un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

În vizită la Salonul Auto București 2012

20 Oct 2012  ·

AUTO  ·

10 comentarii

salonul auto bucuresti sab 2012Salonul Auto Bucureşti – 19-28 octombrie, la Romaero Băneasa, intrarea prin Barbu Văcărescu.
15 lei intrarea de persoană, 10 lei parcarea pentru un autovehicul

Mărci prezente: Mercedes, Hyundai, Range Rover, Mitsubishi, Ford, Volvo, Honda, Citroen, AutoAsia.ro, Just Classics Racing Club, Skoda, Seat, Mazda, Peugeot, Opel.
Mari absenţe: Dacia, Renault, BMW, Audi, Volkswagen, Kia, Fiat, Jeep, Toyota îmi vin în minte acum.
Hostesse: slăbuţ rău capitolul, doar vreo 4-5 femei în tot salonul.
Accesorii: câteva firme cu echipamente pentru service-uri, auto.ro, trafficguide.ro, două standuri ale unei firme de odorizante (pe bune, aveau două), unul singur cu anvelope (Nokian), biciclete, unii cu ATV-uri, unii cu scule, unii cu aspiratoare.

Dacă aveţi treabă specială cu unii dintre cei absenţi, nu are rost să mergeţi. În rest, având în vedere că sunt puţine firme şi şi mai puţine femei, este la latitudinea voastră dacă daţi cei 15 lei de persoană pentru intrarea în salon.

Ce merită văzut

 • oferte bune la maşini pe perioada târgului, dacă aveţi în plan cumpărarea.
 • zona Just Classics, unde găsiţi Jaguar E-Type, Cobra remake 2010, Volvo vechi.
 • standul auto.ro si aplicația lor excelentă pentru șoferi, unde vă puteţi înscrie pentru a câştiga o tabletă Samsung (singurul concurs de acolo, cu excepţia tombolei la care participaţi cu biletul).
 • Ford B-Max, fabricat la Craiova, cu uşile din spate cu deschidere glisantă.
 • Citroen-urile DS5, DS4 şi DS3, absolut superbe
 • Maşini nou-lansate precum Honda Civic, Mercedes clasa A, Opel Ampera, Hyundai i30, hibridul-diesel Peugeot.

Ce m-a dezamăgit

 • lipsa Dacia, vroiam să văd noile modele, cum să nu vii la un salon național?
 • o singură firmă cu anvelope de iarnă
 • nu era noul Range Rover
 • nici o maşină super-sport
 • tuning zero
Am spus că mă interesez de anvelope de iarnă: era prezent doar un dealer Nokian, dar sunt anvelope bune, finlandeze, și le puteți găsi prin rotis.ro. Contactați-i pentru ofertă, vi le pot livra direct la o vulcanizare din zonă pentru schimb.

Mai jos găsiţi câteva fotografii.

 

  10 comentarii

 1. Kia este totuși prezentă prin AutoAsia, nu prin KIA Motors (care am impresia că e oficial). La fel, Seat și Skoda sunt cu Syncro/Alto și Avia, nu prin ăia mari de la VAG/Porsche. Am fost și eu azi și la fel de dezamăgit am fost.
  http://www.horatius.ro/2012/10/20/salonul-auto-bucuresti-accesorii-2012/

    (Citează)

 2. Nu e pana pe 28?

    (Citează)

 3. @Sorin: poa’ să fie și pân’ la anu’ că tot slab rămâne.
  Da, este până pe 28, Radu, poate corectezi info.

    (Citează)

 4. Wow, deci pozele astea is mai mult decat super ai pus cateva zeci de poze, nu te joci.
  Exista vro expozitie, vrun muzeu doar pentru autovehiculele ce sunt marca Aud, undeva prin Italia sau nu ai idee?

    (Citează)

 5. Cred ca si acest salon este la fel de slab ca si cel precedent (la care am fost).

  Pana nu reincepe SIAB, sincer, nu cred ca merita banii si osteneala…

    (Citează)

 6. Dacia a fost la TIB, alta dezamagire crunta de 15 lei…

    (Citează)

 7. SAB este cel mai slab salon pe care l-am vazut in Europa in acest an. Am vazut in vara aceasta o expozitie gratuita pe strazile orasului Hagen din Germania cu de 5 ori mai multe masini. Primii 3 producatori mondiali VW, Toyota, General Motors, cel mai mare producator local absent Dacia. Mai bine se numea Salonul auto al Grupului Tiriac & others.

    (Citează)

 8. SAB este cel mai slab salon pe care l-am vazut in Europa in acest an. Am vazut in vara aceasta o expozitie gratuita pe strazile orasului Hagen din Germania cu de 5 ori mai multe masini. Primii 3 producatori mondiali VW, Toyota, General Motors, cel mai mare producator local absent Dacia. Mai bine se numea Salonul auto al Grupului Tiriac & others.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus