un blog de Radu Dumitru

Canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru și youtube.com/NwraduBlog ••• Știri despre Ucraina

Bitdefender astupă vulnerabilitatea USSD din Android

28 Sep 2012  ·

GÂNDURI  ·

5 comentarii

Am scris despre vulnerabilitatea din Android legată de coduri USSD ce se pot executa direct din browser și, în anumite cazuri, pot formata telefonul. Am primit multe comentarii și vă mulțumesc că ați testat vulnerabilitatea. După cum se vede, multe telefoane rulează direct codul respectiv, fără a-ți cere permisiunea.

Bitdefender a pus în Google Play, gratuit, un program care te protejează de această vulnerabilitate. Asta da reacție rapidă. Se numește USSD Wipe Stopper, detalii pe site-ul lor de securitate HotForSecurity.com.

Update: Citiți un articol mai larg despre vulnerabilitate, cauze și soluții pe ro.m-sec.net

  5 comentarii

 1. Nu e compatibil pe nexus 7

    (Citează)

 2. Ştiam că este nr. 1 in România.

    (Citează)

 3. @nwradu N-am citit tot, am văzut doar că este ceva de securitate de la Bitdefender și am vrut să-l încerc, iertare…

    (Citează)

 4. ar fi frumos sa bage un update sau ceva si in aplicatia pe bani…

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus