un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Kaspersky Security 2013

18 Sep 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

5 comentarii

Kaspersky a lansat ieri generaţia 2013 a antivirusului şi variantei Internet Security a binecunoscutului program de securitate. Îmi aduc aminte când foloseam “KAV” pentru că era cel mai rapid antivirus şi nu încetinea deloc sistemul când scana. Acum mai toate scanează la fel de neobservabil, dar avantajele (şi problemele utilizatorilor) sunt altele.

Mi-a plăcut abordarea Kaspersky: “dacă pierd datele din calculator, pierd o parte din mine”. E adevărat. Înainte, acum mulţi ani, pierdeam doar timpul necesar unei reinstalări complete de Windows, dar acum lumea digitală s-a adâncit atât de mult încât pierderile sunt mult mai mari.

De exemplu eu am în calculator fotografiile din ultimii 8 ani de excursii prin străinătate. Am backupuri de la blog, am scan-uri de la fotografii pe hârtie, de când eram mic, ale căror originale nici nu mai există, am tot felul de fişiere importante şi munca de ani de zile. Desigur, am backupuri şi backup la ele, dar oare am acoperit totul? Pentru fotografiile din Franţa încă n-am backup; dacă azi un virus îmi şterge tot, concediul din 2012 e ca şi cum ar dispărea, rămânând doar în memoria noastră efemeră.

Protecţia este mereu importantă. Fie că utilizaţi Kaspersky sau altceva, nu staţi fără un antivirus capabil să vă protejeze nu doar calculatorul, ci, după cum am auzit ieri că fac KIS şi KAV, inclusiv tranzacţiile pe Internet şi eventualele vulnerabilităţi încă neacoperite de Microsoft, Adobe, Sun sau alţii. Îl găsiţi pe kaspersky.ro şi majoritatea magazinelor online.

    5 comentarii

  1. ti-ar trebui un (P) in fata fiecarui post platit. mi se pare un gest sincer fata de cititorii tai.

      (Citează)

  2. alex
    Dacă nu ar fi şi posturi plătite nu am mai citi review-uri de calitate şi multe altele. Până la urma, unicii nu plătesc chiria.

      (Citează)

  3. Cel mai bun antivirus. Am KIS 2012 instalat acum, n-am nici cea mai mica problema, merita toti banii (P)
    Sa nu vi sa sparga vreo vena, disperatilor. Nu mai are voie omu’ sa aiba o opinie si s-o impartaseasca

      (Citează)

  4. Mi-e suficient antivirusul oferit de windows 8…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus