un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

iPad Mini: oare ce NU va avea?

18 Oct 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

15 comentarii

iPad Mini probabil va fi anunţat pe 23 octombrie, când Apple a plănuit o conferinţă, şi nu m-ar mira să fie disponibil în magazine imediat după aceea.

Variantele deja sunt cunoscute, după ce nişte informaţii au fost scăpate dintr-un magazin Media Markt. Vor fi 16 variante, variind următoarele:

  • alb sau negru
  • 8, 16, 32 sau 64 GB stocare
  • wifi sau şi 3G

Şi preţurile sunt cunoscute, încep la 249 euro pentru versiunea wifi/8 GB şi cresc cu câte 100 de euro la fiecare dublare a memoriei. Variantele 3G costă cu 100 de euro în plus faţă de cele wifi-only.

Tableta va avea 7,85 inci diagonală. Aşadar, singurul mister ce rămâne de rezolvat este mai degrabă ce anume NU va fi pe iPad Mini. Deşi mi-ar plăcea ca singura diferenţă să fie dimensiunea, cred că Apple va introduce şi diverse limitări software sau diferenţiatori precum rezoluţie mai mică, pentru a păstra iPad-ul clasic în faţă.

    15 comentarii

  1. Pai, cred ca USB nu o sa aiba. Gresesc?

      (Citează)

    • Ma refer ce nu va avea si are iPad-ul clasic, nu alte functii pe care nici cel initial nu le are integrate.
      Te referi ca nu va fi conectat deloc la PC? M-ar mira, tot trebuie sa-l incarci cumva si atunci ii faci si conector pentru transfer de date.

        (Citează)

  2. Eu faceam aluzie la conectorul proprietar apple…

      (Citează)

  3. Back sau Front camera, cum ai spus o rezolutie mai slaba, poate materiale mai slabe…

      (Citează)

  4. are ecranul mic si

      (Citează)

  5. Eu ma asteptam sa fie mai ieftin, sa se poata “bate” cu Kindle Fire sau Nexus 7… La pretul asta costa cat Nexus 7 cu 16 (pe viitor 32) GB. Pe de alta parte, Apple are imaginea de marca premium, mai scumpa…

      (Citează)

    • @Sabotor: chiar se bate cu ele, desi incepe cu 250 de dolari preturile. Apple mereu va vinde mai scump cu motivatia ca ei au si tot ecosistemul de aplicatii AppStore disponibil, plus ca e “mai premium” decat ceilalti.

        (Citează)

  6. “wifi sau şi 3G” – ar trebui spus: “wifi sau şi 4G”

      (Citează)

  7. ^^ ^^ In ro nu prinzi in Buc peste tot 3g.. tu visezi departe

      (Citează)

  8. Cât timp e tot 4:3 concurează cu televizoare Diamant, nu cu tablete din 2012 cu raport de aspect wide.

      (Citează)

  9. @Nwradu
    Cred ca singura motivatie care ar tine ar fi faptul ca sunt “mai premium”. Ca si google are un ecosistem la fel de mare cu aplicatii (multe inutile :D). In fine, ideea e ca un iPad mini cu 16GB va fi 350 de dolari, pe cand Nexus 7 cu 16 e 250…. Sau, daca luam in considerare zvonurile, Nexus 7 cu 32 de GB va fi tot 250$, un iPad mini cu 32 GB la 450$ nu mai are sanse sa se bata cu Nexusul…

      (Citează)

  10. Se vinde in draci pentru ca sunt mai putine aplicatii gratuite in App Store(46% fata de 72%), deci as zice ca daca clientii Apple cheltuie mai mult, e doar un efect al acestui fapt.
    Daca e sa vorbim de trafic, ei bine, eu nu cred ca poti trage o concluzie referitor la cat sunt dispusi sa cheltuie utilizatorii unei anumite platforme, bazandu-te pe traficul de date.

      (Citează)

  11. Daca o sa faca cum au facut anuntarea la iphone5 atunci s-ar putea sa nu aiba multe features.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus