

AUTO  ·

73 comentarii

Anul acesta am nevoie de nişte anvelope noi de iarnă şi, întrucât nu mă pricep foarte bine, hai să discutăm un pic subiectul.

Am avut până acum unele Dunlop şi s-au comportat excelent. Le-am folosit prin nămeţi în care vecini de-ai mei cu maşini mai puternice nu se descurcau la fel de bine. Aş merge oricând pe Dunlop, dar şi pe alte branduri mari gen Michelin / Bridgestone / Pirelli / Goodyear. Problema este ca o anvelopă 205/55/R16 costă de rupe, iar eu nu merg atât de mult cu maşina.

E vreun secret pe care nu-l ştiu eu? Vreun loc de unde le poţi cumpăra mai ieftin? În alţi ani supravegheam ofertele NOR Auto, că aveau discount-uri bune la Michelin, dar în primăvară o astfel de ofertă pe hârtie s-a dovedit a fi ţeapă în practică (la modul “discount 40%” scris în catalog, iar la cumpărare mi se zice “ah, e discount-ul pe care-l avem faţă de preţul de listă al Michelin, nu faţă de preţurile noastre obişnuite”).

De asemenea, am avut un Logan cu anvelope Vredstein şi am fost foarte mulţumit de ele. Iarna trecută n-am avut nici o problemă inclusiv pe străzile necurăţate, în timp ce Fordul cu Dunlop-uri tocite abia făcea faţă. Ce părere aveţi despre Vredestein? Sunt alte mărci mai puţin ştiute care sunt însă foarte recomandate?

Update:
Carrefour are Pirelli și Dunlop (la care nu aveau prețuri și nu erau în raft), în rest Minerva, Sava și Debica.

Metro Băneasa, unde am ajuns, are oferte bunicele la niște Bridgestone și Pirelli, dar nu la dimensiunile pe care le caut eu. In rest Debica, Sava și reșapate H.H.

  73 comentarii

 1. Cred ca pana la urma orice tip de anvelopa din clasa premium sau din clasa de mijloc alegi o sa fie potrivita si sigur isi va face treaba in condiditii de iarna. Daca vrei sa ai doua seturi de roti te sfatuiesc sa iei jante pe 15″ de tabla si anvelope 195/65 R15, s-ar putea sa fie mai ieftin in timp (nu mai trebuie sa schimbi anvelope de pe janta ceea ce implica costuri – de doua ori pe an). Pe 15″ exista o anvelopa cu aceeasi latime a benzii de rulare 205/60 R15 care este echivalenta, dar este mai scumpa decat 195/65 R15. In cazul meu, am reusit sa gasesc un set de jante de tabla second hand si le-am echipat cu anvelope de iarna.

    (Citează)

 2. Sustin ideea lui Mihai

    (Citează)

  Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verifică ce-ai scris. Dacă vrei să mai adaugi ceva, lasă un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite. Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pentru a le prelua doar pe acelea.

sus