un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Nu e șpagă, e manevră

26 Oct 2012  ·

GÂNDURI  ·

2 comentarii

Explicaţii absolut halucinante auzite ieri la televizor de la sindicatul şi angajaţii CFR, în urma reţinerii masive a controlorilor pentru şpagă: nu se ia șpagă nicăieri, de fapt totul este o manevră pentru a arunca o lumină proastă asupra CFR-ului şi a privatiza compania!

Asta au declarat mai mulţi. Că cei din tren nu iau șpaga de la pasagerii care merg “cu nașu'”. Nu se ia șpagă în CFR, ce-i greu de înţeles? Vor “ăştia” să distrugă compania, această minune a României!

Mi-e silă de gândirea respectivilor. CFR-ul este cea mai proastă companie a statului. Mi-e silă de trenuri, mi-e silă de Gara de Nord, mi-e silă de proasta organizare şi proasta administrare şi proasta întreţinere a întregii structuri feroviare din România. Mai rău de atât nu se poate, sunt sigur.

Şi apoi vine unul şi zice că nu se ia șpagă, e doar o manevră a puterii ca să dea valoarea companiei în jos şi să o privatizeze. Măcar de-ar vrea-o cineva!

Ulterior, seara la Digi 24, intervine telefonic un angajat anonim al CFR-ului, care după ce vorbeşte despre aceiaşi teorie a conspiraţiei, o zice, din naivitate, pe aia dreaptă. “Dar ce, dumneavoastră când mergeaţi cu trenul în studenţie, nu mergeaţi cu nașu’?”, îi întreabă pe cei din platou. Şi a refuzat să creadă că ei plăteau biletul, nu dădeau şpagă.

Spaga este atât de naturală şi normală în CFR, încât să îndrăzneşti să o scoţi este de neadmis. E scrisă între cele 10 porunci, a venit Moise cu ea de pe muntele sfânt, să îndrăzneşti să o interzici este un sacrilegiu mai mare decât parodierea lui Mahomed, Buddha a ajuns în Nirvana đând șpagă, Shiva avea 6 brațe pentru că lua șpagă mai tare ca toți.

În mintea celui care a sunat, nu se mai ia spagă pentru că salariile sunt mici sau pentru că îi faci unuia vreo mare favoare, ci pentru că aşa e normal. Aşa trebuie făcut în tren, aşa e natural, ca și în spitale. În mintea CFR-iștilor, nu există o motivaţie pentru ea, aşa cum nu există o motivaţie pentru de ce soarele răsare în fiecare dimineaţă. Pur şi simplu aşa stau lucrurile, trebuie luată şpagă.

    2 comentarii

  1. Eu nu am dat niciodata spaga la nas. Si am mers cu trenul de mi s-a acrit.

      (Citează)

  2. A 2 a zi dupa marea arestare profiturile CFR din bilete au cescut cu peste 30%. Nu se ia spaga… se da “dreptul”.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus