un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

5 lei livrarea unei cutii, 60 lei pentru un plic

10 Sep 2012  ·

GÂNDURI  ·

8 comentarii

stadionul_national_08A văzut cineva ce mare țeapă au dat vânzătorii de bilete pentru Dinamo vs Barcelona pe National Arena cu tarifele pentru livrarea lor?

Mi-am cumpărat recent de pe net o pereche de pantofi. Livrarea lor, prin Fan Courier, a costat 5 lei, că probabil negociase bine magazinul online cu firma de curierat. 5 lei pentru ditamai cutia de 2 kilograme.

Livrarea biletelor de la meci, tot prin Fan Courier, costă 60 de lei dacă luai bilete VIP, 40 lei la tribună şi 20 de lei la peluză. 60 de lei livrarea unui plic cu două bilete în el! Și nu aveai alternativă, chit că locuiești vizavi de stadion și vroiai sa le ridici tu.

Partea cea mai amuzantă este că eu, acum, dacă vreau să trimit prin Fan Courier un plic, plătesc 20 de lei. Cei care au vândut meciul au avut de trimis 30.000 de bilete prin plic, aşa că au negociat la sânge un tarif mult mai bun: de trei ori mai scump. Logic, nu? Firmele din România ar putea scrie un frumos manual despre cum să-ţi înşeli clienţii.

tarifele sunt aici.

    8 comentarii

  1. Nu ai înțeles, ce ai spus tu nu e doar costul de livrare, include și comisionul de procesare (probabil 2% din valoarea tranzacției). Asta trebuia să fie evident, având în vedere valoarea fluctuantă de la 20 la 60 de lei.

      (Citează)

  2. Mari măgari cei de la firmele de curierat, am mai cumparat lucruri de pe site-urile romanești si livrarea era 10-15 lei desi magazinul era in Bucuresti, la fel ca mine. Daca platesti 500 ron pe o chestie merge sa dai 5 lei dar cand cumperi o sonerie de bicicleta la 10 lei si livrarea este 5 chiar ca te pune pe ganduri, mai ales ca nu poti ridica produsul direct de la sediu.
    Uite, de asta astept eu sa se privatizeze Posta Romana chiar daca o cumpara Patriciu sau alt mogul, pentru ca stiu ca o data privatizata vor introduce si servicii serioase de curierat.

      (Citează)

  3. De-aia am luat eu biletele de la Eventim. Bine, si acolo am platit o taxa suplimentare de 2 lei, desi le-am ridicat de la sediul lor, dar a fost mult mai rapid asa. :D

      (Citează)

  4. @marius.rv

    Costurile pentru un servicu de curierat sunt aproximativ aceleasi chiar daca iti livreaza in acelasi oras. Procedura este identica: iei produsul de la un expeditor, il procesezi, dupa care il trimiti la destinatie. Sau crezi ca vine cineva si il ia si il trimite direct la destinatar printr-un sistem P2P? :S

    10-15 lei este un pret mic pentru o livrare prin curier. Foarte probabil magazinul on-line deja absorbise in pretul produsului o parte din costul de transport, sa nu existe romani care sa comenteze. Sau a folosit posta romana, caz in care: pwahahahaha!

    LOL, Posta Romana… Sunt zeci de servicii de curierat pe piata iar tu astepti Posta Romana sa le faca competitie? =))

    @ceilalti:

    Ar trebui sa intelegi totusi ca pretul, intr-o societate capitalista, nu este direct proportional cu costul ci cu cererea si oferta deja disponibile pe piata. Ce conteaza ca esti in acelasi oras? Atat timp cat biletele costau si 1000 de lei, zic ca cerere a existat. Si, in plus, daca pretul ar fi fost 1060 de lei dar ar fi fost inclus si transportul, ce ati mai fi zis?

      (Citează)

  5. Lasa faza cu biletele. Spune ce magazin online de pantofi ai gasit. Da partea buina a lucrurilor nu tepele tip Borcea ….

      (Citează)

    • @0lister: Am luat de pe zorilestore.ro, vroiam sa scriu alta data mai pe larg.

      Pe scurt a fost o super oferta. Ma uitam acum cateva saptamani la un model Puma destul de misto si costa 400 de lei. Zilele trecute am vazut o reclama Facebook fix la acel model cu 99 lei. Dar acel model era la reducere. I-am cumparat, am mai dat 5 lei livrarea.

        (Citează)

  6. Multumesc!

      (Citează)

  7. simplu_cetatean

    11/09/2012 la 9:08 AM

    Oare de ce nu s-ar introduce varianta cu bilete printate? Din cite am inteles la campionatul european de fotbal s-au cumparat biletele de pe net cu printare la imprimanta, cod de bare si tot tacimul.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus