un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Analiză de imagini

25 Oct 2012  ·

AUTO  ·

43 comentarii

Test de perspicacitate: uitați-vă la imaginile acestui Fiat Bravo second-hand și spuneți-mi ce vă sare în ochi într-una din ele.

E mai mult o curiozitate de-a mea, aș vrea să văd ce anume sare în ochi oamenilor atunci când privesc o mașină pusă la vânzare. Că veni vorba, mașina cum vi se pare? Merită banii?

    43 comentarii

  1. Pare inclinata spre stanga, e proaspat spalata (deci nu prea am incredere), iar volanul e uzat cam rau pentru numai 55000 km…

      (Citează)

  2. ah, si o completare – desi nu e legata de imagini – numai 55000 de km in 4 ani? ce a facut fostul proprietar, a mers cu masina numai duminica dimineata, la slujba la biserica? N-ai cum sa ai incredere in asa ceva….

      (Citează)

  3. Farul stânga e de-a dreptul mat, iar farul dreapta e transparent 100%. Şi numărul e strâmb.

    Părerea mea – maşina a fost utilizată la greu, a avut un incident în urma căruia a rămas fără farul dreapta şi i-a fost deformată bara.

      (Citează)

  4. ca e bine spalata, de se vad cei 2 oameni de pe langa ea reflectati
    ca e un pahar de ceva in masina

    @Sabotor: masina mea are 50.000 de km in 4 ani si nu merg cu ea numai duminica dimineata. Intr-adevar, nu merg la servici in fiecare zi cu ea

      (Citează)

  5. toate alea de la Tiriac sunt trantite si au cate 3 culori pe ele.

      (Citează)

  6. Mie mi-a sarit in ochi numarul stramb.
    Daca totul e ok, kilometri, fara accident, merita.
    @Sabotor: eu fac sun 10.000 km/an, acasa-serviciu-acasa, shopping si 5-6 iesiri pe la munte sau la mare. Si acum m-am mutat aproape de serviciu de pot merge pe jos. Cred ca pot sa vand masina. :D

      (Citează)

  7. 55k/4/365= 37,67 km/zi media. Sabotor, cam cat trebuie sa aiba medie pe zi ca sa nu ti se suspect? 200 km?

      (Citează)

  8. @Andrei
    si mie mi se parea mat farul, dar m-am gandit ca putea fi din cauza reflexiei soarelui.

    @ipo
    numarul stramb poate sa fie datorita prinderii aiurea a ramei ce tine numarul.

    @vlad, ipo
    sunteti un caz mai special :D
    eu am 3 km pana la lucru si merg zilnic cu masina la lucru; cam o data (hai, de 2 ori pe an) fac un drum de ~1500 km (dus-intors); in rest, cateva drumuri de 200-300 km (dus-intors) si fac peste 20000 km/an. In urma cu cativa ani faceam si 35000 km/an.

    Din discutiile cu mai multe persoane, am ajuns la concluzia ca o medie normala de folosinta a masinii e undeva intre 20000 si 30000 de km pe an (nu bazat pe cat merg eu, se intampla sa fiu eu undeva unde e media), de aceea nu pot sa am incredere cand vad o masina ce a facut sub 20000 de km/an. Banuiesc ca toti stim basmul ala cu masina unui batran, care avea doua masini si mergea mai mult cu cealalata masina.

      (Citează)

  9. @mihai
    e simplu sa calculezi media zilnica. Numai ca, vezi tu, bagi un drum de 1000 de km si s-a dus media aia zilnica, trebuie sa nu mai misti masina o luna intreaga pentru a-ti scoate media inapoi.
    Gandeste-te la o medie de 200 de km/saptamana (ceea ce e cam putin) – inseamna 40 de km pe zi (consideram numai zilele lucratoare) – mers zilnic la lucru 10 km dus, 10 intors (ca nu toti sunt norocosi ca si mine sa fie la 3km de lucru) niste iesiri in oras si mers la cumparaturi undeva, si gata, s-au facut 200 de km.

      (Citează)

  10. dar pretul de aiurea nu-l sesizeaza nimeni?
    mie mi s-a oferit pe un astra h din 2008, 43000 km, arata ca noua (asa spun prietenii), 1,6 benzina = 5800 euro. asa mi s-a oferit, eu nu vreau sa vand masina, doar am fost incercat de unul care isi doreste.

      (Citează)

  11. chestia e ca in ultimul timp, din ce am observat eu la mai multi cunoscuti, media aia de 20-30 de mii pe an a inceput sa scada.
    10 mii pe an oricum e sub medie (la mine de exemplu e pentru ca fac destul de putine drumuri lungi).
    Aia cu masina batranului e intr-adevar arhi-cunoscuta si e bine sa fii circumspect, mai ales cand fata vanzatorului nu exprima prea multa incredere.

      (Citează)

  12. @Sabotor eu merg zilnic cu masina la servici, 30 km dus-intors, plimbat prin oras, cumparaturi, mers la munte, in fiecare week-end la tara etc si cu greu fac 10.000 KM pe an.

      (Citează)

  13. La poza realizata din spate apare o antena, pe cand la cele din fata eu nu vad asa ceva.

      (Citează)

  14. cred ca Emil e castigatorul, acu am observat si eu chestia asta :)

      (Citează)

  15. eu merg cu masina numai in weekend si tot fac 20k pe an. 10 000 pe an sunt gogosi.

      (Citează)

  16. @Bibi
    mai verifica calculele.
    30 de km zilnic inseamna 6600 km/an (scadem luna de concediu, incare, normal, tii masina acasa :P :)) – glumesc). Acum, ori in fiecare week-end faci 1 km pana la tara si stai la munte, altfel ajungi rapid la 10000.

    Gandeste-te, numai 50 de km sa faci pana la tara, asta inseamna 100 de km/week-end, si daca mergi numai o data pe luna, inseamna inca 1200 de km (total 7800). Mai mergi la munte o data la 2 luni (sa zicem 300 km dus-intors, daca nu stai chiar la munte, asa cum am zis), deci inca 1800 km (total 9600). Si dintr-o data nu mai ai kilometri de facut prin oras sau la cumparaturi pentru a face 10000 pe an.

      (Citează)

  17. @Bibi, depinde. Eu de exemplu am facut 6000km intr-o luna. Cehia -Romania, plus ceva drumuri prin tara in luna aia.
    Acu si cu drumurile din Ro, dar afara, munca, cumparaturi si cate o excursie, sar de 35000km pe an

      (Citează)

  18. OFF
    @Sabotor: pai ia calculeaza ce ai zis tu acolo. Mie imi da ca faci vreo 1500km pe an pt munca, inca 3000 pt 2 drumuri mari, inca 3000 pentru 10 drumuri x 300km plus alte chestii si nu ajungi nici la 10k, insa faci peste 20k pe an.

    Si la mine a scazut media anuala de ceva timp incoace, din diverse motive:
    – nu mai stau de cativa ani buni in Bucuresti :)
    – distanta extrem de mica pana la serviciu, cateva minute

    Fac cel putin de 3-4 ori pe an drumuri in tara de 1k+, merg la ski afara inca vreo 3k, intr-un concediu de vara am facut fix 5k, mai ies cateodata din tara relativ aproape inca 1,5k, in weekend nu prea stau deloc pe acasa si de multe ori fac cateva sute de km si tot am o medie relativ mica.
    In principiu daca nu faci naveta de undeva de langa oras si in general nu traiesti in masina nu trebuie sa scoti neaparat peste 20k

    ON
    Are numarul stramb :P

      (Citează)

  19. Eu nu vad nimic in neregula. Unele poze sunt strambe.

    Mie o medie normala mi se pare intre 12-15000 pe an. Mers zilnic la serviciu, drumuri la mare si la munte, concedii etc.

    55000 in 4 ani e foarte ok.

    Totusi, FIAT nu imi inspira incredere si nu as recomanda nimanui sa-si ia, mai ales second hand, fara garantie. Motoarele alea de 1.9 diesel sunt o pacoste, asta pot sa-ti spun sigur.

      (Citează)

  20. @Florin
    Am zis ca am 3 km pana la munca, nu ca fac numai 6 km/zi (la munca si inapoi). Fac in medie cam 200 de km/saptamana. Poate peste, chiar daca numai 6km pe zi sunt pentru a merge la munca. Hai, poate m-am exprimat eu confuz – prin “cateva drumuri de 300 de km” n-am vrut sa ma refer la 2-3, ci mai multe, habar n-am cate, ca n-am stat sa le numar. Si daca ma gandesc bine, am fost de 3 ori anul asta cu masina in Ro. Ma rog, nu mai stiu. N-am stat sa notez fiecare drum, cert e ca masina actuala o am de 2 ani si are cu 40k si ceva de km mai mult decat avea cand am cumparat-o.

      (Citează)

  21. Numărul de kilometri pare consistent cu uzura vizibilă. Apropo de asta, media naţională este mult mai mică, în jur de 10.000 pe an. 90% părăsesc maxim de două ori localitatea de domiciliu pentru călătorii mai lungi şi mai puţin de jumătate folosesc maşina zilnic. Soţia are maşină “de firmă” şi are vreo 7000 de km, în condiţiile în care se duce zilnic cu ea la serviciu (14 km) şi 1-2 ieşiri lunare de cca 400 km, în medie.
    Revenind, pozele sunt făcute în plin soare. Poate aşa s-a nimerit, poate e intenţionat. Este clar cosmetizată, ceea ce nu este neapărat un lucru rău. Nu sunt multe detalii, dar pare o versiune de top. Preţul pare OK, ţinând cont că de nouă avea un preţ de listă de vreo 16000.
    Ca model, este unul reuşit, motorul am înţeles că este foarte bun.

      (Citează)

  22. Referitor la media anuala de mers, am citit acum cativa ani o statistica ca media de kilometri parcursi intr-un an de un sofer roman e undeva pe la 12.500 Km.

      (Citează)

  23. E a doua versiune de jos in sus, ca echipare.

      (Citează)

  24. @Cristian Banu
    Mie imi vine greu sa cred ca materialul din care e facut volanul se rupe in halul ala (in partea stanga, poza cu volanul) dupa numai 55k de km.

      (Citează)

  25. Uitati-va si la alte masini de pe site-ul ala. Sunt fotografiate cam in acelasi mod, de multe ori tot in soare, toate sunt spalate, cam din aceleasi unghiuri.

      (Citează)

  26. @Sabotor

    Am un Grande Punto in familie cu mai putini km. Are tendinta sa faca asa. E foarte subtire pielea aia, e mai mult o foita.

      (Citează)

  27. In afara de numar, nu vad altceva dubios. poate farul ala mat, dar cred ca e din cauza soarelui.
    Pretul e cam mare.

    Cit despre km nu stiu ce sa spun. Nu e neaparat dubios, dar totusi bine sa fie verificat de cineva care se pricepe.

    Faptul ca masina e spalata nu e un lucru rau.

    Eu fac 70 de km zilnic,nevasta 90-100 km zilnic. Dus intors. Plus plimbari de weekend de circa 100-120 de km plus 2-3 drumuri de 1000 de km bucata pe an.

      (Citează)

  28. Poate parea suspect numarul de km la prima vedere, insa mai sunt si cazuri de exceptie.

    Eu personal am 37000 Km facuti in 5,5 ani.

    Serviciu la distanta de 1 km, shopping prin oras si iesiri de ori pe an din oras, numai in tara.

      (Citează)

  29. Primul lucru suspeect la masina asta mi se pare sigla parcului “Tiriac Auto”. Doar imi aduc aminte de filmutel cand facea un angajat cerculete cu un E-klasse prin parcare(evident masina clientului) si se filmau ca idiotii cu telefonul.
    Cum eram campania .. o Romanie Normala … aham..yep.

    Farurile sunt din alt film, nu e nicio reflexie a soarelui. Poate insemna doar o polishare gone bad pentru ca liniile capotei si aripilor par drepte plus culoare nu are nicio modificare(culoare destul de pretentioasa). Dar nu exclud ipoteza accidentului.

    Volanul asa se face(cojeste or smth, acolo e doar calitatea Fiat) indiferent de numarul de km … am intrat in contact de cateva ori cu modelul asta(cu km putini si avea aceeasi problema)

    Test de perspicacitate -> observati amatorismul samsareilor de la Tiriac. Samsarelul de Autovit ar rade si cu … curul,

    Pret final: hmm…Fiat de 5 ani posibil accident …valoareaza practic exact cam cat i-au oferit proprietarului in jur de 4500-5000.

      (Citează)

  30. “doamna” are un fiat bravo, acelasi an, motor multijet, cumparata la 50000 de km. Nu pot sa ma plang (ea nu stie de ce ar trebui sa se planga). Chestia cu volanul este destul de intalnita, al nostru are niste urme ca taieturile de cutter. Pretul mi se pare cam mare, eu am dat 6500 pe ea, cu 6 airbag-uri, pilot automat, lumini adaptive, senzori de ploaie, abs, esp… asta poate si pentru ca stau in vest.

      (Citează)

  31. Ditai LCD-ul pt a arata 2 cifre? (temperatura clima)
    Bine, eu ma refer la cum e facuta masina si nu mi-as lua masina numai pt chestia aia (eu ma uit mai intai la interior si dup-aia la exterior:D)

    In rest.. aia cu farul e de la reflexie… antena e, chiar se vede putin si din fata.. nr stramb.. hai frate, e un surub..

    Oricum costa cat un mondeo 2008, enorm de mult, nu as da mai mult de 5500 pe masina asta

      (Citează)

  32. @nasu: deci 2 cifre, 2 litere si 4 liniute pe ditai displayul. Nu am zis ca nu arata asa din fabrica, am zis doar ca nu imi place si as fi indeajuns de nebun sa nu cumpar o masina numai pt o chestie d-asta. Acuma nu stiu la ce s-a referit Radu: la o chestie specifica masinii catre care a dat link sau la o ciudatenie a masinii in sine.

      (Citează)

  33. Inmulteste cu 2, ca e clima “bizonica”!

      (Citează)

  34. Fiat-urile au probleme in general. In rest nu vad urme de accident dar a cumparat cineva de acolo un vw golf plus foarte calumea masina…fusese lovita. Mergea ok dar masina lovita e masina lovita.

      (Citează)

  35. Sabotor, am masina de fix 3 ani (acum 1 luna s-au implinit acesti ani). Are exact 20789 km .

    Nu merg zi de zi cu ea la serviciu (cam 3 zile pe saptamana), DAR zi de zi fac cu ea minim 10 km – doar in Bucuresti. Cu iesirile in afara localitatii mai rar. Din totalul de km efectuati doar 5000 sunt in afara Bucurestiului.

      (Citează)

  36. Bai fratilor, si totusi nu putea sa scoata paharul ala de cafea din masina cand a facut pozele?
    Ca stia ca o sa faca poze pentru a o pune la vanzare, nu e ca si cum l-a surprins paparazzo la semafor..

      (Citează)

    • In sfarsit! Zice cineva de paharul de cafea! Bravo “gepa”, se vede ca puscasii marini sunt cei mai tari.

      Ca sa fim corecti, Vlad a observat primul acel pahar.

      Ala mi-a sarit si mie in ochi. Lasati farurile si antena, e o masina SH si arata chiar bine. Dar paharul ala de cafea sare in ochi si-ti da impresia de “ba, astia fumeaza si beau in masina pe care vreau sa o iau?!?” Eram curios daca si altora le sare in ochi acest detaliu si ii deranjeaza cumva, dar cam putini…

      Imi arata nashu masina si ii zic “uite, vine si cu o cafea inclusa in banii aia”. Imi zice “da, paharul ala l-am vazut si eu”. M-am gandit sa vad cati sesizeaza astfel de detalii care n-au ce cauta intr-un anunt de vanzare SH.

        (Citează)

    • Legat de masina si kilometri, citeam acum ceva ani ca ar fi bine sa socotesti 20.000 km pe an o medie rezonabila. Peste asta, inseamna ca masina a fost alergata.

      Mie mi se pare foarte mult. Cum pana mea mergi 20.000 pe an daca nu esti vanzator sau daca nu mergi in fiecare weekend la tara pe undeva pe coclauri?
      In Bucuresti, daca lucrezi departe de casa, faci vreo 20 km dus intors. Pe an inseamna vreo 5000 km. Hai, 7500 km, ca poate traversezi orasul. Cat sa mai adaugi, cate drumuri la mare, la munte, la cumparaturi, incat sa faci pana la 20.000? Nu-mi vine sa cred ca toti cei care vand masini isi fac concedii in strainatate cu masina sau ca merg de 8 ori pe sezon la mare.

        (Citează)

  37. Paharul il observasem si eu prima data pentru ca alte detalii sunt destul de greu de vazut intr-o poza si cel mai bine o vezi la fata locului. In legatura cu volanul cred ca este doar problema a calitatii Fiat, am un Doblo la o firma care la 33.000 are volanul mai varza decat il am eu la Megane in 178.000.

    Acum legat de distante, cazuri concrete din familie :
    -Tata : 77.000 in 7 ani
    -Socru : 68.000 in 6 ani
    -Eu : 28.000 in 2 ani

      (Citează)

  38. 20k km pe an.

      (Citează)

  39. nu mai merge linkul…

    km pe an: sînt destui oameni care îşi fac concediile în străinătate cu avionul (că de aia sînt atîtea companii aeriene, dacă toţi ar merge cu maşina ăştia ar da faliment), şi nu au casă/rude la ţară să meargă acolo în weekend… eu fac sub 5000 pe an de exemplu, doar din drumuri la servici şi ocazional la shopping.

    Ecuatorul are 40.000 km. deci 50.000 înseamnă că ai înconjurat pămîntul mai mult de o dată. Nu toţi sîntem aşa de “speedy gonzales”

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus