un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Sony Vaio Duo Touch și T13, noi ultrabookuri cu Windows 8

26 Oct 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

Spune-ți părerea

sony_vaio_duo_touch_11_ultrabook_06La începutul săptămânii am văzut două ultrabook-uri Sony Vaio cu Windows 8 instalat, fiind noile modele din colecţia de toamnă.

Vaio Duo Touch 11 este un model inedit. Este un ultrabook, pentru că-i subţire, este şi tabletă, pentru că ecranul se pliază peste tastatură cu afişajul în sus (un mecanism “slider”). Grosimea totală cu ecranul pliat este de 18 milimetri, adică respectă specificaţiile Intel pentru ultrabookuri, dar ca tabletă este una cam groasă.

Specificaţiile sunt foarte bune: Core i5, Windows 8, 4 GB memorie RAM, 128 GB stocare pe SSD, ecran de 11,6 inci, rezoluţie Full HD 1920 x 1080, USB 3.0; 320 x 199 x 17,85 mm; 1,3 kg greutate.

Totusi, caracteristicile tehnice ale lui Vaio Duo Touch sunt cu dus şi întors. Ca laptop şi ca tableta, este performant. Ca laptop este subţire, ca tabletă groasă. Ca laptop este uşor, ca tabletă îngrozitor de grea. Sony trebuie să se decidă cum îl prezintă pe piaţă.

Are un stylus sensibil la presiune cu care poţi desena şi poţi introduce text, iar un soft integrat te ajută să selectezi la modul grosier obiecte pe ecran, iar respectivul soft ţi le decupează exact, eliminând fundalul din jurul lor. Puteţi vedea o demonstraţie în clipul de mai jos.

O baterie externă opţională permite o autonomie suplimentară atunci când nu eşti mobil. Bateria se laudă cu 60 de minute autonomie pentru fiecare 10 minute de încărcare, iar bateria se încarcă în 50 de minute până la 80% (de unde putem deduce o autonomie suplimentară de vreo 7 ore, dar astfel de lucruri trebuie testate la un review).

Duo Touch este un calculator destul de solid, la prezentare fiind aruncat pe masă fără a se strica sau crăpa, fiind rezistent la astfel de şocuri. E un plus.

Un minus mare este preţul: 6000 de lei. La aceşti bani, eu zic că Vaio Duo Touch este mai degrabă o demonstraţie tehnologică, un model high-end prin care Sony îşi arată imaginaţia.

sony_vaio_duo_touch_11_ultrabook_01

T13
T13 este un ultrabook “normal”, adică ecranul se pliază în jos spre tastatură. Costă începând cu 4000 de lei, este la fel de performant şi rulează acelaşi Windows 8, are touch-screen, motiv pentru care spun că un Duo Touch cu 2000 de lei mai scump va fi greu de vândut, mai ales cu un sistem de operare nou-introdus.

Specificaţii Sony Vaio T13: Core i5, 4 GB memorie RAM, stocare 128 GB pe SSD, ecran tactil de 13,3 inci, rezoluţie 1366 x 768 px, mini-VGA, HDMI, USB 3.0, tastatură iluminată, carcasă de magneziu şi aluminiu, autonomie 7 ore, 323 x 226 x 19mm, greutate 1,66 kg.

Nu că sună foarte bine? T13 pare a fi un câştigător şi cu siguranţă va menţine Sony în topul vânzărilor. Pe mine acest model mă interesează cel mai tare din tot ce s-a anunţat.

sony_t13_ultrabook_01

Alte modele
Seriile E (14, 15 şi 17 inci) şi S (13,3 şi 15 inci – gama business) au fost regândite, upgradate şi puse la punct cu Windows 8, fiind disponibile încă de azi în magazine.

Detalii despre ele găsiţi în comunicatele originale 1 și 2.

Mai jos vedeţi un clip filmat la prezentare despre Duo Touch, plus o reclamă foarte bună pentru laptopuri cu ecran tactil.

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus