un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Lumia 920: Nokia aduce fotografii reale după înșelătoria videoclipului

10 Sep 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

7 comentarii

Sunt mai indignat de ceea ce a făcut Nokia trucând fotografiile şi clipurile din reclamele la Lumia 920 Pureview decât de ce-a făcut Samsung cu nişte bloggeri din India “sechestraţi” pe la Berlin.

Ca să terminăm rapid cu a doua indignare, nu cred că a fost vorba de o politică activă a corporaţiei Samsung, ci poate un manager a fost prea zelos şi a vrut să-i iasă totul bine. Dincolo de asta, chit că-ţi ia ochii o călătorie gratuită la un târg imens, mai întrebi şi tu dinainte ce se aşteaptă de la tine în schimb şi cum. La final, totul s-a terminat cu bine după un mic scandal, aşa că să trecem peste.

Nokia a făcut o măgărie mai mare încercând să înşele cumpărătorii. Clipul lor, despre care îţi era sugerat că este filmat cu un Lumia 920 de pe o bicicletă, era de fapt filmat cu o cameră video profesională montată pe o dubă, stil Hollywood. Ca în filmele cu detectivi, se vedea duba în reflexia unui geam din clip.



Fotografiile de test? Capturi din acelaşi clip, poate chiar şi fotografii profesioniste, făcute cu cine ştie ce DSLR. Ce surpriză, fotografiile de prezentare se fac cu trepiede şi condiţii perfect de iluminare!

Cineva de la Nokia s-a mişcat rapid şi a oferit celor de la The Verge un telefon adevărat cu care să facă fotografii. Rezultatele sunt foarte bune, iar obiectivul pare luminos. Stabilizarea optică n-au putut să o testeze, dar, dincolo de înşelătoria iniţială, măcar nu este totul pierdit.

sursa: The Verge cu mostre foto Lumia 920 și clipul inselator, via Zoso

    7 comentarii

  1. mai poți să crezi ceva legat de Nokia/Lumia acum, după ce i-au prins de 2 ori ?
    – fake video > apology pt video
    urmat de
    – fake images > apology si pentru imagini, la 1 zi dupa primul comunicat de presa !?

    Îți dai seama că totul e fake, reclame false, etc. Toți care fac asta meriță să li se usuce și să moară în chinuri. Nu doar Nokia.

      (Citează)

    • @Ariel: din fericire sunt printre cei care au posibilitatea de a prinde telefonul la mana inainte de a-l cumpara. Cata vreme ai incredere in ce zic si fac intr-un review, vei afla cum este de fapt. Totul este sa se miste Nokia rapid nu doar cu o scuza si poze reale la un site, ci in cat mai multe locuri.

      @gigi22: explicatia e puerila si suna precum alea politice, doar sa fie acolo ca explicatie. Trebuie sa fii dus sa crezi explicatia lor ca “da, acum ne-am dat seama ca din clip s-ar putea crea impresia ca e filmat cu telefonul”.

        (Citează)

  2. Mie mi se par amuzante “explicatiile”: au vrut sa simuleze (!!!) stabilizarea optica si calitatea camerei. Adica ai la dispozitie telefonul cu camera “revolutionara”, ai scena de pozat si totusi tu “simulezi” ce poate camera aia magnifica cu alte camere. Logic, nu?
    E genul de magarie mare, care nu se face la nivelul asta. Pacat, ca modelul pe galben imi place foarte mult si m-as fi gandit serios la el.

      (Citează)

  3. Legat de ce s-a intamplat cu Samsung – eu, dimpotriva, cred ca e o politica a grupului. Aici mai e un articol despre ce s-a intamplat altui blogger la Olimpiada de la Londra
    http://int13.net/france/blog/j-ai-gagne-un-concours-pour-les-jeux-olympiques-de-londres-2012/

    Si pentru cei care nu stiu despre ce vorbesti:
    http://thenextweb.com/insider/2012/09/02/heres-samsung-flew-bloggers-halfway-around-world-threatened-leave/

    Parerea mea e ca ce face Samsung e mult mai grav decat ce a facut Nokia.

      (Citează)

  4. E o reclama, nu o iei mot-a-mot. Tin minte ca avea si Apple un film in care arata cat de repede se incarca pe iphone nu stiu ce aplicatie si harti in mijlocul New Yorkului. Au facut unii un test si viteza de incarcare era mult mai mica.

    PLM, in unele reclame, doar te misti cu sticla de detergent lichid prin fata budei si microbii deja mor de inima…

      (Citează)

    • @nashu: eu ma astept ca asa sunt facute reclamele. Cum zici tu, multe au imagini simulate cu interfata rapida, desi acolo inteleg nevoia de a-ti arata ce poti face cu telefonul, nu cat dureaza, in alea 30 de secunde din clip. Si Apple folosea candva un nene cu maini gigantice ca sa faca telefonul sa para mai mic. Se face.

      Ce nu ma asteptam e ca Nokia sa si-o ia la reflexia aia din geam. Adica n-a vazut nimeni clipul dupa ce a fost filmat?

        (Citează)

  5. OnT: Eu sunt decis sa cumpar 920-ul
    OffT: @nasu, m-am amuzat teribil la zicerea ta cu microbii :))

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus