un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Hotelul CitizenM din Schipol

10 Sep 2012  ·

GÂNDURI, TURISM  ·

14 comentarii


La Ford Go Further am stat la Amsterdam într-un hotel numit CitizenM, aflat practic în aeroportul Schiphol, la 3 minute de mers pe jos de intrarea în terminal.

Hotelul este unul dintre cele mai inedite în care am stat vreodată şi puteţi vedea rapid din fotografii și din clipul de mai jos de ce zic asta. Totul era într-o singură cameră: veceul, cabina de dus, chiuvetă şi patul erau în cameră, iar primele două se puteau închide cu uşi rotunde, de stăteai ca într-un cilindru imens.

Am mai stat în hoteluri din acestea all-in-one, dar era vorba de Etap sau Formula 1 sau Ostello de la Gioventu, unde “ieftin” este cuvântul magic. Aici, deşi astfel aranjat totul, camera a fost excelentă şi dotările foarte bune.

Patul era imens şi foarte confortabil, cred că avea 2 x 2 metri şi era pus lângă fereastră, care era lată şi înaltă cât întreaga cameră. Am avut senzaţia că dorm cumva pe pervazul ferestrei, uitându-mă afară la alte clădiri din aeroport şi la traficul auto. Camera era perfect izolată fonică, din fericire.

Aveam o telecomandă inteligentă care controla totul. Pornea şi oprea luminile, ba chiar duşul şi veceul aveau nişte LED-uri colorate cărora le puteam schimba culoarea, ridicăm şi coborâm jaluzelele, umblăm la televizor şi la video-on-demand, reglam temperatura (max 23 de grade, ăştia sunt obişnuiţi să facă frigul) şi alarma automată. Camera avea şi şampon, prize europene şi americane, coş de gunoi, şerveţele şi pungi sub chiuvetă, prosoape, furtun de duș, dar şi cap fix pe tavanul cabinei, plus, cel mai important, wireless gratuit în întreg hotelul.

La recepţie era o zonă cu internet moca pe Mac-uri, chiar şi imprimantă, unde mi-am tipărit boarding pass-ul, iar micul dejun a fost cu suc de portocale, cafea, pâine, unt, dulceaţă, croissante şi Nutella, iar pentru alte feluri de mâncare plăteai suplimentar.

Dacă aveţi de făcut o escală mai lungă în Schiphol, nu vă temeţi de CitizenM, dacă nu vă sperie veceul din mijlocul camerei.

    14 comentarii

  1. Arata ca dormitorul de pe o nava spatiala:) Si imi plac textele de pe obiectele de toaleta. Ai ce citi in baie:)

      (Citează)

  2. Foarte interesant, nu am ce zice! Imi place acest tip de camere – un fel de hightech amestecat cu non-privat – am mai vazut la altele cu baia separata de camera doar printr-un geam transparent.

      (Citează)

  3. Toaleta in cutia aia de swti8cla in mijlocul camerei? Grotesc!

      (Citează)

  4. TV-ul trebuie asezat pe celalalt perete. Asa puteai sa te uiti la el si de pe buda :))
    Aroganta maxima :))

      (Citează)

  5. Am stat acolo, e superb, mai ales daca ai de mers la Keukenhof. E un hotel de aeroport si e acolo doar pentru asta. Si se doarme bine ca nu prea am auzit avioane.

      (Citează)

  6. 85-150E/noapte – nu e chiar ieftinache. Dar pt un tranzit – cind ai conexiune de zbor la +8h – isi face treaba – si te poti odihni mai ales daca estin cumva intre 2 zboruri medii-lungi.

      (Citează)

  7. Mie ca organizare a spatiului intern si design-ul “ingramadit” imi aduce a cabina de pe vapoarele de croaziera. Mai putin cu dusul si wc-ul in acelasi spatiu.

      (Citează)

  8. Nu e Citizen AM?

      (Citează)

  9. jucaria aia e de la ei? :)

      (Citează)

  10. Ai dreptate. M-a indus in eroare poza asta.
    Cumva, AM se incadra mai bine in toata povestea cu i AMsterdam, de-aia mi s-a parut ca ar trebui sa ii zica Citizen AM. :)

      (Citează)

  11. Sincer, pare cutie de chibrituri si-mi aduce aminte (cu durere) de ceva camere de camin studentesc… O fi cu textilele si electronica mai la zi, dar tot inghesuit este. Iar la 85-150EUR o camera de 2×5, deci cam 10mp cu tot cu baie mi se pare cel putin jenant. E un fel de extensie (mai de lux) a unei cusete de tren, nu?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus