un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Două faceplant-uri

30 Oct 2012  ·

GÂNDURI  ·

4 comentarii

Vineri a fost zi ciudată, în sensul că doi oameni din jurul meu au căzut în plină stradă, în nişte faceplant-uri de excepţie. Nu prea vezi foarte des aşa ceva, darămite două cazuri în aceeaşi zi. Pe amândoi i-am văzut din goana maşinii.

Primul a fost pe Magheru, pe colţul cu magazinul Vodafone. Omul aştepta la trecerea de pietoni, dar s-a întins să ia ceva din stradă, de pe prima bandă. Din viteză, mi s-a părut o hârtie, un fel de fluturaş/pliant şi nu ştiu dacă era al lui sau pur şi simplu a vrut să ia un gunoi de pe stradă.

Cert este că s-a aplecat după hârtie, a pus mâna pe ea, s-a dezechilibrat şi a căzut în fața maşinilor. A avut prezența de spirit să se răsucească din piciorul de sprijin, aşa că n-a căzut perpendicular pe banda 1, ci paralel cu trotuarul, un pic ferit.

Totul s-a întâmplat cu vreo 5 metri şi o secundă înainte să trec eu pe acolo. Pe banda 1 era o dubiţă, iar şoferul ei, speriat că-i cade unul în faţa maşinii, a tras de volan spre mine, eu rulând pe banda 2. Eu mă aşteptam la asta de când l-am văzut pe pieton că alunecă într-o parte, aşa că am tras de volan spre stânga, spre banda 3, fiind suficient loc ca să nu-l incomodez pe cel de acolo.

Pietonul n-a păţit nimic, dar cel cu duba s-a speriat pentru că a oprit imediat, s-a uitat în oglinzi dacă pietonul este în regulă şi a plecat după vreo alte 10 secunde, din ce-am observat uitându-mă şi eu în spate.

Oricum, ar fi fost un accident din acela idiot, ghinion mare, unde tu ca şofer o poţi încurca fără să fie de fapt vina ta doar pentru că un pieton aştepta prea aproape de margine şi s-a şi împiedicat. Nu-mi plac pietonii care stau pe buza trotoarului sau a refugiului de tramvai, unde riscă să se împiedice sau să cadă în stradă din cauza îmbulzelii. Nu faceţi aşa.

Al doilea om care a căzut era pe Calea Dorobanţi, unde trotuarele au fost săpate pentru a se introduce nişte cabluri. Sunt şanţuri peste tot.

A fost un moment foarte ciudat. Eu mergeam pe Dorobanţi, pietonul era pe trotuar şi tocmai traversa una din străduţele micuţe ce se ramifică din Dorobanţi. Cred că s-a împiedicat din neatenţie de un șanț.

A căzut ca în desene animate sau ca în filmele în care cineva este împuşcat. Din viteza maşinii am aruncat o privire pe acea străduţă şi l-am văzut doar câteva fracţiuni de secundă, două-trei frame-uri cum s-ar putea zice, dar a fost o imagine memorabilă.

A căzut în faţă, un faceplant adevărat ca de YouTube. N-a apucat să pună mâinile în faţă pentru amortizare, acestea fiind aproape perfect întinse spre stânga şi dreapta lui. Era şi praf, aşa că a ridicat un mic norişor în cădere şi i-am văzut capul cum dă de asfalt, se ridică pe spate din cauza impactului şi apoi cade iar în norişorul de praf.

O geantă din mâna dreaptă a aterizat pe stradă şi a sărit din nou vreun metru mai departe de el. Mâna stângă o avea liberă, dar nu i-a folosit la nimic. Neatenţie? Prins la propriu nu doar pe picior greşit, ci şi pe mâna greşită? N-am apucat să-mi dau seama, eu văzând fix microsecundele dinainte de impact şi până la ridicarea prafului.

Cu siguranţă e o lovitură care te lasă cu julituri şi dureri de oase, plus că s-a făcut praf pe haine. Capcanele nesemnalizate ale oraşului, deh. Sper că nu şi-a rupt ceva.

    4 comentarii

  1. Faceplant-urile mele preferate sunt alea când victima se împiedică ușor și face câțiva pași grăbiți stângaci din ce în ce mai prost dispuși până când, într-un final, se împrăștie cu totul. Un adevărat deliciu :))

      (Citează)

  2. o să-ți placă ăsta:

    http://www.foddy.net/Athletics.html

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus