un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ai grijă de mașini și pe trotuar

29 Nov 2012  ·

GÂNDURI  ·

5 comentarii

accident_drumul_sariiFotografia este făcută de mine acum vreo două săptămâni pe Drumul Sării. Accidentul tocmai avusese loc, încă erau ambulanțele acolo și Poliția abia punea lucrurile în mișcare.

Nu știu cum s-a întâmplat. O mașină era lovită rău în față; probabil a vrut să facă stânga și a fost lovită de pe contrasens. Autovehiculul care bănuiesc că circula înainte este cel din imagine.

Observați unde a ajuns în urma accidentului. Impactul a fost atât de violent încât a ieșit de pe strada, a intrat cu totul pe trotuarul e pe colțul străzii și a culcat la pământ un semafor pietonal, care încă funcționa chinuit, ca într-un film cu roboți striviți de ceva uriaș și care se sting încetișor.

La semaforul acela, la trecerea de pietoni, ar fi putut fi pietoni așteptând regulamentar să treacă strada. Noroc a făcut să nu fie nimeni atunci, altfel ar fi fost un accident cu victime, iar după cum a fost culcat semaforul la pământ și după cât de rău lovită era mașina, oamenii n-ar fi scăpat.

Aveți grijă unde stați chiar și atunci când stați pe trotuar, asteptând să traversați. Nu vă plantați sau înghesuiți de pomană pe buza trotuarului, pe bordură, deoarece un pas greșit, un mic dezechilibru sau o îmbulzeală vă poate face să cădeți în fața traficului. V-am povestit că l-am văzut pe unul pățind asta. Iar când un șofer pățește ceva și intră pe trotuar cu mașina, poate ieși carnagiu, cum ar zice știrile.

Stați cu doi metri mai în spate de la bordură atunci când așteptați. E mai mult loc, e mai sigur și nu pierdeți decât trei pași și o secundă înainte de a traversa.

    5 comentarii

  1. Sa stea cu 2 metri mai in spate? Vad din ce in ce mai des oameni grabiti care stau 2 metri pe carosabil

      (Citează)

  2. Exact, oamenii s-au învăţat să stea ori în balans, pe bordură, ori 2-3 m pe carosabil. Şi nu avem nişte benzi atât de largi, dacă fereşti o maşină care te înghesuie sau eviţi o groapă, un canal, rişti să iei pe capotă un “grăbit” din ăsta.

      (Citează)

  3. omg, esti peste tot, ce faceai prin zona asta ?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus